Bývali ste s deťmi v dome, kde sa nadstavovalo?

fialkaa
8. jan 2014

Bývame v bytovke, kde sa plánuje nadstavba. Navyše, na najvyššom poschodí, s dvomi deťmi, mladší bude mať rok, som s ním doma.... Máte skúsenosť s tým , aké to je? Dá sa vôbec s deťmi bývať v takej bytovke? Resp. ako ste riešili podobnú situáciu - odsťahovali ste sa na čas prestavby (to bude možno aj celý rok a pri našej hypotéke si nemôžeme dovoliť platiť aj podnájom). Rada by som pokecala s niekým, kto to zažil. Ďakujem za príspevky.

llucinka20
8. jan 2014

Ahoj, ja v takom panelaku byvam, tiez na najvysom poschodi.Popri nadstavbe nam aj zateplovali dom,takze sme mali 1,5 roka lesenie. Pred vianocami ho dali dole, to bol pekny darcek 🙂
Co sa tyka byvanie, dalo sa to vydrzat, vrtali a robili hluk len par tyzdnov a pocas toho obdobia sme boli co najviac vonku, co sa celkom dalo, kedze to bolo na jar a cez leto. Na ostatne veci sme si zvykli, ako to ze nam behaju robotnici po leseni, ze mame stale prach a spinu na chodbe. Zato boli celkom ustretovi a dalo sa s nimi dohodnut aby nevrtali ked mala spi, aby si po sebe upratali a pod. Najhorsie na celom bolo ze nam zatiekol byt ked dali dole strechu a celu zimu sme mali mokre steny, ktore zacali aj plesniviet. Aj najlepsie bolo ked na zacali opravovat vytah v obdobi ked som bolo v 9 mesiaci a chodila som na 7 poschodie peso. Same radosti 🙂 ale prezili sme, mame novy vytah 🙂 este to sice nie je dokoncene ale dufam ze najhorsie mame za sebou.

fialkaa
autor
8. jan 2014

Dakujem za odpoved. Ako ste riesili ten zateceny byt? Zaplatila vam nieco poistovna alebo stavitel? Cely cas ste v tom byte byvali? Nemali deti problem so spanim?ako dlho trvalo to najhlucnejsie obdobie?

llucinka20
8. jan 2014

No museli sme ho nechat vysusit, tade asi pol roka opadana omietka a nenamalovane steny. Stavitel bol poisteny, takze nam to uhradili z jeho poistky. Aj my sme mali poistku na byt, ale ked sme si to ziadali z nasej poistky tak nas poistovna odkazala na stavitela, ze si to mam ziadat od neho a nic nam nevyplatila. Byvali sme v byte cely cas az na nejaky cas ked sme boli na dovolenke a v lete na chate. Dalo s robotnikmi dohodnut aby na cas ked mala spala, nepracovali, kedze dcera uz spala len jeden krat cez obed tak to vyhovovalo aj im, pretoze isli na obed. To najhlucnejsie obdobie bolo s prestavkami asi mesiac. Potom uz bolo hluk len sem tam.

fialkaa
autor
9. jan 2014

Dievcata, ziadne dalsie skusenosti?

@llucinka20 Trochu si ma upokojila, dakujem ti. A zelam ti, nech vam barak cim skor dokoncia 🙂

fialkaa
autor
10. jan 2014

Dievcata, nikto iny nema skusenost?