Červený náramok a chodenie do kostola

19. nov 2023

Mamky aký máte názor nato, keď človek chodí do kostola. Stále sa chváli ako miluje boha a že ho ma v srdci a nosi pritom červený náramok aby od neho išlo zlo prec? Svokra dookola hovorí aké je dôležité chodiť do kostola a zrazu pozerám a červený náramok🤦‍♀️ vysvetlite mi to prosím.

lukbe
19. nov 2023

To sa nedá vysvetliť 🙈.

janai1
19. nov 2023

sa opýtaj svokry 😀

226lenka
19. nov 2023

Ja takým ľuďom hovorím farizeji

autor
19. nov 2023

@janai1 vieš čo? Chcela som ale potom som si povedala, že škoda mojich slov. Toľko zla narobila, že radšej sa jej nič už nepytam 🫣

janai1
19. nov 2023

tak ja sa smejem z toho. To sú tí kresťania. Najlepšie sa starať do iných ale u seba si od nosa nevidia

jeanne14
19. nov 2023

Mne sa najviac “páči” keď dieťatko tesne po krste dostane hneď červenú šnúrku na ruku 😀 tak kurnik, buď to alebo to.
Ale inak aj moja mamka taká bola, cervena šnúrka, cervena peňaženka, sošky slonov, žaba či čo skrz peniaze, .. stačilo jej to pekne vysvetlit a so vsetkym prestala. Jednoducho “nevedela” ..

zuzuliennka1
19. nov 2023

obycajne farizejstvo a tazky hriech..

zuzuliennka1
19. nov 2023

@janai1 hadzeme vsetkych do jedneho vreca?
som krestanka a dietatu som ziadnu cervenu snurku ani ziadnu blbost na kocik nedavala, ale bol pokrsteny ked mal myslim 3 tyzdne

janai1
19. nov 2023

@zuzuliennka1 okej a? Ja som písala o tých čo praktizujú oboje. Netreba byť vzťahovačná

autor
19. nov 2023

Dakujem vám za vaše vysvetlenie a vnímanie. Tak som sa teda nemýlila a dobre som to postrehla.

petamich
19. nov 2023

a svokra ti to povedala, ze ho nosi preto, aby slo zlo od nej prec? lebo ja som sice ateistka, cerveny naramok nosim ale len preto, ze mi ho kupil manzel na nejaky sviatok aj s priveskom a mam tam vygravirovane pismeno mena dietata 🤷‍♀️ mozno svokra ani netusi aky ma ten naramok akoze vyznam

autor
19. nov 2023

@petamich áno. Pochvalila sa manželovi, že už sa zlo bude od nej odrážať🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ a že ma veľa peňazí tak aby sa jej len a len darilo. A manžel jej povedal, že pokial vie, tak kresťania takéto šnúrky nenosia. Povedala, že ona musí.

petamich
19. nov 2023

aha jasne 🙂 tak potom cudne 😂

anavixy
19. nov 2023

Ja neviem, vy si tu (na MK) dnes snazite vysvetlit take veci co sa ani vysvetlit nedaju… tristvrtina tych ludi co nosi alebo nosila (tusim davnejsie to bol hit) ani netusi preco ho ma resp. co znamena alebo pre nich absolutne nic neznamena a len maju radi cervenu. Detto ludia co vytieraju detom oci pocuranou plienkou neriesia ci su katolici alebo co a tak je to aj s tvojou svokrou asi… ja som toho nazoru ze taketo veci riesia len ludia ktori sami su to “zlo”, nechcem nic zakriknut (😃🙈) ale napr ja som nikdy neriesila nejake urieknutie a nvm co, pretoze proste nevidim dovod (alebo nejaky racionaly vyhnam toho) preco by mi mal niekto urieknut dieta alebo mna, je to podla mna o pohlade na svet, aj moja suseda sa stale stazuje ako chodia ludia okolo jej domu a vsetci jej pozeraju do dvora, pritom to ona vie o kazdom pohyb na ulici bud z toho dvora alebo z okna. Takze takto si ja vysvetlujem tvoju svokru ktoru absolutne nepoznam, ma cervena naramok lebo niekde okrajovo pocula ze chrani pred zlom a netusi ze ako krestanka by ho nemala nosit, zato vie ze co posle to aj dostane a preto ho ona nosit “musi”.

autor
19. nov 2023

@petamich preto mi nedalo a napísala som sem :D lebo som nevedela, či už mne sibe 🤦‍♀️🤣 alebo jednoducho logika nepustí

autor
19. nov 2023

@anavixy no, bola upozornená od syna, že kresťania take by nemali nosiť. Povedala, že musí lebo pracuje s ľudmi a aby náhodou sa jej nezačalo všetko kaziť 🫣

diewcatqoo
19. nov 2023

Moja svokra tiez veriaca.. nosi cerveny naramok, pravidelne si zhadzuje uhliky, aby nebola urieknuta a chodi k vesticiam a liecitelom. Su ludia, ktori toto nevidia ako zlo (ja osobne to nedokazem pochopit, ze teda si takto protireci, ale podla nej nic zle nerobi).

autor
19. nov 2023

@diewcatqoo 🤦‍♀️ ja toto nepochopím

marianarem
19. nov 2023

Tak svokra proste skusa na vsetky strany, ci ju nieco neochrani pred zlym. Z pohladu cirkvi je to mozno tazky hriech a farizejstvo, z pohladu bezneho empatickeho cloveka sa proste boji tazsich a neprijemnych veci, che byt pred nimi.v bezpeci a nevie, ako to ma urobit. Ja si nemyslim, ze za to bude nejako zatratena.

andreakotesova
19. nov 2023

Ak je katolicka, mala by sa z toho vyspovedať. Nech sa spýta farára, uvidí, čo jej na to povie... nič optimistické, ak je to normalny fundovany farar. Je to prehresenie sa proti 1. Božieho prikazaniu.

guliver19
19. nov 2023

Tazko tazky hriech, neexistujuci pan bozko sa bude hnevat. No, no

zuzinabila
20. nov 2023

V okruhu mojich pribuznych ,priatelov krestanov nikto nenosi cerveny naramok.samozrejme ze je to blbost.a si si ista ze ide o snurku proti urieknutiu co maju na ruke?mne sa pacia rozne naramky,aj cervene- ako sperk😁detom ukradli duhu a cerveny naramok mam pocit,ze je tiez zneuzity

katkaseiner
20. nov 2023

No dievky, ja som sice krestanka, ale netusila som ze to je taky hriech nosit cervenu snurku na ruke ..
Popravde nechapem co na tom je taky strasny hriech... ved nevyznava tym satana...

janai1
20. nov 2023

@katkaseiner nosiť červenú šnúrku nie je hriech. Hriech je prikladať jej nadpozemsku moc. Naozaj v tom nevidíš nič proti Bohu?

kristiii
20. nov 2023

Koľká dráma a odsúdenie kvôli jednému náramku. Vieš, koľko je na svete veriacich ľudí a v čo všetko a koho všetkého kto verí? Jedni veríte v jedného Boha, iní vo viacerých, jedni v Pannu Máriu, iní nie...pre jedného je červený náramok ťažký hriech, pre iného očividne nie. Však nech si každý verí v čo chce, ak mu to vnútorne pomáha, nech si to aj nakombinuje po svojom. Kto povedal, že práve tvoja a manželova viera je tá jediná správna?

janai1
20. nov 2023

@kristiii tak keď raz niekto tvrdí, že je kresťan tak ako môže zároveň veriť aj v niečo čo jeho viera vylučuje?

kristiii
20. nov 2023

@janai1 viera (v čokoľvek) je stále len viera. Každý má právo si ju pobrať po svojom. Aj autorka je podľa príspevku kresťanka a predsa osočuje svokru na internete. To nie je hriech? Tiež si svoju vieru vysvetľuje očividne po svojom. Či?

mikadooo
20. nov 2023

Aj ja mám takú svokru. Ži a nechaj žiť. Moja svokra je zlatíčko, vôbec mi nevadí ani to, že chodí do kostola, ani to, že verí rôznym cingrlátkam a (za mňa) blbostiam, čo sa dočíta v ezo časopisoch... Je to dobrá duša a to mi stačí.

isis234
20. nov 2023

Prečítaj si z Biblie ( a daj to prečítať i tvojej svokre) : Izaiáš 58:9, Matúš 7: 1-3, V Matúšovi 7 Ježiš hovorí: "Prečo kritizuješ chyby iných ľudí a nestaráš sa o svoje vlastné chyby? " (prarafrázované)
Verš 4 , verš 5
Ak sa úprimne modlí, srdcom, červenú šnúrku nepotrebuje proti zlu.
Náramky, rôznej farby sa nosia, nosili pre ozdobu