Cestovanie na Slovensko zo zahraničia

brita7777
22. máj 2020

Ahojte, ako je to s cestovanim na Slovensko? radi by sme prisli koncom juna pozriet konecne rodinu aj s detmi na par týždňov, viete ako sa situacia vyvija? Zijeme vo Svedsku, ja mam slovenske obcianstvo, muz nie. Lety su jedine do Viedne. Prosim, len seriozne odpovede.

Dakujem

s_a
22. máj 2020

teraz to také jednoduché nebude, manžela by asi nepustili a vy by ste museli byť 2 týždne v (smart?) karantnéne. .ale do konca júna sa toho môže veľa zmeniť

ivakva
22. máj 2020

@brita7777 ak ste riadne zosobášený tak by vás mali pustiť, ale momentálne teraz by ste museli ísť najprv na 2 týždne do statnej karantény. Neskôr (žiaden reálny dátum zatiaľ nebol zverejnený) by mali spustiť online sledovanie, T.j. Do 2 týždňovej karantény by ste tiež museli, ale mohlo by to byt na mieste, kde by ste si Vy určili. Len pozor, ak by to bolo s Vašou SK rodinou a neboli by to oddelene priestory, automaticky by šli s Vami do karantény tiež...

Okrem toho, bavia sa o nejakom uvoľňovaní pravidiel k 15.6. A/alebo 26.6., ale zatiaľ nič konkrétne a čo sa týka krajín sa hlavne riešilo CZ, AT a ostatne priľahlé krajiny resp tých 8 krajín, kde je po novom povolené to 24h vycestovanie.

Tiež mám rodinu v ES a tiež každý deň sledujem či sa niečo nezmení, ale zatiaľ to skôr ako na leto nevidím...

brita7777
autor
22. máj 2020

@ivakva

jankapepe
22. máj 2020

@brita7777 odporúčam pozrieť večer správy ako to vyzerá aktuálne na Rakúsko sk hraniciach. .....apka nie je.....nikto nevie kedy bude.....štátna karantena preplnená.....do domácej ľudia teraz nemôžu.....a kvantá ľudí sa práve na hraniciach búria lebo ich nechcú pustiť do ich vlastnej krajiny.

gelifil
22. máj 2020

@jankapepe oni mali tu vlastnu krajinu za velke h... doteraz

brita7777
autor
22. máj 2020

ani sa nevie dokedy chcu mat karantenu na Slovensku?

jankapepe
22. máj 2020

@brita7777 aaale prosím ťa nevedia ani čo spravia s tými čo teraz stoja na hraniciach

jankapepe
22. máj 2020

@gelifil vlastnú krajinu majú stále za vlastnú. Za h....no majú tých čo si myslia že uzivia rodiny z 500€ a zdemoluju sk ekonomiku tým čo teraz stvárajú.

mogaa
22. máj 2020

@jankapepe teoreticky domáca karanténa ale dôsledne sledovaná policajtami - nie si doma a máš byť v karanténe? ok pokuta 1650,-eur ...a dávať pokuty opakovane....tí ľudia by si rozmysleli či ju budú alebo nebudú porušovať....

mogaa
22. máj 2020

@jankapepe prosím ťa kde je na Slovensku 500eur plat? veď vyššia je aj minimálna mzda.....pravdou ale je, že Slováci čo roky žijú inde a na Slovensko si roky nespomenuli zrazu súrne chcú vidieť svoje rodiny .....no nech počkajú po korone, to je môj názor....

brita7777
autor
22. máj 2020

Poprosim len seriozne odpovede a nie frustrujuce vylevy!

amelia89
22. máj 2020

@mogaa
@gelifil
neuveritelne aki ludia su nasi “krajania”.
Empatia zeny,dokaze neuveritelne divy. Skuste to niekedy ❤️

amelia89
22. máj 2020

@brita7777 Ahoj🙂 Tak ako pisu vyssie,momentalne je statna karantena ale do juna uz bude podla mna len smart - alebo ziadna.
Manzela s tebou pustia aj ked nema slovenske obcianstvo (zistovala som si).
Dufam ze sa to coskoro rozvolni 🍀

leuchtturm
22. máj 2020

to nikto nevie, ako to bude koncom juna.

sovica
22. máj 2020

Ako píšu kočky vyššie, do konca júna sa môže ešte veľa vecí zmeniť. Momentálne vidím najbližší dátum na otvorenie hraníc medzi CZ a AT 15.jún. Viď link:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/551922-n...

Ako to bude koncom júna so Švédskom, Vám teraz asi nikto nepovie. Snáď keď sa na leto (na prázdniny) otvoria hranice, tak sa bude dať prísť. Na skorší dátum to nevidím. To by museli mať aj okolité krajiny naozaj "dobré čísla".

Tu máte viac aktuálnych a relevantných info:
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...

matapo
22. máj 2020

...len bacha na letenky, nie vsetko lieta hoc letenky sa predavaju ☹ Do Viedne toho ide strasne malo, momentalne 8 lietadiel za den, hlavne z Nemecka a z Amsterdamu. My chceme tiez domov, sme 5 clenna rodina, mame uz 5 zrusenych letov, cize 20 leteniek visi, vyplacaju takmer vsetci az po ukonceni pandemie. Vcera sme si kupili let do Viedne na koniec juna aj s prestupom v Duserdorfe, lebo priamo bez sance za normalny peniaz, dnes nam ho uz zrusili ☹ Letecke spolocnosti sa snazia predavat aby ziskali prachy a potom let zrusia a ponuknu bezplatne prebukovanie v priebehu roka. Tiez sme mysleli ze ta Vieden je spolahlive riesenie ale nie je ☹ Praha tiez bieda, par letov, Pariz a nieco z Nemecka. Uplna bieda ☹ My uz zvazujeme aj autom a trajekt, len horsie ze streka velka a mozes krajinami len prechadzat, nikde zastavovat - zatial, takze tiez nic moc ☹ a s karantenou ratame, s domacou karantenou na 2 tyzdne problem nemame, mame svoj RD, chceme ist domov ma dlhodobo.