Cenné papiere a ich súčasná hodnota

janinah
21. nov 2014

Prosím vás,kto sa do toho rozumie....kde mám nájsť aké mám cenné papiere a hlavne kde mám nájsť aká je ich súčasná hodnota...Nebudem komentovať super nápad tohto kocúrkovského štátu,ktorý chce cenné papiere odkupovať od neznalých ľudí a celkom nenápadne ich k tomu núti tým,že za vedenie účtu si naúčtoval "smiešnych" 12 eur....vďaka.

majmik
21. nov 2014

@janinah mne tiez trvalo, kym som sa naucila ako to chodi. A to som myslela, ze sa vyznam aj v akciovom trhu 😀 Stat nenuti odkupovat. To, ze prislo stiahnutie cca 12e, suvisi so samotnym depozitarom, ktory tie akcie spravuje. Je to akoby clenske, resp. aj v bankach platime poplatky. To, ze stat chce odkupit akcie je ina omacka, lebo ano, z niektorych neznalych moze vytriast.
Ale k otazke. Ak si chces najst hodnotu akcii, staci, ak hodis do google to evidencne cislo akcie, ktore zacina CP a za nim su cisla.Malo by vyhodit par stranok, ktore sleduju akciovy trh. Ak chces napr. aj tuto ti zobrazi detailne cely vyvoj tvojich akcii: http://www.bsse.sk/Cennépapieretrhy/Zoznamcenný...
Pokial by si chcela radu, myslim, ze tento chlap celkom dobre radi, co dalej a ci vobec sa oplati nechat, predat, alebo ponechat statu: http://ako-investovat.sk/profil/15/milan-hosek/... . Staci vypisat poziadavkovy formular a na mail pride odpoved. Drzim palce 😉 ja som prave zistila, ze moje akcie, ktore dva roky boli bez hodnoty a cela natesena som ich predala v domneni, ze radsej skor, ako by malo padnut, a ono to ide stale hore.. vrrrr 😝

janinah
autor
22. nov 2014

@majmik ďakujem 😉

janinah
autor
22. nov 2014

@majmik akurát,že neviem ev. číslo akcie,práve toho sa neviem dopátrať aké presne mám akcie,len toho,že akcie mám....

majmik
22. nov 2014

@janinah uff.. no, to je trocha problem. Je potrebne mat nejaky doklad aspon, ze ich naozaj mas. Pretoze, ak by si aj chcela neskor predat, da sa to napr. v banke tak, ze si otvoris majetkovy ucet, a na ne prevedies, napr. z dedicskeho konania. Alebo ak nemaju hodnotu, musis s niecim prist na postu, aby si sa ich mohla vzdat. Len slovo nestaci.

janinah
autor
22. nov 2014

@majmik ako tak pátram,tak asi by som mala požiadať o výpis z centrálneho depozitu..

majmik
22. nov 2014

@janinah asi ano 🙂 tak ci tak je dobre mat nieco v ruke, aby sa s tym dalo dalej robit 🙂 tak drzim palce, nech je to z tych ziskovych 😉

janinah
autor
22. nov 2014

@majmik dík,no uvidím,sama som zvedavá 😉