Chcela by som mať psíka vnútri, ale mama mi to nedovolí

18. nov 2020

Zdravim ja mám 17 rokov a rada by som svojho havinka mala vnútri v dome je to labrador,veľmi poslušný, múdry úžasný psíček...
Vie dať toľko lásky, že to až prekypuje je moje všetko...
Ale žiaľ mamina ho nedovolí mať vnútri a mne je smutno že je sám vonku, deň,noc...snažím sa s ním byť čo najviac ale aj tak mi to príde málo zaslúžil by si viacej potrebuje má ide vyskočiť z kože keď som s ním viem že by bol šťastný kebyže je vnútri ja tiež omnoho šťastnejšia on je moje všetko,robí má tak šťastnou...ale žiaľ žijem s maminou a ocinom a mama je zásadne proti psíkovi dňu ocino by dovolil...ja viem že som to mala rozmyslieť skôr ako som si ho doniesla domov ale ja som sa do neho zaľúbila tak ľudský proste on má tak dobré srdiečko plné toľkej lásky a kukal na mňa s očkami spôsobom že zachráň ma...mne sa proste inak nedalo a teraz má mrzí že je sám vonku nešteka,nezavíja máme obrovskú záhradu chodí na prechádzku chráme sa všetko ale aj tak je dosť času sám teda máme mačku ale tá sa túla kade tade...myslíte že by šlo nejak mamu presvedčiť? Ďakujem za akékoľvek radi 🙂

janka_266
18. nov 2020

Súhlasím s mamou, pes má byt vonku, keď ešte aj máte veľkú záhradu, nevidim tam žiaden problém, vy by ste chceli PSA v dome a kto bude po ňom upratovať? Vy asi nie, ale mama, tiež by som nedovolila žiadne zviera dnu, keď má byt kde vonku.

autor
18. nov 2020

@janka_266 samozrejme že ja by som upratovala aj vonku po ňom ja upratujem,chodím ho venčiť kŕmiť všetko mama nemá žiadne starosti okrem kupovania krmivá...samozrejme nie je to nešťastný psík len z dôvodu že je vonku keďže naozaj veľkú záhradu máme ale predsa si myslím že by bolo super mať ho dňu nehovorím že je to životné pre neho či pre mňa dôležité iba že by sa mi to a aj jemu páčilo 🙂

777januska777
18. nov 2020

Pes - chlpy a smrad, psa vzdy citim v dome, aj ked sa o neho staraju a pravidelne kupu. Tvoja mama ma svoju domacnost, dom je jej "vizitka" a tvoja mama tam psa nechce z logickych dôvodov. Akveptuj to a ked budes mat vlastnu domacnost, tak budes mat vlastne pravidla.

ladyk001
18. nov 2020

Možno by stalo za vyskúšanie keď sa s maminou dohodneš že ho budete púšťať povedzme len do chodby alebo verandy ak nejakú mate a tam s nim mozes tráviť čas a on tam môže spinkať a aspoň vás počuť a vidieť .. je to lepšie ako keď je vonku úplne sam ;)

vamajka
18. nov 2020

Pes nema co v dome a takisto v byte co robit. Aspon mamina ma rozum

autor
18. nov 2020

@ladyk001 super nápad, ďakujem🙂

leuchtturm
18. nov 2020

Koho chleba jes, toho piesen spievaj. Ak mama ziadneho psa mat v byte nechce, tak jej rozhodnutie musis respektovat. Ked budes byvat vo svojom, mozes si tam nastahovat aj desat psov.

nenne27
18. nov 2020

Nie, neber to takto.my mame strazneho psa a je zvyknuty vonku, ma zateplenu budu a proste je vonku.chodime s nim do lesa, na prechadzky, tury, vylety, hrame sa s nim, hladkame, venujeme sa mu.ale vonku.oci na mna robi tiez, ale proste nedovolim, dnu moze len ked strielaju na silvestra delobuchy, lebo sa boji.keby ho dame dnu tak mu viac uskodime ako pomozeme.myslim ze keby v tomto teple ( v dome) byva s nami a ptm ho pustam von, nebolo by to ani pre neho dobre.ja myslim ze bud vonku alebo dnu ale nie vonku a dnu.je krasne ze pes sa tesi lebo ta lubi.aj moj sa tesi.ale tesi sa aj ked mame zmrzlinu alebo cokoladu, robi na mna oci.a nedam mu, v ziadnom pripade.viem, ze by mu to proste uskodilo.nemyslim si ze ho lubim menej ako ten kto ma psa dnu.

danieli
18. nov 2020

Aj mne sa paci napad s verandou alebo chodbou, my sme mali polovnickeho psika v garazi, spal v teple, decka si zbehli po schodoch a mohli byt s nim, sama by som psika dnu nedovolila, ale v tej garazi aj ked nieco z nudy vyparatil mavlo sa rukou, dodnes mame ohryzenu metlu😁, chlpy boli vsade🙈labky na stenach, ale decka lubil aj ked sa mu do pelechu napchali a uz mal odpustene

alazala
18. nov 2020

To ma mrzí, rozumiem ti. Vedela by si sa s mamou dohodnúť že na skúšku? Na pár hodín, na deň.. Samozrejme musíš sa potom postarať o všetko, aby bolo čisto atď. Ale hlavne, vie sa pes vypýtať von na venčenie? To sa musí naučiť, bez toho to nejde, a to bude ťažšie keď je už dospelý, lebo treba rátať s tým, že sa stane "nehoda"

katus226
18. nov 2020

Och boze dalsia... 🤦

nelca84
18. nov 2020

ja by som skusila maminu prehovorit aspon na tu chodbu, labrador nie je velmi prisposobeny na zimu vonku, ma kratku srst, aj ked prezije, ale bude trpiet. Ja ta chapem, my mame vlciaka v dome, napriek tomu, ze mame dvor aj zahradu... drzim palce

lintu
18. nov 2020

"žiaľ žijem s maminou a ocinom"... no... tak sa odsťahuj a nasťahuj si psa trebárs aj do postele . Neviem, čo je toto za módu posledné roky ťahať psa silou mocou dnu. Je to zviera, chladnému počasiu sa dokáže prispôsobiť, resp. zima sa mu dá spríjemniť aj vonku. Ťahaním ho z vykúrenej miestnosti do mrazov mu bude spôsobovať akurát tak teplotné šoky.