Cestovanie vlakom v období koronavírusu

12. máj 2020

Ahojte. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s cestovaním v tomto období. Potrebujem sa s dcérou (7 rokov) dostať z Bratislavy do Ružomberka. Od začiatku karantény sedíme doma, vôbec neviem ako je to v tomto období s cestovaním s dieťaťom na takú dlhšiu cestu. Chcem ísť vlakom, len neviem či s tým nebude náhodou nejaký problém. Som slobodná matka bez auta, tak nemám inú možnosť.

nairia
12. máj 2020

ahoj, ja sice osobnu skusenost nemam, ale moji rodicia cestovali vlakom 2 tyzdne dozadu a bez problemov, len treba mat rusko a dodrziavat hygienicke pokyny 🙂

maciatkolulu
12. máj 2020

Aký konkrétny problém myslíš? Vlaky jazdia, nie je zákaz vychádzania, nie sú obmedzenia a tobôž pri deťoch, tak kľudne sa dá cestovať. Rusko a dodržiavať nariadenia. My sa chystáme do Viedne s dieťaťom a to ani rusko nemusí mať.

grace55
12. máj 2020

Absolutne ziadny problem, jedine obmedzenie je rusko a rozumne odstupy, vsetko ako predtym.

ivkazba
12. máj 2020

No tisícky ľudí cestuje vlakom do práce každý deň. A žijú a nenakazili sa.

klarissa25
12. máj 2020

Preco by mal byt nejaky problém?

autor
12. máj 2020

@ivkazba Nepýtala som sa, lebo som sa bála, že sa nakazím. Keby som išla sama, tak mi je to jedno. Len keď idem s dieťaťom, tak že či tam nie sú nejaké obmedzenia.

autor
12. máj 2020

@klarissa25 Len chcem zistiť či pri cestovaní s dieťaťom nie sú nejaké obmedzenia.

983
12. máj 2020

Obmedzenia niesu, ak je možnosť treba si sadnúť do kupé pre deti do 10 rokov, tam väčšinou nesedava nikto. Samozrejme treba mať rúško celú cestu. Ja takto pravidelne cestujem so synom 2 r BB-BA a opačne.

autor
12. máj 2020

@983 ďakujem. Tak potom by to mohlo byť v pohode.