Cestovanie mimo okres - opatrenia

24. nov 2021

Ahojte viem že teraz len vyšli opatrenia ale môže mi niekto vysvetliť ako to bude s.cestovanim mimo okres? Lebo ja mám ísť v sobotu k chorej máme ktorá je ztp.. postarať sa o ňu kým sestra vyzdravie a teraz neviem či budem môcť keďže žije mimo môj okres aj kraj

janka1011
24. nov 2021

Tak to by ma ani nenapadlo uvažovať, či môžem ísť k chorej mame.Proste idem a hotovo.

janai1
24. nov 2021

Precitaj si vyhlášku a dozvieš sa 🙂 starostlivosť o inú osobu je vo výnimkach
A len tak mimochodom, zakaz-nezakaz toto by som vyhádala aj so 100 policajtmi

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. nov 2021

@estrella5 jasné len keď ma zastavia pre kontrolu tak ako to preukázem ?

janka1011
24. nov 2021

Starostlivosť o blízku osobu je predsa povolená. Poniektorí to beriete prehnane vážne.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkovacovak
24. nov 2021

Sú vo vyhláške nejaké sankcie? Ak nie tak si môžeš ísť kam chceš. Aj na tlačovke hovorili že je to na zodpovednosti ľudí a oni nemajú kapacity to kontrolovať.

vellllo_70
24. nov 2021

Veľmi som nepostrehla ale platí zákaz cestovania medzi okresmi na 10 dní? 🙊

zuzikak
24. nov 2021

nijako to nedokazes. Mama ti predsa nevystavy kolkovanu ziadost o starostlivost o nu . Nerozmyslala by som ani minutu a sla. Ak neveria, nech idu s tebou sa presvedcit. Mozno ti aj s nakupom pomozu 🙂

@estrella5 presne tak

vellllo_70
24. nov 2021

@kkovacovak prepáč asi sa pýtam ako blbá ale týka sa to cestovania medzi okresmi?

janai1
24. nov 2021
vellllo_70
24. nov 2021

@janai1 áno na prvú alebo druhú otázku? 😂🙊

janai1
24. nov 2021

@vellllo_70 na akú prvú alebo druhu? Pýtala si sa ci je zákaz cestovať medzi okresmi... Tak áno je... A keď už tak je to 14 dní

kkovacovak
24. nov 2021

@vellllo_70 čo myslíš tie sankcie alebo kontroly?

vellllo_70
24. nov 2021

@kkovacovak kontroly

kate_cs
24. nov 2021

Toto riešime aj my. Mama nie je chorá, ale opatruje babičku po mozgovej porážke a práve tento víkend sme tam konečne mali a deťmi ísť. Mama aj babička sa vždy neskutočne tešia, keď prídeme. Posledný lockdown to policajti u nich v meste brali vážne a reálne stali na vstupoch do mesta (sú na hranici okresov) a kontrolovali ľudí 😕 a tak sa bojím a váham. Či mi môžu dať pokutu, či mám silu sa s niekym dohadovať. Aj som si poplakala ako mi to prišlo ľúto 😞

kkovacovak
24. nov 2021

@vellllo_70 no v podstate sa na tlačovke vyjadrili veľmi neisto. Skôr na ten štýl že veria že ľudia budú zodpovední a že to budú dodržiavať. Nepríde mi že by mali v pláne mať hliadky ako minulý rok. Pýtali sa ich na sankcie a to tiež moc neriešili. Takže mi príde že to nebude tak ako to bolo

vellllo_70
25. nov 2021

@kkovacovak ďakujem ☺️❤️

vellllo_70
25. nov 2021

@kate_cs za pokus nič nedáte ja by som určite išla ☺️

jana_eyre_2
25. nov 2021

Samozrejme o chorú mamu sa postarať môžeš.. dnes ide môj manžel voziť svoju mamu po doktoroch, býva v inom okrese.. výnimiek kedy môžeš ísť cez okres je viac..

Teraz ide o to aby sa ľudia nestretávali pokiaľ NEMUSIA ..

leuska1991
25. nov 2021

@kate_cs hlavne,ze ludia mozu do velkych fabrik,kde je 3000ludi ,ale k mame,babke atd...sa musime bat ist. Smutna ta nasa vlada. A ze velmi tvrde opatrenia😓

kate_cs
25. nov 2021

@leuska1991 veď toto. Všetci sme sa dali očkovať už dávno, aj babička, tá sa dokonca nakazila v dome sociálnych služieb hneď po porážke a našťastie to zvládla. Teraz je už u mojej maminy doma a opatruje ju a dávame si veľký pozor. Dodržujem veľa opatrení, ale vidím ako zle to znášajú ľudia, že nemôžu vidieť rodinu 😞