Bývanie v dome v pamiatkovej rezervácii

alsy
20. aug 2017

Dobry den prosim o radu byvam v obci vpamiatkovej rezervacii v stsrom rozpadnutom 300rocnom dome sme tam najomci majitelis byvaju v USA trvale uz 40 rokov a nepridu sem dom nam chcu darovat tak sme prerobili okna sme vymenili za plastove a staru opadnutu omietku nahodili novou byvame tam 10 rokov platime domovu dan prisla pani z pamiatkoveho uradu a vsetko mosime dat do pôvodneho stavu lebo sme narodna kulturna pamiatka dali nam uznesenie a ultimatum do kedy to ma bit hotove prosim o radu či mate niekto sko sa da proti tomu bojovat dakujem.

jeennyv
20. aug 2017

Ja mam len skusenost, ze ak mas taky dom ci byvas v takej oblasti bez povolenia nemozes nic robit..ziadne zasahy, musia byt vserky schvalene a nemozu narusat vizualne okolie..viem lebo nasi znami co byvaju v starom meste nemozu robit ziadne vacsie upravy, resp. Vsetko im musia zchvalit , nomozu si len tak urobit nieco..kontaktaktovali ste pred upravami niekohi

alsy
autor
20. aug 2017

@jeennyv prave ze nie tak neviem ako to dopadne

jeennyv
20. aug 2017

@alsy ono mali ste ich kontaktovat, ze chcete upravy..ste asi nevedeli...takto neviem...pre buducnost zistite si u nich, u pamiatkarov vase prava a povinnosti ako obyvatelov, ja by som sa skor potom darovani snazila predat im, nech si robia cu chcu a nasla si svoje kde si mozem robit co chcem...

alsy
autor
20. aug 2017

Presne ako hovoriš predat lebo štat ma predkupne pravo pri predaji nkp

alsy
autor
20. aug 2017

Dik za radu prave ze sme nevedeli že sme až NKP lebo vedls nas čo su domy poprerabane z novimi fasadami a plastovimi oknami a v pohode

jeennyv
20. aug 2017

@alsy za mna sa toho zbav, ja byvam v centre mesta, ale nie historickom, ale sirsom a jeden si staval na tehlovom 4-poschodovom dome resp. Bytovke nadstavbu, no vizualne nezapadala..niekto ho udal a stavba je uz riky zastavena

alsy
autor
20. aug 2017

Dik za radu