Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami - výchova dieťaťa

22. jún 2022

Vek:30 rokov
Vzdelanie:VŠ
Stav: manželstvo šťastné
Dieťa:1 chlapec vytúžený

Prvýkrát som reálne nahlas povedala,že sa bojím svojho dieťaťa keď mal polroka,čím?že mu nič nebolo dobre, obrovské klbko nervov s ničím nespokojné ....bála som sa ze zas urobím niečo a bude revať a bude ozaj zlostny
Potom od 2r-3 r mal taky vzdor že som myslela ze to ani nie je možné, bil ma, o zem sa nehádzal...reval hodinu, trieskal dvermi
Ľuďom sa ledva pozdravil,problém s recou

Po roku v skolke je to lepšie,je tam slušný, no v poslednej dobe,je opäť agresívny, bije ma, ráno sa zobudi a bez príčiny ma ide bit po zadku,lebo nechce ísť do škôlky-bijú ho tam deti

Môj prístup- snažila som sa byť ako v knihách radia, vysvetliť, pokoj atď, ôk možno 3 krát dostal po riti za celé obdobia

Dnes si mal sadnúť na stoličku aby som mu naobliekla pokožku a nechcel,dirigoval ma ze chce inu stoličku, ja som odmietla,a normálne po mne tu detskú stoličku hodil, dostal 1 po pysku,...bol asi 10 min ticho,teraz je opäť pri mne veselý akoby nič a ja sa pýtam ci ste sa s tým daktora stretli, čo robiť, moj plán je byt tvrdá už naňho..

Vďaka

Dnes keď si mal obuť st

monkasponka
22. jún 2022

Nebi ho po pysku. 🙄. Deti skušaju hranice, zachovaj chladnu hlavu a daj si občas večer vino za odmenu 😉

autor
22. jún 2022

@monkasponka ja chápem ze to nie je riešenie, no 2 roky skúša hranice, vidím ze matky deti co poznám po detoch hukaju, ponižujúce ich, zbiju ich a deti ich počúvajú na slovo....k môjmu som chalana, venujem sa 199000]% a som len mama zla, a bije ma keď sa niečo hnevá, je to na nevydržanie...skúsim ísť cestou slová nie a nedovolím mu rozprávku, nebudem sa s ním o stvrthodinku po incidente hrať....no je mi ozaj ťažko

nnnuuunnn
22. jún 2022

Aku máš VS?

unicornlady
22. jún 2022

My deti nebijeme, ani ich neponižujeme. Ale ak niečo hádže, povie sa DOSŤ. Ak hádže nejakú vec, tak mu ju vezmem. Ak aj tak stále niečo hádže, tak napr. večer nebude rozprávka.
Toto deti často robia, ak sú unavené. A ak nahnevané, tak napr. zmeniť pozornosť k niečomu inému, ísť sa hrať atd...

Keby bijú mňa, chytím ruku a vysvetlím, že toto nie. Alebo že takto sa potom s ním nebudem hrať.

Ja po deťoch väčšinou nekričím, nebijem ich vôbec. Ale tiež treba vedieť vysvetľovať, ale aj určiť hranice.

A nechápem, ako to, že ho bijú deti v škôlke? To máš riešiť hneď, ísť do škôlky a riešiť.

autor
22. jún 2022

@nnnuuunnn humanitny smer

monkasponka
22. jún 2022

Trochu uvolni tempo, nerieš, mam 15 ročneho chalana,,ked bol malinky to bol čert 😀, tiež som nevedela ço a ako a vieš ço? Vyrastie z toho.. rob to čo doteraz ale nebi ho po hlave. Ako trest nedavaj ignoraciu ked sa chce hrat ale zas naopak nauč ho samostatnosti, nevenuj sa mu toľko, deti potrebuju aj same byť..

nnnuuunnn
22. jún 2022

Treba si uvedomiť, že emočná inteligencia dieťaťa sa vyvíja, do tých 5 rokov je úplne prirodzené, že keď sa mu niečo nepáči, tak niekoho udrie alebo povie, že si "zla". Avšak dospelý by mal mať rozum, ponizovanim nič dobré do dieťaťa nezaseje. Rodič by mal dieťa sprevádzať na jeho ceste, byť mu nápomocný a nie naopak, zničiť mu sebavedomie a sebahodnotu.

kacena4
22. jún 2022

evidentne nemate nastavene hranice, ked po tebe hadze stolicku niekde je chyba vo vychove co bude o 10r.?? pôjde na teba z nozom?? zamysli sa nad svojou vychovou. aj iny rodicia maju narocne deti ale viac menej si toto nemozu dovolit...

autor
22. jún 2022

@kacena4 áno zamýšľam sa, kazdy den min 2 roky!!!!nie je mi to jedno, toto si nemôže dovoliť nikto a predsa hoc som úplne normálna sa mi to deje, aj ja hľadám cestu ako z toho von

evica17
22. jún 2022

Mňa len napadla knižka malý tyran od prekopovej

lasoli
23. jún 2022

tie knihy o vychove deti su debilina,uz si ich nekupuj,necitaj prosim Ta o psychike derina podbone dristadky-vidis vysledok.
A ako teba vychovavali?
Za mna bitka tiez nieje riesenie,obcas po zadku ale tiez nezaskodi.Potrebuje aby si dodrzala pravidla,Co ma rad?Skus na to tak ze ked nieco bide robit tak mu povedz ok ale nejdeme tak a tam,nepustim ti to a to.A hlavne ho nezasobuj hrqckami alebo nech sinnovu hru zasluzi.

zooeynka
23. jún 2022

No ale sama vidis, su deti ktorym vysvetlujes a vysvetlujes a maju ta v pazi. Dostal "po pysku"a okamzite sa ukludnil. Tak co funguje?

domak2
23. jún 2022

Teraz je ten čas kedy mu tie hranice môžes dat. Najprv upozorni co sa stane ak neprestane s nežiaducim správaním a potom to spln (mozes rátať do 3 a pod, aby dostal sancu) Trest ma byt okamžitý,jednoducho splnitelny. Žiadne ze zajtra nebude rozprávka, ešte je moc malý. Môže ísť za trest sediet na stoličku, do svojej izby.... A ver tomu, že bude utekať a vzpierat sa. Vždy ho zanes naspat, prvé razy aj 100x. Nerob to s hnevom, povedz ze chápeš jeho pocity, keď je v amoku nevysvetluj, až potom, vysvetlite, pomojkajte. Trest platí koľko rokov, toľko minút, aj ty sa trochu predychas 😅 a chod sa pýtať ci už môžete pokračovať. Je to riadny zaberak pre vás oboch, ale ak teraz vydržíš nemáš problém až do puberty. Ak to podcenis, bude ta capat aj 6 ročný a toho už len tak neprinesies do izby.