ahojte, rada by som sa opýtala na terajšiu situaciu s cestovanim vlakom, chystame sa v sobotu vlakom na východ smer streda nad bodrogom, chodí niekto týmto vlakom pravidelne?su tam kontroly?myslim policajne a tak,,, isli by sme rodina preto sa pytam.dakujem a poprosím len normalne odpovede.,pekny den vsetkym
Presne tak. Môj MM chodí každý deň kade-tade. Aj okresy a nikdy žiadna hliadka. Ja som raz išla do Tesca-iny okres, lebo v našom nemáme a kontrolovali ma
@viestta veď práve že naša cesta nemá výnimku,už ma to veľmi hnevá,že sa nemôžeme dobrovoľne pohybovať 😔 velmi už túžime vidieť svoju rodinu,pravidelne sa testujeme...viem že veľa ľudí ma predsudky,že sa nesmie...ale už je toho veľa.ale ďakujem každému za názor.ja som hlavne potrebovala vedieť tento smer či mal niekto skúsenosť s konkrétnym smerom.
Veď a akých máš starých rodičov? Nabaliť tašku s liekmi a uviesť, že sa ideš postarať o rodičov. Taktiež muz. A deti, ak nie sú staré, nemôžu ostať samé doma
@viestta aj v BA na hlavnej stanici som ich videla už sa obšmietať v nedelu poobede
Je nás tisíce co dlho nevideli svojich blizkych.ale iba blbci obchádzajú nariadenia a pravidlá. Preto mame situaciu aku mame. A prave kvoli takymto ojebabracom .
Ak nemas vynimku, sed doma na riti a neroznasaj pliagu(ani nemusis vediet ze ju máš, alebo schytas a šíriš). Mas telefon - volaj.
A ano chodia policajti vojaci a kontroluju.vsade aj pokuty dávajú a eviduju narusitelov
Ja som mamu nevidela viac ako rok, tiez mam toho plne zuby, od oktobra som s detmi doma, ale aj keby som velmi chcela ist tak radsej zvolim auto a istotu ze v tom vlaku nic nedostanem a nedovleciem k mame
@hipuska to očkovanie musia dokázať...sms z očkovacieho centra alebo iný dôkaz
@cacianka a dokedy budeme doma sedieť? rok-dva? ak máš rodičov 50-tnikov, tak sa ti to ľahko píše...ja len tŕpnem, aby sa niečo nestalo a aby sme ešte mali ku komu prísť...rodičia sú už našťastie zaočkovaní, takže nám nič nebude brániť v návšteve
@mo215 keby som bola x dni len doma (ziaden obchod, ziaden lekar...), dala sa testovat (chodime sa testovat z auta), bola negativna... tak by som mozno uvazovala o tom, ze pojdem, svojim autom. Ale ist vlakom?? Ja by som bala, ze sa nakazim prave tam a este cela rodina 🙈
@mo215 Z tohto smeru išiel muž (pracovne) autom až do Košíc, jeho nezastavili, ale hliadky videl aj 6. Ale moja sestra chodí Veľké Kapušany Kráľovský Chlmec na aute do prace a bol deň, keď ju kontrolovali aj trikrát.
@zuzanockamt mama 76, tak viem o čom
@cacianka tak sa čudujem, že takto píšeš...ak sa teda nenavštevujete
@zuzanockamt nerozumiem o com tocis.
Ja viem prečo k nej nejdem.mame viac dovodov.
Jednak ochrana, aby som k nej nieco nepreniesla.sme obe ockovane, 2x.ale ja robim v nemocnici - mám ju nakaziť alebo niečo prenášať vlakom ? Auto nemame.zije 150km od nas.vlak a 2 busy.
Ona je sice ockovana tiež ale to neznamena ze sa nemôže aj tak nakaziť a bolo by to u nej extra nebezpecne kvoli diagnozam.je dost sebestacna, spoločnosť si uzila 5 tyzdnov u sestry, teraz je rada vo svojom sukromi. Pomaha jej brat kt.uz covid mal a je aj očkovany.telefon mame volame si.v pripade potreby a nutnosti sa zbalim a idem.
Pokial to nutne nie je, chranim seba aj co sa dá.
@hipuska neziap po mne.mala zápal neurologicky , potrebovala opateru.u sestry sprchovy kut, nemusela mama lozit cez vaňu.napriklad.
obe testovane viac x, bez inych kontaktov, a hovori ti nieco vynimka opateri o blizku osobu, v chorobe ? Obe očkovane, necestovali a duplom nie verejnou dopravou.
Tak skludni hormony.sestra je viac než opatrna, urcite by mamu neohrozila.
@cacianka 😀😀😀 kto tu po tebe ziape? Ty sa ukľudni moja milá. Presne som čakala, že napíšeš, že ste spadali pod výnimku. V čom je rozdiel, že autorka ide za rodičmi sa postarať? Tiež spada pod tu istú výnimku. Ja len, že tu vyskakujes o dodržiavaní pravidiel, a obviňujes autorku. Máš takú istú šancu nakaziť sa v Tescu ako vo vlaku. Takže kľud. Každý nech si ide podľa svojho svedomia.
A dovod cestovania? Vlak mozu hocikde zastavit a kontrolovat...aj tam, kde teraz tyzden nekontrolovali, pojdes vlakom ty a vtedy nastupia policajti