O dva týždne ideme na dovolenku do Maďarska do Nyiregyhazy. Keďže sa chceme stravovať sami, tak by som sa checla spýtať, aké sú ceny potravín v Maďarsku. A ostatné ceny celkovo oproti SR?
@nori21 tak keď ste tam boli, tak budeš vedieť poradiť. Keďže nevieme vôbec po maďarsky, tak možno budeme blúdiť. Čo je v tom meste také, čo sa oplatí pozrieť (samozrejme ZOO, Oceánium a kúpalisko)? Ako ďaleko je kúpalisko od penziónu, dá sa ísť aj peši? A niečo na nákup potravín, supermarket alebo niečo podobné?
@smarti veľmi blízko je obchodík s rozličným tovarom, každé ráno sme tam kupovali pečivo aj chlieb. Kúpalisko je na takých 600 m od penziónu, my sme tam chodili pešo. Jeden deň sme boli v ZOO, veľmi veľké aj pekné a vrámci ZOO je aj oceánium, jesť sa dá aj tam, je tam veľmi dobrá reštaurácia, aj občerstvenie. Väčšinou sme chodili na kúpalisko, je tam aj krytá časť, keď sa pokazilo počasie boli sme dnuka. Večer sme sa popozerali v mestečku tiež peši, pod hotelmi aj penzionmi sa dá navečerať, prechádzali sme sa, sadli sme na mestský obhliadkový autobus,
je tam ihrisko. Keď niečo potrebujete na 3 km je mesto Nyiregyháza, tam sú aj obchody, supermarkety...
@smarti my sme mali jednu izbu s kúpelkou sami, tie spoločné som nevidela, mali sme tam sprchu, umývadlo
toaletu. Boli nové. Boli sme na prízemí, v kuchyni je všetko, nič netreba niesť, aj mikrovlnka, kanvica, chladnička všetok riad. Asi budete na poschodí. Je tam pekne. Mám vlastné fotky, keď máš záujem rada prepošlem ale na e-mail ak napíšeš, sú fotky na ich web stránke, aj v skutočnosti je všetko tak.
@smarti nikde sa nedá platiť eurom len forintom, tam ešte neuznávajú, a v penzione to neviem, my sme zmenili eurá pred odchodom na forint, takže u nich sme tiež platili forintom. Vo veľkých hypermarketoch v meste Nyiregyháza sú vraj zmenárne, ale lepšie je zaobstarať peniaze už pred odchodom, na hranici.......
ceny potravín sú také ako u nás...a kde budete ubytovaný? Nemáš telefón na dobre ubytovanie v Nyiregyhaze?
Ja kontakt na dobre ubytovanie v Hajduszoboszlo, tam je tiež super. My sme sa tam stravovali vo vnútri v thermáli. Obed taký, čo jeden nezje stojí 5 eur.