Ahojte. Nikdy som nemala celoročné pneumatiky , ale teraz z okolia mi uz traja ľudia vnukli nápad na celoročky . Lenže môj názor je , že v zime celoročky nemajú takú priľnavosť . Len tak sa pýtam, informatívne na názory 😃
@hodiny22 ja zijem v BA a planujem si tie celorocky dat, ked zjazdim letne a zimne, co mam teraz. Jazdim 99,9% casu v BA, tu mi zimne fakt netreba.
Zvažujem kúpiť zimné gumy len na 1 auto, s tým chodíme na stredné Slovensko a aj kade tade. Druhé na ktorom jazdím ja tu v okolí chcem kúpiť celoročné, bývam v okrese NZ a teda tento rok sme sneh ani nemali.
Prave v piatok som sa na to pytala automechanika. Byvame v BA. Neodporuca ich, ze na snehu je citit rozdiel. Pozna viacej ludi, co s nimi ostali na snehu a sami hodnotili, ze zimne boli lepsie. Jedine tak, ak ma rodina 2 auta a na to, s ktorym jazdia iba po meste, tak kupit kvalitnejsie, ziadne lacne.
Som z Piešťan a mam celoročné. Jazdím však iba tu a krátke trasy, takže mne sa zimné vôbec neoplatia
máme celoročné od kúpy auta čo je asi 5 rokov, žijeme v Košiciach kde nie je skoro vôbec sneh, ale muž pravidelne cestuje cez Sorošku do Rožňavy aj na stredné Slovensko a v pohode...
My sme nad tym uvazovali..ale teda rozmyslali sme nad tym,co v pripade,ak sa stane nehoda na snehu,ako sa to bude brat..ked vlastne na suvislej vrstve snehu musis mat zimne gumy 🤷♀️ a kedze u nas casto snezi a casto su neodhrnute cesty,a do toho kopu zvery,tak sme si to rozmysleli
Za totality sme jazdili na celorocnych Barum, dcera chodi na celorocnych aj teraz. A to aj v zime do Tatier.
celorocky urcite nie, ani ked si v BA - lebo do AT vlastne potom nesmies 🙂 to, ze sa oplatia je blbost - kedze ich neprezuvas kazdeho pol roka, zjazdis ich v podstate rychlejsie, ako ked mas kazdeho pol roka ine gumy.... A potom, tie kolesa treba vyvazit, vycentrovat, a niekedy zodieras pneu z jednej strany - aj preto je vyhodne prezuvanie, ze mechanik tie pneumatiky na tom aute strieda..... Za mna - tych 20 eur za prezutie kazdeho pol roka beriem aj ako investiciu do auta, to auto si to zasluzi. Ale teda ja mam zimne / letne naozaj pol roka - prezuvam v oktobri a aprili. Pretoze zimne su dobre aj na jesen a jar ked je mokro, auto lepsie drzi na ceste.
@kaktusik007 v AT nesmies mat uni gumy?
@hodiny22 nie, kvôli bezpečnosti rada 2x ročne zmením gumy