Ahojte, neviete čo to môže byť? Mám to na bruchu, dekolte a krku, nesvrbí to...
@lenzas Ďakujem a zmizne to samé alebo to treba niečím natierať?
aj ja som to mala pred 2mi rokmi (vraj zo stresu) a tiez mi to diagnostikovali ako 64lenzas ako pytiriazis rosea gibert ...trvalo to yvse 2 mesiacov......potom to aj svrbelo, zacalo sa to lupat, pichali mi kortikoidy, az atb zabrali....bolo to hrozne...
@sorciera24 Ja som tiež dosť v strese tak možno z toho. Je potrebná liečba? Alebo čakať až to zmizne? Je to nákazlivé, prenáša sa to dotykom?
Dala mi lekarka lokoid, ale povedla, ze to aj same zmizne. A tym ze lokoid hormonalna masticka, tak som to velmi nepouzivala, tak asi par krat. A zmizlo to same, ale mne to netrvalo 2 mesiace, mozno tak 2-3 tyzdne, uz si to presne nepamatam. Ale ja som aj nasla ten prvotny flak, ktory bol vacsi a zltejsi ako ostatne, tak ja som to nemala asi zo stresu, skor kvoli znizenej imunite.
nakazlive to nie je, ja som chodila normalne do rpace, malo by to zmiznut same do 4-6 tyzdnov (odporuca sa nekupat a prilis nepotiť)...to zhorsuje pribeh, uvidis aky budes amt priebeh, ja som to mala hrozne, preto boli potebne aj lieky a maste....
@lenzas @sorciera24 ďakujem moc dievčatá, v tejto dobe nechcem moc chodiť po doktoroch, tak aspoň takúto možnosť využijem. Budem to sledovať a snáď to rýchlo zmizne. ❤️
No vraj nemalo to by nakazlive, jedine ked ma niekto oslabenu imunitu, tak to moze nejako chytit, co bolo asi aj v mojom pripade. Ale ja som mohla normalne chodit do prace, a ani manzel to odo mna nechytil, aj ked ma poruchu bunkovej imunity.
Ahoj, ja som to mala podobne pred 5 r, a vraj bolo to:
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_rosea