Červený suchý fľak na ruke v oblasti lakťa

vektricka16
21. feb 2021

Ahojte dievčatá,dcérka má už na ruke pri lokte suchý miestami červený fľak ..zajtra idem do lekárne jej niečo kúpiť poradiť alebo doktorke volať budem.ale možno ste mali niektoré niečo podobné a budete vedieť niečo poradit..manžel jej to potrel s indulonu a plakala že ju to stipe..bola som jej kúpiť Excipial a dnes plakala že ju to boli po potreti...foto je dnes po potreti s excipialom.

asia83
21. feb 2021

@vektricka16 Smer kožná. Môže to byť hocičo, od ekzému, po bakteriálnu či vírusovú infekciu. Nevyzerá to ako suché. Treba to potierať neagresívnymi krémami, za účelom čisto premastenia. Ak je to suché. Ak mokvá, zatiaľ dať klasický detský púder.

alexka89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexka89
21. feb 2021

ekzem ...ja mam na zimu alebo zo stresu to iste teraz pouzivam bepanthen sensiderm ...pomahaju najviac hormonalne alebo kortikoidy ale to by som dietatu nedavala ...ja som to mala az v takom stadiu ze som brala bio-chlorelu a pomohlo alebo nejake zinkove maste alebo repikovy olej

andy1789
25. feb 2021

@vektricka16 Asi nejaký zimný ekzém. Mala som niečo podobné v zime, asi 5 rokov dozadu na hánkoch na prstoch, stále som si to škriabala a dodnes mám z toho jazvu. Takže hlavne neškrávať, ale môže to byť aj niečo iné.