Zľutujete sa viac cez vianočný čas a prispejete počas týchto dní skôr ako v iné dni počas roka?ak vôbec prispievate žobrakom, bezdomovcom a podobne
Vobec neprispievam bezdomovcom. Mam dovody preco zrovna tejto skupine nie. Takze ani cez vianocny cas.
ja aj partner mame vyclenenu ciastku ktorou mesacne niekomu prispejeme. vianocny cas na to vplyv nema.
zobrakom a bezdomovcom neprispievam ani cez rok. Sem tam si kúpim notabene
@pe_mi nie, keď vidím "našich" bezdomovcov...zopár starších, čo sú tu roky a inak mladí chlapi, ktorým sa nechce robiť, prípadne niekde pár dní odrobia a 🥂🍻🍺🍾🍷🥃🍸no ja vždy volím inú trasu, keď ich vidím z diaľky.. starí ok, no od tých mladších čakám, čo by mi chceli ukradnúť... Poväčšine sú to alkoholici...
to by mohol byť bezdomovec každý... Načo by ľudia robili, keby im prispieval niekto iný???
bezdomovcom vôbec nič nedávam, žiadne eurá
jedine chodím do charity kde darujem rôzne veci - najčastejšie šatstvo. komu to už dá charita má vôbec nezaujíma - ak bezdomovcom tak mi to nevadí...
Treba si uvedomiť že slovo bezdomovci je dnes pre každého možne. Ma človek hypotéku príde náhle o prácu banka nepočká. Koľko ľudí kúpi byt/ dom a neskôr sa ocitnú v dražbe a neskôr na ulici v ubytovni. Takže aj ten čo ma hypotéku je jednou nohou kedykoľvek na ulici. Nikdy človek nevie. Smutné je že do roku 1989 nikto na ulici nebol lebo bola práca
istoty príživníctvo sa netolerovalo. Po revolúcii toto začalo sa tvoriť. Sú to taký istý ľudia ako my .Nie každý ktorý je na ulici tam skončil pre alkohol. Nie všetci bezdomovci pijú fajčia. Sú aj taký čo sa snažia zamestnať ale pre vyšší vek alebo pre chorobu ho nezamestnajú. Chodím bezplatne ak mám nejaký čas pomáhať do charity a verte že nie každý bezdomovec je alkoholik. Predtým boli istoty vzali sa od podniku dostali byt. Teraz nedostane človek nič musí si vziať hypotéku ak má šťastie dajú mu ale 30 rokov platiť a ešte to nie je naše tak to je strašná doba. Stačí že natrvalo ochorie človek a skonči na ubytovni. Predtým ak sme boli my deti tak rodiča malý istoty neprišiel človek o prácu zo dňa na deň. Teraz sa to môže ľahko stať. Príklad súkromník ak človek robí a nemá zákazky nemá s čoho vyplatiť mzdy tak už je človek v problémoch. Predtým sa brali na 20 malý deti teraz 30 ročný niektorý bývajú doma ak nie je možnosť dostať hypotéku takže doba sa zmenila.
@alickapusinka ja som sa rozpravala priamo s riaditelom noclaharne pre bezdomovcov a sam mi prizvukoval, ze im nedavat absolutne nic. Ze o nich tam je postarane - ak sa adekvatne spravaju a nepridu opiti.. A rovnako im je ponuknuta aj praca a celkovo je im poskytnuta pomocna ruka. Sam mi povedal, ze kto sa chcel postavit na nohy, ten uz bezdomovcom nie je lebo fakt im pomahaju. Zostavaju ti, co sa postavit nechcu. Nehovoriac o tom, ze ak im ludia davaju, najma peniaze, tak ich podporuju v tomto sposobe zivota. Ako casto su agresivni a ako casto sa stava, ze clovek raz pomoze a potom sa ich uz nezbavi ani nehovorim.
@pe_mi kupujem časopis, len tak peniaze nedávam.
Tým že kupujem časopis, tak podporím snahu toho človeka si nirmalne zarobiť a niečo zmeniť