Bývam unavená a všetko ma vyčerpá

23. jún 2020

Krásny večer všetkým. Už dosť dlhú dobu som veľmi unavená, ráno sa zobudím a som unavená, počas dňa som veľmi unavená a aj najmenšia námaha ma nesmierne vyčerpá. Navyše mám pocit, že horšie vidím. Ktovie či to nesúvisí s mojím psychickým stavom, ktorý je príšerný. Žiadna radosť zo života, žiaden pocit šťastia. Som smutná, letargická, nič ma nebaví, z ničoho nemám radosť.
Nebaví ma takto žiť. Poradíte niečo?

pribinak
23. jún 2020

Smer psychológ a možno aj psychiater

autor
23. jún 2020

A keď sa premôžem a idem von, je to pre mňa náročné, pretože som príšerné unavená a kvôli únave nemám energiu ani silu niečo robiť.

ckocka
23. jún 2020

Štítna žlaza je v poriadku?

autor
23. jún 2020

@ckocka To neviem. U lekára som nebola roky.

janickacrazy
23. jún 2020

daj si urobiť odbery, možno ti chýba železo alebo magnezium, vtedy býva únava, ale može to byť aj psychika

mnamko
23. jún 2020

Leksr spravi odbery,zatial adpon rano vypit pohar vody zo sumivym magneziom

ckocka
23. jún 2020

Bez lekára to nepojde.

autor
23. jún 2020

@mnamko Pijem šumivé magnézium a horčík, ale zatiaľ žiadna zmena

ckocka
23. jún 2020

Ja ťa chápem, tiež radšej vyskúšam žabie oko a krídlo z netopiera, ale niekedy sa človek návšteve zdravotníckeho zariadenia nevyhne.

klarissa25
23. jún 2020

magnezium a horčík je to isté....

autor
23. jún 2020

@klarissa25 Vidíš, ani to neviem. Asi aj osprostievam.

vikusjk
23. jún 2020

urcite obvodny lekar, zakladne odbery a tak uvidis. Nemusi to byt nic vazne, ale aj moze.

tenerifka
23. jún 2020

Moze to byt vselico, uz spominane zelezo, alebo B12....

zuzap33
23. jún 2020

Mozes mat silnu anemiu. Jednoznacne smer dr. Nechapem preco vlastne tam nejdes, ked sa zle citis. Co ti v tom brani?

lucia851
23. jún 2020

Ahoj ja to poznám trpím depresiami a chodím k psychiatricke a užívam antidepresiva

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monikamama
23. jún 2020

Tetania

autor
23. jún 2020

@monikamama Čo je tetania? Dá sa to liečiť?

monikamama
23. jún 2020

Mne bolo takto isto nevladala som. Tetania je laicky povedane ze tvoje svaly pravuju aj ked maju oddychovat a posobi tiez na psychiku. Magnesium pomoze ale ja som mala aj ine lieky neviem uz ake musis ist na neurologiu.

majloo
23. jún 2020

Ved normálne chod na preventivku, ja som mala takéto stavy pri silnej anemii. Lepšie ako googlit diagnózy. Okrem toho, takýto stav si pri troche fantázie vieš priradit k rôznym chorobám, tak načo stresovať dopredu. Chod k doktorovi. Držím palce 🙂

marygk
23. jún 2020

Ahoj, cítila som sa presne takto isto. A mala som nedostatok železa v krvi. Žiadne zásoby, nič. Hematolog ku ktorému má poslal obvodak, dedko už dôchodca na mňa pozerá, potom do papierov,zas na mňa. Ako ste sem vôbec mohli prísť, takýto nedostatok železa som ešte nevidel. A tam ma dali dokopy. A to mám rozmanitú stravu, ale každý je iný a má inú spotrebu vitamínov a minerálov. Určite choď k obvodnému a treba začať pátrať po príčine. Takto sa nemôžeš cítiť, neni to normálne. Dúfam že sa dáš rýchlo doporiadku. Veľa zdravia.

autor
23. jún 2020

@marygk Ja som sa už narodila s anémiou, aspoň tak to mám v zdravotnej karte. Možno to bude tá príčina mojich problémov. Lieči sa to liekmi?

sabca99
23. jún 2020

Psychika môže narobiť veľa zdravotných problémov. Kamarát ten sa pomaly postaviť z postele nemohol, kadejaké vyšetrenia mu robili a nič. Nakoniec mu psychológ pomohol a opäť je ako kedysi.

marca12
23. jún 2020

Anemia sposobuje apatiu,nechut do zivota,nesustredenost. Ja som v hodine 12 prisla na preventivku. Kamoska sa narodila s anemiou a chodi pravidelne do zily jej pichaju,lebo jej telo nevie spracovat zelezo,takze zo stravy ani z tabliet si ho telo neprijme. Ja popri zeleze uzivam vceli pel,to je neuveritelny zivotabudic a zeleny jacmen,chlorellu. Skus ten vceli pel,budes prekvapena ako ozijes. Ja som bola na tom uz tak,ze som osprostievala. Nevedela som sa vyjadrovat,pomenovat veci.

lenka8p
23. jún 2020

Ano aj mne to takto zacalo, na 80% to bude zelezo.
Chod.. aby potom nebolo raz neskoro.
Mne zistili aj celiakiu, kvoli unave.

autor
23. jún 2020

@marca12 Ďakujem pekne, vyskúšam to, pre istotu pôjdem aj k lekárovi.

marygk
23. jún 2020

Áno lieči sa to liekmi, ale záleží aké iné ochorenia ešte máš. Viem že pacientom s crohnovou chorobou dávajú injekcie alebo infúzie, oni to majú komplikovanejšie. Hlavne choď k doktorovi lebo my tu len teoretizujeme, a hovoríme svoje skúsenosti, ale každý je iný. Obvodák ťa po testoch už nasmeruje. Drž sa. A ak to bude nedostatok železa, po viacerých liekoch železa je stolica čiernej farby. V lekárni to občas zabudnú povedať, tak netreba robiť na wecku paniku. Je to normálne.

lubiss
23. jún 2020

smer lekar dat spravit komplet krvny obraz- mineraly zelezo ak nic ziadat odber na boreliozu, chlamydie , mykoplazmy...

zuzudrnda
23. jún 2020

Ahoj. Urcite smer endokrinologia. Sama mam nedostatocnu cinnost SL a prejavy su ako pises. Mimo to aj padanie vlasov, apatia,depresia,spomalenost,sucha pokozka...mrkni priznaky nedostatocnej funkcie stitnej zlazy. Ak sa nepotvrdi,potom vseobecny lekar al.psycholog.

lenuliatko84
23. jún 2020

Kup si magne b6 balance .ked ma vsetko stvalo tak som si to kupila a som ok