Ahojte. Viem, že toto nie je modrokoníkovská tematika ale vzhľadom na to koľko nás tu je, dúfam, že mi niekto bude vedieť pomôcť.
Budem sa sťahovať kvôli VŠ 140km od domu. Keďže študujem externe, mám prenajatý byt a rada by som si doniesla so sebou svojho kocúra, keďže sme spolu 4 roky, ťažko znáša chvíle bezomňa.
Problém je v tom, že cestovanie nezvláda dobre, robí ozaj veľký cirkus, bordel. Mňauká, škriabe a panikári.
Následne, doteraz bol zvyknutý u rodičov mojich, že chodí aj na záhradu. I keď najradšej je len vnútri, predsa mal možnosť chodiť von.
Zvládne prechod z domu do bytu?
Bengalska mačka, 4 roky má.. budem rada za akúkoľvek radu, skúsenosť
my máme mačku cez jar,leto, jeseň je u mojej mami na záhrade (aj tak väčšinou je vnútri 🙂 a na zimu si ju berieme do bytu je úplne v pohode, kedže mačky spia cca 16 hodín denne nie je problém že by sa nudila alebo robila neplechu v byte , vždy sa jej venujeme keď prídeme domov alebo tesne pred odchodom z domu , aj keď občas nadránom je skorej hore ako my cca 3 -4 ráno tak si vyžaduje pozornosť 🙂 uvidíš ako si zvykne a podľa toho , treba však zabezpečiť trávu špeciálne pre mačky a my ešte dávame takú syrovú pastu na podporu trávenie kvôli chlpom inak nie je problém
My sme sťahovali mačku do Holandska, kúpili sme si na to takú bednicku, aby nebehala po aute a zvládla to celkom v pohode. Tiež išla z domu do bytu, zvykla si rýchlo, len sedáva na okne 😉
Nase macky tiez nemaju v laske cestovanie. Ale teraz chodime hore dole, v lete mozu aj von, na zimu sme boli v meste a boli iba dnu. Prvu cestu som im dala gel (myslim, ze sileo sa vola, je to pre psy), zvldli to v pohode. Ďalšie cesty uz bez gelu a v pohode. Je to 3 hodinova cesta.
Jedn macka mala po prvom stahovani problem si zvyknut, nechcele jest, potom usla a nemohla som ju najst. Ale po case si zvykla a uz je v pohode. Po kazdom dalsom stahovani si zvyka rychlejsie. Uz nema.problem s jedlom napriklad 🙂
Macku do prepravky a zvládne. Poprípade sa dajú kúpiť obojky a spreje na skludnenie. Určite cestu vydrží
@anjelicek26 bude mať, určite bude mať. Priateľ má psíka a kocúr je zvyknutý na psov, lubi ich. Čiže nebude sam, ani keď budem v škole v podstate ..
@minesasubu ďakujem 🙏🏻 Určite kúpim. Oboje
@margaretka_ po tom spreji sa pozriem, snažíme sa nájsť nejaké spreje, tablety, gély. Absak tie feromonove spreje naňho nejak nezaberajú 😂
@vikinka128 Nemal by byt problem,zvladne to.Ak chces opytaj sa aj tu v skupine:
https://www.modrykonik.sk/group/6052/
@vikinka128 bengalku by som nechala doma, už len kvôli tej záhrade. Tieto mačky milujú lov a lozenie, nie je to typický gaučák ako Britka. A ak sťahovanie, dopraj mu potom pohyb vonku v postroji, ak ho zvládne a ak znesie ten ruch okolo seba.
@aandrea9 ja by som to nosila do prírody von, kde je pokoj. Ale on je taký zvláštny v tomto, netypický bengal.
Hrať sa len vnútri, byť len vnútri, nalepený na mne, prechádzky rad nemá .. neviem
@vikinka128 ja nehľadám všade problémy 🙂 máme totálne typickú britku...kľudne ma presťahujte ale hlavne s pelechom🙈 a to panikari aj počas cesty k vetovi🤦♀️ tak skús, prinajhoršom sa má kam vrátiť 😏
@aandrea9 skúsim, uvidíme.. dúfam že sa podarí, strašne by mi chýbal :(
Dobrý deň ja sa budem čoskoro sťahovať a bojím sa že sa mi moje dve mačky po presťahovaní stratia mám ich už dlho a som na ne naviazaná a nechcem aby sa mi stratili. Čo mám robiť?
Ešte pripomínam že naše mačky nie sú bytové ale žijú na záhrade.
Zvyknut si zvykne samozrejme, len mu tam samemu bude smutno a nuda... ty cely cas v skole a on sam...bude mu treba partaka/partacku...