Čaputová vrátila balík opatrení do parlamentu

7. jún 2022

Ahojte, keď som šla dneska do sprchy tak som zachytila že prezidentka Čaputová vrátila balík opatrení späť do parlamentu. Ale potom som čítala že len časť. Viete mi prosím povedať že akú časť a čo teda už definitívne schválili? Ďakujem.

zmrzlinka2021
7. jún 2022

Myslim ze schvalili urcite zvysenie rodinych pridavkov.

Cele je to chore... rozdrbat 1,3 mld... no čo, ani sa nenazdame a budu volby, a trea si kupovat jednoduchsich ludi...

Co tam po reformach, co tam po progrese tohto statu, co tam po vytvarani sluzieb rodicom pre zosuladenie kariery a rodiny, co tam po opatreniach, ktore maju spolocnost posuvat dopredu... radsej nalievat peniaze, ktore si de facto zaplatime v inej podobe

sara07
7. jún 2022

len časť aj to kretén dal vyžrať, on ako fakt by bolo lepšie keby nič nerobil ja len dufam že sa ludia spamätajú a daju mu to vyžat vo volbách nieže kašlem na to ako vždy pretože hlas a smer nebudu inak bačovať, zdrat akože už akože je stredná pracujuca vrstva a pekne rozdvat komu voli

sasa1310
7. jún 2022

Caputova nepodpísala zákon. Zákon ohľadne jednorázového 100 eurového prídavku na dieťa už je dávno podpísaný

derdia
7. jún 2022

Keby zvysili platy, takby ludia podrporovaliaj HDP... Takto hovno podporime... Ked ledva vyzijeme... Samozrejme tych co zarabaju 3000 a viac sa to netyka...naco pridavky a sprostosti... Platy treba zvysovat, minimalnu mzdu zvysit... A ostatne by sa zvysilo uz len na zaklade toho... Lebo keby mas 2500 eur plat,ty aj muz, tak mas na to podproit ekonomiku, ist na dovcu na sk, ist na kupko.ale zo 600 eur platu hovno mozes...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nerya
7. jún 2022

Názov tejto témy je super 😂 osobne som čakala nejakú tému o slovenskej pošte alebo čo 😂

zmrzlinka2021
7. jún 2022

@derdia veru, treba zvysit platy!
Nech pekar zarobi v cistom aspon 1200 EUR a my velmi radi dame za chlieb aj 7-8 eur!

zmrzlinka2021
7. jún 2022

@sara07
Povedz mi dovod, preco by to politici nerobili, ked narod slovensky je narod nevzdelany a narod,ktoremu kriticke myslenie, ekonomicke myslenie CHYBA?

Vies kolko ludi si mysli a veri tomu, ze ked nieco dostane "naviac" alebo "zadarmo", ze to LEN TAK? Ze to vlastne zaplati nejaky "samo"?
Ludia tu v tomto state miluju populistov a despotov. Potrebuju drezuru "bič a cukor".
Ludia tu nestoja o vzdelanych, demokratickych, mudrych politikov, ktori chcu riesit reformy, ktori riesia zmeny systemu, ktori reprezentuju hodnoty ako cestnost, svedomistost, demokracia, sloboda....

Kym sa ludia v tomto state nezmenia, nebude tu dobre zostavenie vlady. Chyba je v nas, nie v politikov. Politici su z ludi, ludmi voleni....

laurar1
7. jún 2022

@derdia No len ked na tom kupku bude vyberac listkov, plavcici, upratovacky a podobne a kazdy z nich bude mat plat 2500 mesacne, nebude stat kupko tak ako teraz. Okrem toho, stat nemoze nariadit firmam zvysit platy, mozno tak statnym. A minimalna mzda sa neda zvysit len tak o par stoviek, to si velmi jednoducho predstavujes.
Namiesto tohto trapneho populistickeho rozdavania by sa mali urobit poriadne reformy, aby sa tu plynule zvysovala zivotna uroven na uroven zapadnych statov. Nie rozdrbat peniaze na predvolebne kampane.

kornelies
7. jún 2022

@laurar1 Ake reformy? Mna by zaujimali konkretne navrhy. Uz tu bolo xy vlad a ani jedna nedokazala nastartovat ekonomiku.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
8. jún 2022

No uvidíme, ako to bude. Ale Čaputová má rozum. Aspoň niekto.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
8. jún 2022

@derdia ano mzdy su nizke, sle ked zvysia celoplosne minimalku, pojdu spolu s nou hore aj ceny, este viac. A ked nebude na to priestor, zamestnanci v mensich firmach budu drahi, a bohužiaľ bude sa prepúšťať. Tj keby isla minimalka naozaj "o dost hore" na tych kazdorocnych par eur si už všetci zvykli. Bohužiaľ v ekonomike nic nefunguje "izolovane"

katarinka89
8. jún 2022

@zmrzlinka2021 presne tak- táto vláda je odrazom ľudí ktorí si ju zvolili

moonlight1210
8. jún 2022

@derdia a kde asi zamestnavatel vezme na tie vysoke platy a odvody?
Bud skrachuje, alebo zmeni svoj obchodny model a polovicu ludi jednoducho prepusti.

Ta stastnejsia polovica dostane vyssi plat (a zodpovednosti po odidenych kolegoch navrch, nech sa tolko netesia) a ta smolovatejsia pojde na urad prace premyslat o zmysle politiky zvysovania platov.

Druha moznost je, ze zamestnavatel, aby pokryl naklady na zamestnancov, skusi zvysit ceny za svoje produkty a sluzby.
Co ale bude mat za efekt, ze za ten vyssi plat si zase raz nic moc nekupis. Ako doteraz.

My musime ist opacnym smerom. Nie zvysit platy. Ale rozmyslat, ako by sa dalo urobit to, aby ceny za sluzby a produkty boli primerane, a predsa na nich ich ponukatelia neprerobili.

mpg
8. jún 2022

@laurar1 Ekonomika bola naštartovaná, len stále niečo príde, čo ju pribrzdí, teraz by bolo treba, ani nie reformy, ale správne rozdeliť aj eurofondy, aj správne plánovite pomoc pri takýchto okolnostiach, ako aj teraz nastali. Mali by to urobiť odborníci z každého odvetvia (zdravotníctva, školstva, priemyslu atď.) a potom to skĺbiť a podľa poradia dôležitosti vykonať. Ale to nemôžu byť takí odborníci ako Matovič, Pročko, Remišová, Šeliga atď. Tam treba skutočných odborníkov s praxou. Ten balíček, ktorý pripravili je lepšie keď nebude, lebo tam sa neprihliada nato, čo by to skutočne spôsobi, stručne povedané je to amatérske, celkove by to viac poškodilo ako skutočne pomohlo.