Ahojte,
idem tu skúsiť nájsť nejaké rady, keďže všetky diskusie o 3 vežiach som našla okolo roku 2011. Chcela by som počuť názor od človeka, ktorý žil alebo žije v tomto objekte.
Prečo 3 veže?
- Mala som priateľa troch veží, často som u neho trávila čas. No nikdy som sa s ním o tom nebavila, raz keď som to spomenula okrajovo, tak si to pochvaloval, že je tam dobrý život a kúpu neľutuje.
- Ja som dievča z dediny a nie som rodená Bratislavčanka. Odkedy bývam v Bratislave kvôli štúdiu, vediem rozdvojený život, kedže doma mám registrovanú farmu, mnoho zvierat a chodím domov na dva dni. Teraz momentálne bývam v Novom meste, v dosť príjemnej časti, prejdem našu ulicu a som v rušnej časti - 10 min. od centra. Som v bytovkách, vládne tu skôr rodinná atmosféra, mnoho zelene. Bývala som chvíľu v Devínskej, nebolo to tam zlé, no je to taká veľká dedina. Bývala som aj v Rači, tam dva roky, no tú som ihneď vyškrtla aj s Devínskou.
- No teraz k veci, viem že to bude ešte dlhé rozhodovanie, no mám už ujasnené základné požiadavky. 1. chcela by som novostavbu, nejakú výškovú budovu. Hlavne s oknami po zem, aby to bol vzdušný byt na prvý pohľad. Tie okná sú asi takou mojou hlavnou požiadavkou. Tým že, doma mám lesy, jazerá a prírodu. Nehľadám žiadnú vyslovene tichú lokalitu, tehlovú stavbu typu bytovka alebo 7 poschodovú budovu. Skôr sa mi žiada kontrast. Nechcem nič kopcovitého typu ako koliba, aj keď okolie Slavína je tiež pekné. 2. Takže mi je najviac sympatické Nové mesto, Kuchajda, Zimný štadión, Polus až po Central, nie je to ďaleko od centra, aj Ružinov je pekný. Takže nechcem aby to bolo niekde mimo centra. 3. Hlavne hľadám pekný výhľad na mesto, hrad a okolie.
Ako to je?
Čo som videla v tých starých diskusiach, každý len nadával na ne, aj ked každý kto mal negatívny postoj nebýval v nich. Hľadám teda človeka, čo tam žije alebo žil, ja síce ešte deti nemám ale to je jedno, či názor rodiny, páru či slobodných ľudí. Bola by som vďačná aj keby máte nejakého kamaráta, ktorý tam býva.
- Neviem ako to bolo v začiatkoch, ked sa byty predávali, no ten rozdiel dvojizbáku oproti trojizbáku mi príde šialený (rozdiel 100000eur). Finančnú stránku či sú, či nie sú predražené tieto byty, nechcem teraz riešiť. Jedine ten cenový rozdiel medzi 2 a 3 izbovým bytom. Mala by som záujem o 3 izbový byt s loggiou.
Naozaj dúfam, že tu nájdem človeka, ktorý tu býva alebo býval. Ak by ste prípadne vedeli o nejakom podobnom projekte s pekným výhľadom, kľudne poraďte. Ďakujem Vám! 🙂
Ja som tiež rodená Bratislavčanka a byvat by som tam tiež nesla, aj keď budovy sú architektonicky krasne, lokalita je podľa mna strašná. Keď sa skolauduje štadión, bude tam podľa mna dosť byvat bordel, casto tam budú byvat uzavrete cesty, ako tomu bývalo aj počas MS v hokeji, keďže zimný štadión je tiež blizko a pod. Ďalšia vec je hluk, kamarátka bývala v novostavbe na Halkovej, na 10tom poschodí, čo je relatívne blizko trom vežiam, ale zároveň v tichšej lokalite a nemohla už o 5tej rano spávať kvôli autobusom jazdiacim po Jarosovej, ktoré pokračujú na Bajkalskú a musela predať byt, čo jej už ani lieky na spanie nepomáhali.. to sú take veci, ktoré kupujúceho nenapadnu, respektíve sa na to nezamera pri kúpe a potom trpi😕 chapem, že veľa ľudí preferuje novostavby, lebo sú moderne, nove, ale naozaj developeri sa snažia ušetriť, kde môžu a stavaju nekvalitne😕 držím palce, aby si sa správne rozhodla a s kúpeným bytom buď spokojna😊
@abigajll ahoj. Ja som byvala pol roka v koloseu v podnajme pokial nam dokoncili byt...dokoncovali ho v case kedy 3 veze cize robotnici, ktori robili u nas podlahy robili aj u nich, firma mne blizkej osoby tam zateplovala etc. Zial vsetci nadavali - zle technicke postupy - najskor napr robili podlahy v byte az potom balkony - cim podlahy donicili, najlacnejsie materialy etc. Dokaz je aj ze uz budovy museli opravovat.
Co mna odradza je masovost tak u kolosea ako aj v 3och veziach - v koloseu 2x vykradli garaze v case kedy sme tam boli, samozrejme nikto nic nevidel; na chodbe sme poculi vsetko co sa deje na velkej chodbe vonku, bajkalska je nenormalne hlucna ulica - pri otvorenom okne sa nedal pozerat tv ani rozpravat... byt sme mali ale v koloseu krasny - okna po zem robia svoje - mali sme 3izbovy 82m2. V 3och veziach je to rovnaka masovka ako v koloseu, na schodzi ziadne zmeny necakaj, vela bytov je tam prenajatych, cize majitelia az tak velky zaujem o spravu nemaju, malo vytahov na tak vela bytov... pre mna okrem kuchajdy tiez tato cast nema co ponuknut ( a to myslim ze koloseum - byty orientovane k ulici nie na stanicu su este lepsie postavene ako bajkalska kvoli blizkosti ku kuchajde a polusu)
My sme napriek tomu tam boli pozerat mezomety ale teda tie zvysne veci nas odradili.my byvame teraz vo vyskovke s krasnym vyhladom na mesto - je tu cca. 80 bytov ale len okolo 40 majitelov, schodze su funkcne, vztahy super, detto ochrana - akurat teda tu nie su take male byty ako v koloseu takze ani ceny nie☹
Tu najdes diskusie k projektu
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=...
Je to na hlavnej ceste, veze su tesne pri sebe, privela obyvatelov. Ze je tam kopec studentov, ktori robia bordel. A ak mas rodinu a rano vstavas do prace,...
@erikavesela inak ja som pocula tiez to iste od kamosa elektrikara, ze tam by nesiel riesit opravu elektriky isto, lebo ze vobec nie su potahane kable podla papierov...
Asi 2 roky tam byval kamoš, on sa nestazoval na nic. Mal ho prenajaty, zo zaciatku pokazene take drobnosti ako kohutiky a internet a tak, ale to bolo po predoslych majiteloch. Na chodbe bolo stale citit marišku. A uzke parkovacie miesta v garazi, inak si na nic nespominam. Kam chcel isiel taxikom, obchody mal blizko.
Moj muz na 3 vezah brigadoval este ako student na Vs- to uz je vela rokov dozadu a vravel, ze hrozna fuserina, ake nan kamosa co tam byva a pochvaluje si, hlavne ten vyhlad
....mám výhľad z okna na momentálne veľkolepú stavbu Penty ( a ĺa Zaha Hadid ) , sledujem ich prácu, no poviem vám, že sem bývať by som nešla ani zadarmo! Tieto výškové budovy, to sú sklenené peklá. Čistý betón, železo a sklo, o zdravie! Z Bratislavy už každý skôr uteká ako sa sem sťahuje, tu len tak robiť a ísť domov, čo samozrejme je pre BA veľmi zlé a obzvlášť pre rodených Bratislavčanov, kt. mi je ľúto, čo sa z ich mesta na Dunaji stalo. BA nie je vhodná na takéto mrakodrapy, ale koho to z kompetentných zaujíma?
@libawet tak ja byvam vo vyskovke s velkymi sklenymi plochami a nadherne byvanie - nemenila by som 😉 ono zas si to treba vyskusat a nehodnotit ked si nevyskusala😉 a teda ja sledujem v tej vekovej kategorii 30-40 skor opacny trebd - navrat do mesta , von idu skor ti co si buvanie v meste nemozu dovolit...
Kolega tam byval pol roka a utiekol odtial... uz v marci musel pustat klimu inak by sa uvaril, lebo tie uchvatne okna boli ako sklennik, nonstop mal problem s elektroinstalaciou... bol tam hluk s krizovatky, neustale trubenie, ruch, smrad, na balkone si jakziva kavu nedal, lebo sa tam nedalo dychat.. no dakujem za take byvanie.
Ta stavba ma vseobecne zle meno uz z dob, ked ju robili, zomrelo tam niekolko robotnikov a podobne veci... takze za mna nie.
@dai skor by som povedala ze je to preto, ze dosli na to, ze takto zabijaju kopec casu cestovanim, vozenim deti po kruzkoch a domov sa chodia vyspat
@dai tak, ono je to individuálne, čo kto preferuje, ale keď tieto " mrakodrapy " v BA vidím, proste nie, to nemá so zdravým bývaním nič spoločné. Aj ten klasický panelák je už lepší. Čím je človek starší, chce mať viac pokoja a ticha. Keď som mala 20, tiež mi panelák vyhovoval a kvôli deťom asi tiež, že všetko bolo tak " po ruke" , no už neskôr som práve poškuľovala po tom kľude. Neviem, asi je to prirodzený proces. Iné je mladý človek, ktorému nevadí nič, ani nejaký ten zápach z marišky na chodbe, či bordel všade a iné je už starší človek ( aj keď neviem, či už sa tam mám radiť vo veku 45 ? 🙂 ), ktorý je skôr za pokoj....zasa bývať na rušnej ulici, ako tu aj písali a nevyspať sa, tak to nie....navyše, ako sledujem tieto stavby tu, nie sú vôbec zateplené, to znamená zima v zime a horko v lete, fungovať len na klíme, tak to ďakujem, to nie. Otázkou ešte zostáva, či tie okná budú vôbec otváracie? Riešenie vzduchotechnika? Ešte tak vlastná, kde si mením pravidelne filtre, ale spoločná? No....
@jankalukasova a ešte taká poznámka - tie byty sú nekresťansky drahé - pýtať napr. tu za tie " penťácke vajcia " za jednoizbák 130 000€?!
@libawet no to áno.. ale tak autorka písala, že cenu nechce rozoberať... ak chce vysoliť toľké peniaze za veľké okná (ktoré sú žiaľ kameňom úrazu), smog, hluk a neviem čo všetko nech sa páči.. to je jej vec...
Dobry den, kamoska kupila v 3veziach 3 izbak- 300tis + parkovacie miesto 49tis €. Bytik je to velmi pekny, moderny, ale mne by napriklad vadilo ze pohlad z balkona mam do obyvaciek a kuchyn 5-6 susedom, lebo tam ma kazdy byt obrovske okna otocene do atria. Samozrejme lokalita je specificka, preto je tam toho sukromia pomenej na moj vkus.
@kath1210 350 000??? Ufff... kolko m2?
@guiseppinka okolo 100m2, neviem uplne presne..
@guiseppinka jasne, hlavny problem je dochadzanie...
@libawet v tych vyskovkach mas uz mnohokrat stropne odvetravanie, vonkajsie zaluzie a pod. - my klimu nemame a fungujeme v pohode, na stene cca. 6m mame 2 otvarave okna, spalne orientovane do uplneho ticha, pri zavretom okne nepocujes absolutne nic, dom je cistucky s krasnou recepciou, susedia super... ale teda nepisrm o 3och veziach, akurat ze sa da buvat vo vyskovke ktora zaroven nie je masovkou😉 v skyparku si kupil kamarat 2izbak - nechce rodinu a berie to ako byt na zabavky pocas tyzdna, inak ma dom v devine na vikendy - cize tam je podla mna jasne ze to byvanie nie je pre rodiny, podobne akk napr. Eurovea...
@kath1210 ona ma asi smolu ze je v strednom dome alebo zle orientovany byt v krajnych... ja som bola v hornych mezometoch a vyhlad skoro tak pekny ako mam teraz - nicim neruseny😉
@kath1210 aj tak by som tolko nedala... hlavne kvoli polohe... ale.mne sa pacia teda ine casti ba - devinska alebo petrzalka od technopolu k antolskej
Ja som rodený Bratislavčan a bývam v troch vežiach. Predtým som býval v klasickej tehlovej bytovke a rodinnom dome. Fámy o nekvalite pripadne o grekoch a podobne su len nepodložené reči ako niekto niekde počul. Stavba ako taká bola často premielaná ako nekvalitná, kedže v dobe keď sa stavala neexistoval v BA vacsi modernejši projekt a ľudia nemali skúsenosti s tým, že jendoducho sa našli chyby, ktore sa odstupom napravili (fasáda atď.) Dnes každá novostavba resp vačsi bytovy komplex pri spustení prevádzky ma menšie či vacsie porblemy a lduia si nato zvykli. Neduhy novostavby sa ukázali na začiatku ako v každej novostavbe. k posledným rokom môžem len potvrdiť vysokú premiovosť bývania. Vlastná recepcia, udržbár, sbs, ihriko fitko, vnutorné kontajnery a mnoho iného, čo dodáva exkluzivitu k premiovému bývaniu. Byty su podstatne dobre odhlučnené od susedov aj od bajkalskej prakticky nepočujem nič, ked tak iba ked sa stretneme na chodbe 🙂. Za seba ako dlhodobo byvajucého a vlastniaceho 3 izbovy byt v troch veziach mozem povedat za na "novostavbu" v BA je na veľmi vysokej úrovni kvázi je to naozaj premiové bývanie.
@abigajll Ja som rodený Bratislavčan a bývam v troch vežiach. Predtým som býval v klasickej tehlovej bytovke a rodinnom dome. Fámy o nekvalite pripadne o grekoch a podobne su len nepodložené reči ako niekto niekde počul. Stavba ako taká bola často premielaná ako nekvalitná, kedže v dobe keď sa stavala neexistoval v BA vacsi modernejši projekt a ľudia nemali skúsenosti s tým, že jendoducho sa našli chyby, ktore sa odstupom napravili (fasáda atď.) Dnes každá novostavba resp vačsi bytovy komplex pri spustení prevádzky ma menšie či vacsie porblemy a lduia si nato zvykli. Neduhy novostavby sa ukázali na začiatku ako v každej novostavbe. k posledným rokom môžem len potvrdiť vysokú premiovosť bývania. Vlastná recepcia, udržbár, sbs, ihriko fitko, vnutorné kontajnery a mnoho iného, čo dodáva exkluzivitu k premiovému bývaniu. Byty su podstatne dobre odhlučnené od susedov aj od bajkalskej prakticky nepočujem nič, ked tak iba ked sa stretneme na chodbe 🙂. Za seba ako dlhodobo byvajucého a vlastniaceho 3 izbovy byt v troch veziach mozem povedat za na "novostavbu" v BA je na veľmi vysokej úrovni kvázi je to naozaj premiové bývanie.
Ja sice osobne nepoznam nikoho z 3.vezi, ale elektrikar, ci nsm robil doma rozvody, robil aj tam a hovoril, ze vsetko je to tam uplne zle robene a hlavne z lacnych materialov...co sa tyka byvania v tej casti, ja som ridena bratislavcanka a byvar by som tam teda nesla, na byvanie je to preba velmi rusna stvrt