"Červík" v hlave kvôli svadbe s novým partnerom🙂

dievcacitajucelist
19. júl 2021

Ahojte ženušky,
Sme "zmiešaná" rodinka ja mam svoje deti z manželstva, ktoré trvalo 12 rokov...partner má syna z predošlého vzťahu a aby toho nebolo málo mame spoločného štupľa 😁 je nám fajn...mame hektické dní...niekedy hádky....je u nás stále "živo" 😁 v podstate tých pár rokov čo žijem s terajším partnerom viem čo je šťastný vzťah bez urážok, ponižovania...
Niesme zosobášení, keďže ja mam jedno manželstvo za sebou a partner nikdy nevravel, žeby mal ambíciu sa ženiť... No minule susedka pri posedení sa spýtala, že kedy bude svadba...ja som sa zasmiala a môj na to, že mi o tom vôbec neuvažujeme...no poviem Vám začalo mi to vŕtať v hlave, že či si ma nechce zobrať 🙂 tak som sa spýtala a on že aj chce ale možno tak o 5 rokov...zaujimave je, že dovtedy som vôbec nad tým žeby som sa ešte raz vydala neuvažovala...no teraz mi to stále beha po rozume...je to normálne? 🤔

jana_vaj
19. júl 2021

Je to normálne, tiež som furt hovorila, že nebudeme sa brať, že veď na čo a tak. A celkom mi to tak aj vyhovovalo a potom raz sa takto krstná pýtala drahého, že či sa vezmeme, že nie že načo nám je nejaký papier a tak. A vtedy sa ma to tak nejako dotklo, zamrzelo ma to. Ale prečo netuším, lebo som myslela, že som s tým tak nejako zžitá.

deti95060810
19. júl 2021

tak asi je... asi po tom ešte túžiš, lebo keby nie tak to raz dva vypustiš z hlavy...😉

777januska777
19. júl 2021

Lebo vieš, ze svadba nie je len papier. Je to rozhodnutie spojiť svoj život oficiálne. A tým, ze on povedal, ze ešte nie, tak si si uvedomila, že on to nechce oficiálne.

dankanka
19. júl 2021

@dievcacitajucelist ludia nas tak zvyknu tlacit do svojich predstav o tom, ako by to malo byt.. svadba by ale mala prist z inych pohnutok.. a mozno si prave teraz uvedomis, ze po nej tuzis aj sama.

kvetinka75
19. júl 2021

a prečo až o 5 rokov? Buď si ťa chce zobrať alebo nie. Nechápem tomuto časovému intervalu. A nie je to len papier - keď sa na to pozrieš z právneho hľadiska. Možno ho pre ,,lásku,, nepotrebujete ale z praktického hľadiska je niekedy lepšie ho mať.

elizabet173
19. júl 2021

@dievcacitajucelist a spýtala si sa ho aj prečo až o päť rokov? Máte spolu dieťa, to je oveľa väčším záväzkom a niečím, čo vás spojí minimálne do jeho dospelosti, preto nerozumiem tomu, že o svadbe neuvažuje.

konikkon
19. júl 2021

@dievcacitajucelist asi ta prekvapila jeho odpoveď, že o tom neuvažuje. Na čo chce čakať, keď už spolu žijete, mate dieťa... Na aké znamenie? Kym začnú ruzovi unicorni padať z neba?

dievcacitajucelist
autor
19. júl 2021

@elizabet173 @konikkon jasne, že som sa spýtala...🙂 Keďže máme "Veľa" deti robíme prístavbu a tak idú všetky peniaze tam...on ešte nemal svadbu a chcel by pozvať, rodinu, priateľov a pod. lenže ja som už svadbu mala a velkuuuu cez 100 ľudí...a aj nepekny rozvod...preto ma to prekvapilo, že mi to tak vŕta v hlave....ja som posledne roky riešila sťahovanie, novú robotu...tehotenstvo...jednoducho nemala som ani jednu myšlienku smerom k svadbe...

dievcacitajucelist
autor
19. júl 2021

@dankanka veď, áno môže to byť aj tým, že padla tá otázka a ja som začala na to myslieť neviem...lubime sa...len teraz máme toho dosť okolo deti...prerabky a pod. no na druhej strane som sa pristihla ako "zvýšim" pozornosť, keď sa o svadbe rozpráva....ach jaj

dievcacitajucelist
autor
19. júl 2021

@777januska777 neviem, či on to chce nechce oficiálne...do teraz sme sa o tom nerozprávali...viem, že on mal vzťahy ale nikdy sa asi nechcel ženiť...a tým že ja mám jedno manželstvo za sebou...no ta hlava moja si robí čo chce 😁

dievcacitajucelist
autor
19. júl 2021

@jana_vaj a ako to dopadlo...ste zobratí, alebo žijete na "divoko"? 🙂

emmusska
19. júl 2021

@dievcacitajucelist sama seba som roky presviedcala o tom, ze svadbu nechcem, lebo moj vtedajsi priatel vyhlasoval, ze to neni treba a tak nejako som sa chcela naladit na tu istu vlnu. Len postupom casu som prisla na to, ze toto neni cesta, tak napokon sme sli od seba.

elizabet173
19. júl 2021

@dievcacitajucelist ak by išlo o to, že chce pozvať rodinu, tak chápem, že to aj niečo stojí, ale zase to nemusí byť svadba pre sto ľudí a keď by ste pozvali len najbližších, tak to až tak strašne rozpočet nenabúra.

sasa1310
19. júl 2021

@dievcacitajucelist no mna by to určite zamrzelo, ale teda ja by som bola opatrná už na začiatku. Svadba ako taká, by mi bolo úplne jedno, či sú tam dvaja svedkovia alebo 100 ľudí. SKôr by som z iných dôvodov nechcela tak žiť. A z tých reálnych zo života. Všetko čo teraz nadobudne, bude len jeho a ty čo nadobudneš, len tvoje. Ale čo počas rodičovského nadobudneš? Nemôže si na teba vziať ani obyčajný paragraf, keby si potrebovala ísť k lekárovi. O vdoveckom môžeš len snívať. A dedičské? Do toho ťa nič. Určite je ešte viac vymožeností manželstva, tie ma aktuálne nenapadli.
A najviac čo by mi vadilo a teda by som na to nepripustila, aby sa moje dieťa volalo ináč ako ja. Pre mna nezobratí rodičia sú len dvaja čo majú dieťa. Rodina sa volá jednym priezviskom. Pre niekoho staromodne, pre mňa jednoducho väčšia istota vo všetkom. Samozrejme chápem ľudí, ktorým to vyhovuje. Ja to nie som.

jana_vaj
5. aug 2021

@dievcacitajucelist Žijeme na divoko, síce prsteň už mám, ale ešte nejako ofiko, že svadba tak to nie, to ešte musíme doladiť, ale je to fakt asi, že postupom času sa názory menia 🙂