Ahojte maminky. Dávam sem túto diskusiu lebo chcem názory od mamičiek. Chceme dom v okolí Pezinka. Keďže niesom rodáčka odtiaľto neviem ako sú na tom dediny v okolí. Zaujíma ma občianska vybavenosť,školy,škôlky aj vaše pocity a názory na dedinky. Hlavne má zaujimaju Vinosady, Šenkvice,malý raj a jeho okolie, modrá a Budmerice-sice ďalej ale mne celkom sympatické 🙂 ďakujem za každý názor 😉
Odporucila by som senkvice, lebo maju aj vlakove spojenie, co ocenia aj deti pri dochadzani na SS, VS
My byvame v Senkviciach uz par rokov tiez. Ak ta nieco zaujima, kludne mi napis IP 🙂
@m14m ja vidim v senkviciach akurat vyhodu vlakoveho spojenia, ale inak ma tam netaha nic, pre mna je to nenormalne dlha dedina, ak byvas smerom na Blatne, tak k vlaku sa pekne nadupes...je sice vybavena ale ta rozloha ju podla mna znevyhodnuje. Byvame takpovediac vedla, vlak tu nie je ale velkost je kompaktnejsia, co nam vyhovuje. A hoci tam nebyvam, dufam, ze "modrá" je len preklep 😀
Bývanie v okolí Pezinka by som dala len vtedy, keby som chlastala... tam nikto normálny nemôže bývať... nedajbože si zobrať hypo na 30 😀 To musia len z východu, prípadne občania úplne mimo... ale schvaľujem, ak niekto nájde odvahu a býva tam... držím mu palce.... a budem chlastať s ním...
A Šenkvice? Ďalšia bezvýznamná diera na mape 😀 Vlaková stanica a Jednota? Really? Kriste....
@jankalukasova ja byvam v pezinku a neviem si predstavit byvat v akejkolvek menovanej dedine v okoli. senkvice su rovnako "zle" ako vsetky ostatne dediny pre ludi, co chcu mat k dispo sluzby mesta. ale ked niekomu vyhovuje za vsetkym dochadzat, kazdodenne pracou a vzdelanim pocinajuc, tak je to jeho volba. mozno to niekoho taha tymto stylom, co ja viem...
@evkamotka ja bývam momentálne na dedine a celý život som žila v BA... a musím povedať, že pre mňa je to príjemná zmena.. ale to je veľmi individuálne. Ak by som už chcela bývať niekde, kde budem mať k dispozícií služby mesta, tak si Pezinok určite nevyberiem, myslím si, že aj z Pezinka za prácou a vzdelaním dochádzať treba.
Skôr som reagovala na otázku autorky, ktorú z tých dedín si vybrať (pretože ona zjavne niektorú chce a pravdepodobne ju netrápi, že tam nebude mať k dispozícií služby mesta) nuž a Šenkvice by to z môjho skromného pohľadu neboli.
@marusia12 hehe....nie sme s východu, ani nechlastame (okej...trochu hej...😂) a prídeme si celkom normálny. A bývame v pezinskom okrese, mam to zhruba 4 minúty do Racianskeho kauflandu a na prvú bratislavskú električku.
Do lesa par metrov k vlaku par metrov a všetky služby a veci potrebné k životu v okruhu par metrov. A navyše pokojnú ulicu s dvorom a záhradkou na historickom namesticku, akože nemenila by som. Do roboty relatívne blízko a ani na materskej ma tu nejde poraziť. A Pezinok je plnohodnotné okresné mesto, kde sa da zohnať všetko. A keď nezozenies, tak proste skočíš do BA. A Karpaty sú pekné. Nesmrdí tu slovnaft, počasie je fajn a geograficky je to príjemná aj vcelku úrodná oblasť na život. Za mňa super.
@ckatka ahoj, ak sa smiem spýtať, v ktorej obci bývate? Ja som Bratislavčanka, ale chcem ísť z paneláku do rodinného domu so záhradou, vlaková stanica je podľa mňa dosť podstatná, keďže dieťa chodí na strednú do BA...a neviem či sa dá ešte vybrať obec, z ktorej by sa dalo dochádzať autom do Bratislavy bez zápch
@m14m bývame v šenkviciach už 6 rokov,tiez sme sa prisťahovali.....je tu škola,školka,3 obchody-jednota,cba a pekaren,kvetinarstvo,obchod pre zvierata,stavebniny,lekáreň,všeobecni lekari 2,zubari 2,pediater 1,detske ihrisko,kniznica,materske centrum,vlakova stanica a aj celkom dobre autobusove spoje.....kludne sa pytaj ak ta nieco este zaujima