Cane Corso a deti

ucholacik
4. sep 2016

Ahojte chcem sa opýtať či je táto rasa psa vhodná k dieťaťu. Zvažujem kúpu Canika ale ešte nie som na 100% rozhodnutá.Chcela by som radu nejakej maminy ktorá má skúsenosti s týmto plemenom.

kondelka
4. sep 2016

ahoj, my máme dvoch. Na domčeku. Sú obaja inej povahy a je medzi nimi rok rozdiel.
Obaja vyrastali pri deťoch, mojich. Takže moje deti milujú, alebo rešpektujú. K druhým deťom sú bohužiaľ ignorantské až by som povedala opatrné. Keď sú zavretí vo volierach, ten starší dokonca po cudzích deťoch šteká. Ten mladší canik je mazuľko, dovolí deťom aby si z neho robili koňa alebo iné srandy, ten starší im dáva najavo, že je tu pán, ale on už len výzorovo budí rešpekt. Je silný a pevný, ten mladší je skôr taký šlachovitý - športový. Ale ako vravím, obaja "svoje" deti majú radi.

ucholacik
autor
4. sep 2016

Rozhodujem sa medzi stafordom alebo cane corso
Mám 3 ročného synčeka a a bývame v byte. Viem, že budete písať, že je to veľké plemeno ale ja v tom problém nevidím.Trpia na nejaké choroby? Viem, že mávajú dosť často problémy s kĺbmi keďže sú to molosy. Koľko za mesiac spájajú?

stardust
4. sep 2016

joj, myslis rasisticky. Kazdy pes je vhodny do rodiny, ked je spravne vychovany a vie, kde je jeho miesto vo svorke.

kondelka
4. sep 2016

zatiaľ sme s kĺbmi problém nemali, aj keď sa so starším ja naťahujem, napríklad lanom, tak potom trošku kriva, ale prejde ho to. Viem, že som to vtedy prehnala. Mali sme ho aj chvíľu v byte, asi mesiac ale bolo to o držku. Je citeľne, že je velký 🙂 Po parketách sa mu šmýkalo, a keď už bol starší, už sme ho mali vonku, začal byť uslintaný. Ale sliny ako bernardín :D mega, a to keď sa o teba obtrie, alebo začne frkať, tak no radosť. A v byte alebo vnútri v dome by som to nezniesla. Ale povaha na nezaplatenie, je nebojácny :D voči druhým psom myslím, vzbudzuje rešpekt a pritom svoju rodinu miluje 🙂 ale asi ako každý pes. A čo sa týka jedenia, noooo je to iný level. Mesačne výdavky sú okolo 60-80eur.