Bývanie vo Veľkom Mederi

kikina84
10. jún 2016

Ahojte..chceme sa po 33 rokoch odstahovat z BA..do domu vo Velkom Mederi..za pracou by sme cestovali..co by ma ale zaujimalo je,ako to tam funguje so skolami..Dcera od septembra 2017 bude prvacka a obavam sa nejakej jazykovej bariery..Mate s tym nejake skusenosti? ci sa mam obavat,alebo je tam aj vela slovakov a v skole to zvladne ?
Ďakujem pekne za skusenosti 🙂

lara75
10. jún 2016

@kikina84 ahoj, prečo práve tam? bola si tam na dovolenke? ak nie, tak ti odporúčam aspoň na jeden týždeň, viac sa dozvieš. Ja osobne by som tam nekupovala dom, iba ak plánuješ pracovať v kúpeľnom turizme pre českých bratov, tých je tam furt dosť. Do BA dochádzať autom je dosť, samé zápchy pred Blavou, možno vlakom by sa dalo rýchlejšie. Zvolila by som opačný smer, niečo bližšie k BA, napr. Šamorín. Nech ti napíšu baby, ktoré bývajú priamo v meste🙂 Veľa šťastia🙂

kikina84
autor
10. jún 2016

@lara75 Ďakujem,ale na to som sa nepytala 🙂

jozef_jozef
12. jún 2016

Co sa tyka jazykovych barier, myslim si, ze sa nemusis nicoho obavat. Akurat sa Tvoje dieata nauci pri kamaratoch velmi rychlo madarsky, co je len benefit. ZS je mam pocit aj slovenska.
Kupil som pred siestimi rokmi dom pri Dunajskej Strede, nevedel som po madarsky, teraz par zakladnych fraz. Byval som v mojom zivote na styroch miestach a takych susedov, akych mam tu, som nemal nikde. Nadhera!!! Vsetko o madaroch su len predsudky z BA. Kto tu nebyva, neuveri.
No ak pracujes v BA, tak uf uf. R7 s obchvatom nebude zajtra. Do prace to je streka, ale z ludi a z jazyka by som nemal vobec obavu.
Drzim palce,
Jozef

kikina84
autor
14. jún 2016

@jozef_jozef dakujem..to mi velmi pomohlo..nakolko nemame auto spoliehame na regiojet 🙂