Cestovanie vlakom

chrobacik41
26. aug 2022

Ahojte žienky, idem sa opýtať už ste vybavovali vasim teenegerom kartu na vlak( tzv preukazka)? Môj bude cestovať kombinovane podľa toho ako v skole skončí, na bus kartu ma tam musíme dat žiadosť na predĺženie ale na vlak nemáme tak sa chcem opýtať ci sa už teraz môže ísť vybaviť alebo až keď začne školský rok? Viem ze treba dat ziadosti potvrdiť škole, to mi už potvrdia , ešte minulý týždeň mali dovolenku. Ale ako to funguje na inform miestach na železnici to neviem. Ďakujem za inf

ms_green
26. aug 2022

O aké mesto sa jedná? A čo sa myslí "preukážkou"?
Ak myslíš takú tú kartičku na bezplatnú prepravu vlakom, treba mať buď aktivovaný ISIC zo školy alebo potvrdenie o návšteve školy. Ak myslíš elektronickú peňaženku (ak sa jedná o Bratislavu) tam tiež treba mať buď aktívny ISIC (rovno ti to na neho nabijú) alebo ak to chceš na inú kartu tak treba potvrdenie o návšteve školy.

chrobacik41
autor
26. aug 2022

@ms_green áno viem ze treba potvrdenie od školy, ja len chcem vedieť či už sa to dá vybaviť alebo až keď začne skola, jedna sa o trasu trencin banovce a späť. Budeme to vybavovať v Trenčíne keďže u nás to už nevybavime. Jedna sa o tú kartu na to bezplatné cestovanie.

cocolino234
26. aug 2022

@chrobacik41 normálne pôjdeš na stanicu a vypýtaš si tlačivo na študentskú bezplatnú kartu alebo si ho doma vytlačíš, v škole ti to potvrdia. S potvrdeným tlačivom pôjdeš na stanicu a tam ti na počkanie vyrobia kartu a to hocikde a hocikedy počas celého roka, vyrobenie tej karty na stanici nie je viazané žiadnou dobou počas školy ani nič podobné, takže keď je stanica otvorená, tak tam choď a kartu budeš mať na počkanie. 🙂

joesvk
26. aug 2022

Ja som vybavovala prekážku pre 8 ročného, len kvôli tomu, že sme išli na výlet vlakom, aby nemusel platiť.
Na vlakovej stanici na počkanie. Stačí rodný list, alebo ak má občiansky preukaz a ešte malú fotku som dala. Normálne som vystrihla z bežnej fotky, čo som mala doma. Platila som 0,50 centov a platnosť preukazu je tušim do 15. či 16.rokov.