Cestovanie autobusom s kočíkom

lucia0211
11. apr 2024

Ahojte, neviete prosím ako to funguje? Chcela by som počas dňa,sem tam niekam vybehnúť z našej dediny do mesta s malou … No keďže ma len 20 mesiacov vozí sa v kočíku …treba to dopredu hlásiť a najdôležitejšia otázka, pomôže mi vodič vyniesť kočík aj s malou do autobusu ?? lebo sama ťažký kočík aj s dieťaťom by som určite vyniesť nezvládla … máte niekto prosím skúsenosť ??

viestta
11. apr 2024

Postavis sa s kociarom na zastavku, ked autobus zastavi pri prednych dverach si kupis listok, povies vodicovi, za nastupujes s kocikom. Nalozit ti ho pomoze niekto ochotny alebo vodic.

nat_alia
11. apr 2024

@lucia0211 samozrejme pomôže, ak ho nepredbehnú dobrí ľudia🙂 kamarátke sa stalo že jej pomohli a následne jej vodič nadal prečo nastupovanie s kočíkom najprv neohlásila, avšak to bol ojedinelý prípad šoféra -cholerika, myslím že slušný vodič nebude okolo toho robiť drámu a určite aj sám rád pomôže

lucia0211
autor
11. apr 2024

@viestta veď to že niekto ochotný alebo vodič .. a keď ani jeden z týchto 😕

viestta
11. apr 2024

@lucia0211 preco by ti nepomohol vodc? Preco by ti nepomohol nejaky sused alebo cestujuci v autobuse? To kde zijete, ze mate okolo seba takych bimbasov, co nepomozu?

beata_k
11. apr 2024

@lucia0211 Kup si golfovy kocik. Zlozis a vezmes do jednej ruky.

viestta
11. apr 2024

@lucia0211 ja som si nasla prepravny poriadok SAD v DS.
https://www.sadds.sk/files/prepravny_poriadok_t...
tak citaj

petronellla87
11. apr 2024

@lucia0211 väčšinou pomôže vodič alebo niekto z cestujúcich....Ale občas bol s tým problém, vyriešila som to ako napísala kočka vyššie-kúpila som na bazosi golfac, ten bud zlozim alebo vyterigam i sama do busu 😆

lucia0211
autor
12. apr 2024

@viestta čítala som práveže ..a je tam že človek so to zabezpečuje sám ..akože nechápem ako niekto toto môže vymyslieť …

viestta
12. apr 2024

@lucia0211 vies co? Nevyskusas, nevies. Vsak chod a uvidis. Mas usta, niekoho poprosis aby ti pomohol. Ja som nezazila, ze by nechali matku s kociarom na zastavke.

tomcimka
12. apr 2024

@lucia0211 mne nikdy šofér nepomohol: jeden vravel,že ho boli chrbát, další,že on od volantu neodíde atď.
Robila som tak,že vaničku som odpojila od kočíka. Najprv dala vaničku do autobusu na najbližšie sedadlá. A potom podvozok.
To isté so športovou časťou. Ak dieťa nespalo,tak najprv dieťa som dala do autobusu, potom celý kočík. Ak spalo,tak najprv vrchnú časť a potom podvozok. Jeden šofér,keď videl ako zdržujem,tak mi neskôr pomohol sám- ale bolo to iba raz.
Ochota cestujúcich je taká,že buď sú ochotní v dôchodkovom veku, alebo deti ZŠ.

lasona
12. apr 2024

Veruže nemôžeš sa spoliehať na to, že ti niekto pomôže. Raz som išla busom a s kočíkom. Dieta v kocara ďalšie dve male pri mne. Vystupovala som na poslednej zastávke, už nik z cestujúcich nebol v buse. Šofér mi veru nepomohol, s kocikom som sa prevalila na schodoch...som rada ze bez ujmy. A to bol klasicky autobus, vysoké schody, nie nizkopodlazny.