Československý vlčiak - skúsenosti

24. máj 2021

Nájde sa tu nejaká majiteľka tohto vzácneho psa? Aké to je, mať ho doma? Som aktívny človek, máme dom s veľkou záhradou pod lesom, pravidelne robíme outdoor športy, chodievame na turistiku. Sme však domácnosť s deťmi. Čítala som rôzne recenzie, no ťažko z nich výjsť. Niekto ho vychvaľuje a iný kritizuje. Je možné mať ho aj v dome? Mali sme zlatého retrívera a ten bol miláčik, spal s nami v posteli a aj s deťmi mal perfektný vzťah. Ďakujem za odpovede

nika23t
24. máj 2021

Ahoj, my mame československého vlčiaka už takmer 10 rokov a je úžasna. Prvé roky bola temperamentrnejsia, ale nikdy nie útočná. K detom dokonalá,aspon co sa našej Armin týka. Ale mame ju von vo voliere, v dome si ju neviem predstaviť... Aj keď podľa mňa by bola ok aj dnu, ak by k tomu bola naučená. Teraz už má svoje roky, tak spohodlnela. Šteka len vtedy, keď ma dôvod. Pre porovnanie, mame aj nemeckého vlčiaka, ten ešte aj na muchy bude stekat... Ale csv je za mňa úžasný pes. Nemenila by som.

autor
24. máj 2021

@nika23t oooooch, tak s tymto si ma velmi potesila. Ozaj sa uz viac ako rok rozhodujeme a manzelom, ci do toho ist, alebo nie. Predsa len. Je to polovičný vlk. Ale tak vznešený a nadherny pes, ze na neho stale myslim. Netrpi vo voliere? Ako casto potrebuje behat? Cez den ju mate pustenu na zahrade? Kolko rokov ma Vase dietatko? Lebo nase ma teraz obdobie chytania a tahanie chvostov. 🤭😅

nika23t
24. máj 2021

Volieru ma veľkú a v podstate vždy, keď sme doma, je volne pustena. Manžel s nou chodieva na dlhé prechádzky takmer denne, má možnosť sa vybehat. Ona sa vybehla, vyskace, a potom sa už len motá okolo nás. Keď sme ju kúpili, staršia dcérka mala 8 mesiacov. Pre mladšiu dcéru bola Armin ako obrovský plysak 😊 Naozaj je k nasim detom úžasná od prvej chvíle. Viem, ťažko sa to posudzuje podľa jedného psa, lebo každý pes má svoju povahu. Ale ako som písala, nemenila by som. Určite potrebuje voľnosť a láskavý prístup. Neviem si predstaviť, že by sme ju nejako tvrdo trénovali. Mame ju pre radosť a je to nesmierne oddaný tvor ❤️

autor
24. máj 2021

@nika23t Dakujem este raz. Cvicili ste ju doma, ci s kynologom? Mate ju od šteniatka? Som z tvojho opisu paf. Ideme do toho 😍

nika23t
24. máj 2021

Cvičili sme ju len doma, v podstate len manžel. Úprimne poviem, veľa povelov neovláda, v podstate len základné (sadni, lahni, zostaň, k nohe...) 🙈 Ale nikdy sa nestalo, aby neposluchla. Manžel si objednal v tom čase ešte CD, kde bol vycvik psa, ale veľmi sme to nevyuzili. A kúpili sme ju, keď mala necelé tri mesiace. Ona je úžasná. Taka prítulná, milá. Naozaj. A deti ju milujú. Ale určite je potrebné naštudovať si o tejto rase všetko. Nie je rada sama, ona miluje spoločnosť. A agresiu toto plemeno zvykne oplacat agresivitou (toto nemám odsledovane, nikdy sme na ňu neboli agresívni). Držím palce, aby ste sa rozhodli správne a aby ste svoje rozhodnutie nikdy neolutovali ❤️🍀

jankaovecka
24. máj 2021

Tu sa pytas na koniku a rozhodujes podla jednej skusenosti? 🙄. Ked chcete cvcko zistujte si vsetky klebety co sa o nom rozprava. Tu sa priam natiska slovo skusenost, vediet citat psa, citliva vychova. Otazne je ci bude kamos s cudzimi psami(asi nie), ako ho naucis privolanie atd.. nie je to jednoduchy pes a pre zaciatocnika s retrieverom by som ho ja nedoporucovala. Prelustruj si, ak si to este nespravila, vsetky diskusie na ifaune napr. Moze sa velmi lahko stat, ze tvoje predstavy budu velmi vzdialene realite. A ano, vo voliere trpi kazdy pes..
Csv trpia modnou vlnou. Vzdy ked sa v okoli nejaky objavi do roka a do dna ho nie je..

katulka2992
18. sep 2022

A kúpili ste ho nakoniec?? Ma zaujíma, ako ste dopadli... My máme ročné CV, dokonca v byte..a sedemročnú dcéru...