Cesta vlakom z Popradu do Trenčína počas lockdownu

pennymoore
28. jan 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, kontrolujú sa teraz aj vlaky? Chodia policajti? Cestovali ste niektorá dlhšiu trasu vlakom v týchto dňoch? Potrebovala by som sa dostať do Trenčína z Popradu... ďakujem za odpovede🙂

veronikaszabova
28. jan 2021

@pennymoore ak tvoja cesta spada do vynimiek, tak nemusis mat stres, ci kontroluju.
Ale k otazke - uz tu baby pisali, ze na vlakovej stanici nahodne kontrolovali.

sonulcicka
28. jan 2021

Ja som práve dnes počula skúsenosť - na dlhej trase dali 2x 1600 eur pokutu...

zuzanka.zuzu
28. jan 2021

ano, kontrolujú

pennymoore
autor
28. jan 2021

potrebovala by som sa dostať za starou mamou, keďže býva sama a potrebuje pomôcť... ako som pozerala, tak táto výnimka platí. keby to však poviem policajtom, uveria mi to? majú to nejako skontrolovať? :/

veronikaszabova
28. jan 2021

@pennymoore toto je prave ta vynimka, na ktoru sa moze vyhovorit kazdy.

ivangeline
28. jan 2021

@pennymoore ak veľmi chcú, nech idú s tebou, nie? 😅🤣🤣

tatianockamala
28. jan 2021

@pennymoore Dnes Som cestovala 40Km cez dva okresy do do Datartu na vydajne miesto aj siel so mnou 10rocny syn sa prejst zo zeleznicnej sme sli taxikom z Europy pesi cez mesto do Terminalu na autobusovu stanicu a busom domov a nikto nas nekontroloval ani nezastavil vsade ludia.Samozrejme testy sme mali so sebou aj blok ze sme boli v obchode .Sprievocicka vravela ze po vlakoch nechodia kontroly ale pre istotu test treba mat so sebou .Takze kludne chod kam potrebujes.

juliet86
28. jan 2021

@pennymoore vies si napr z jej obce vypytat potvrdenie ze je samo zijuci dochodca. prip od jej vseob lekara ze potrebuje pomoct. alebo proste chod nakup jej a hotovo. ako ti oni dokazu ze jej nejdes pomoct???

juliet86
28. jan 2021

@sonulcicka nejake vacsie detaily k tomu mas?

birika
28. jan 2021

@pennymoore ano, vedia si to overit...ale myslim, ze to riesit nebudu...je to vo vynimkach

pennymoore
autor
28. jan 2021

@birika ako si to uverujú, prosím vás? 🙂

birika
28. jan 2021

@pennymoore nepisem ze overuju...ale da sa to lahko...podla mna, ak tam naozaj mate babku o ktoru sa nema kto starat /kto sa staral doteraz?) tak kludne chodte

sonulcicka
29. jan 2021

@juliet86 bohužial nie, len viem, že to bolo niekde pri Poprade

natyreggae
29. jan 2021

Tak ja som cestovala z PE do BA a nič a o 2 dni zase naspať a tiež nič 😀 ale kamoš išiel s PE do PD a kontrolovali...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️