Cesta z Bratislavy do Rakúska

blunka
29. mar 2024

Poprosím poradiť, lebo študovala som to vyše hodinu, potom si dala psychicko-nervový oddych 😀 a teraz už zase skoro hodinu 😀 a teraz banujem, že som pred 2 hodinami nenapísala otázku rovno sem. Stále neviem...

Mám SLOVENSKÚ dialničnú známku, ale nemám RAKÚSKU dialničnú známku.
Potrebujem ísť zo Žiliny do AT oblasť Neusiedler See.
Zvládnem prísť do BA 😀 😀 😀.
Ako potom urobiť tú "napojku" aby som prešla zo SK dialnic na AT nedialnice (nejaká cesta 50 by to mala byť).
Kedy kde presne zliezť zo slovenskej dialnice ???
Ja už som taká dopletená že neviem ani presne ktorým hraničným prechodom mám ísť, či takým hlavným Jarovce-Kittsee na ktorý vedie dialnica D4 a tam niekde pred hranicou sa dá zísť z dialnice.
Alebo je nejaký iný prechod severnejšie, ale ten vyzerá ako prechod v poli, neviem či to funguje a chodí sa tade.
Ďakujem za objasnenie, išla som tade pred rokmi zájazdovým autobusom 😀 naposledy.

13uzivatelka11
29. mar 2024

Ved si daj waze a nastav si že sa chceš vyhnut spoplatnenym cestám

kaktusik007
29. mar 2024

@blunka zides z D1 na einsteinovu, okolo auparku.... posledny zjazd - incheba, akurat pojdes po hkavnej na opacny smer, potom odbocis doprava a rovno k rakuskym hraniciam.....

vroni
29. mar 2024

@blunka, ten "prechod v poli" je priamo cez dedinu, funguje, ale stále sa ťa to bude snažiť hodiť na diaľnicu a staci omylom vybehnúť a keď ťa ulovia, celkom dosť to stojí. Fakt by som radšej investovala 10 euro do rakúskej diaľničnej známky a ušetris si aspoň hodinu času, nervy a adrenalín.

kaktusik007
29. mar 2024

@blunka na rakusku cestu 50 sa nadpaja slovenska 61 --- co je stara cesta zo Ziliny do Bratislavy kym este nebola dialnica ;)

kaktusik007
29. mar 2024

@blunka tento hranicny priechod 48,12202° S, 17,06511° V

olimuc
29. mar 2024

Zadaj do navigacie hranicny prechod Berg a odtial uz len na Neusiedler See … ale podla toho kam, tak radsej par € naviac ako ist cez vsetky dediny

guudy
29. mar 2024

@blunka ved pouzi waze alebo inu navigaciu. Staci, ak si vypnes v nastaveniach rakusku dialnicu.

blunka
autor
29. mar 2024

No idem to zase pokukať podľa vašich rád 😀. Ďakujem.

stellarstar
29. mar 2024

@blunka kúp si dennú diaľničnú a chod normálne

queen_mary
29. mar 2024

@kaktusik007 presne

@stellarstar naco. K neusiedleru to nie je daleko a je to celkom pekna cesta

maranco
29. mar 2024

@blunka tu máš neplatenú trasu https://sk.mapy.cz/s/dubojovulo

lucik194
29. mar 2024