Potrebujem poradit,Prestahovali sme sa do novej bytovky ,kde su dva vchody,ale chodi sa len jednym prednym ,lebo vraj druhy je len "nudzovy " a smie sa snim len vychadzat .Do vnutra sa nedostaneme...............ale ,dozvedeli sme sa od susedov že nechcu aby sa tym druhym chodilo lebo sa tadial nosi špina dovnutra a nechce sa im to umyvat.Tak kluče ma len par vyvolenych ktory tadial chodia. POdotykam že platime si umyvanie spoločnych priestorov 5 euro mesačne,čo podla mna neni malo.Ako nam bolo ale povedane k tomu kluču sa vraj nedostaneme.Nejak sa ale nikomu nechce do toho "obuvat" a začat to riešit ale mne to vadi.Je to bytovka kde su dva vchody no použiva sa len jeden .Neviem kde sa to da riešit.Viete mi poradit?
@babulka82 no u nás je to tiež tak nejak, ale keby sa do toho obul bezpečnostný technik, tak niekto zlízne slušnú pokutu, lebo podľa protipožiarnych predpisov (ak sa niečo nemenilo, ale pochybujem), musia byť obidva vchody / východy voľne prístupné - keby vznikol požiar...
riešiť u domovníka, a keď je zabednený, tak u správcu, ak nič, tak na miestnom úrade... ale myslím, že až tak ďaleko nebude treba chodiť 😉
@sissy27 no ved to ani mne sa to nepači a vadi mi to.Je to bytovka s dvoma vchodmi a prečo mam použivat len jeden?? 😠 a ešte si to upratovanie aj platime a teda nie nejak malo 5 euro mesačne je podla mna dost na rodinu.takže dostavaju za to riadne zaplatene . A dalšia vec je pred nedavnom sa menili dvere a nechapem načo sme si tie dvere paltili z fondu ked ten vchod sa nevyuživa ☹ 😠
@babulka82 ako vlastnik bytu mas pravo vlastnit kluce od vsetkych spolocnych priestorov, ci ide o vchodove dvere, kocikaren, pivnice a podobne. ak Ti ich nechce spravca poskytnut obrat sa na bytove druzstvo. ak si pozries domovy poriadok a podobne dokumenty mas tam svoje prava a povinnosti uvedene.
pre zacitok trebarz najdi bytove druzstvo, alebo podnik alebo kto vlastni blok... a ak maju internetovu stranku posli mail alebo tam zavolaj a informuj sa.
@babulka82 normalne si vypytaj kluc, ked ti ho neda tak si znovu vypytaj, raznejsie a ked ti ho ani tak neda tak mu pohroz ze odvrtas zamok a das tam novy s klucami pre vsetkych a nechas ho to este zacvakat, nie je myslitelne aby niekto kluce mal a niekto nie, k domu patria dva vchody a pre vas maju byt pristupne tak ako aj pre inych. Povodni majitelia vam kluce nedali?
@tykat oni nam myslim kluče dali ale prednedavnom prebehla rekonštrukcia celho domu kde sa menili aj vchodove dvere oboje a to nam dali kluče len od predneho vchodu.Ono problem je v tom že od toho zadneho vchodu nieje žaiden chodnik a je tam len taka travnata plocha a ked chodili tadial ludia dovnutra tak nosili špinu do vchodu a im sa to nechcelo umyvat stale to blato.
Kazdy ma mat klud od kazdych spolocnych dveri v celej bytovke. Mas na to narok a aj na pouzivanie tych dveri. Vobec by ma to nezaujimalo, ze sa to tam spini a uz duplom, ked vam to tam umyvaju. To uz je aka blbost toto? Aj ja ked som byvala s nasimi, tak sme mali "ïnteligentneho " suseda, ktory stale zamykal a svojvolne menil zamok na zadnych dverach, lebo ich mal najblizsie k bytu a ze mu tam fuka (blbost!) Ked niekto vymenil zamok a dal kluce kazdemu, tak tam napchal zapalky a toto dookola. Teraz ho to uz preslo, ale zase inak zneprijemnuje ostatnych zivot, ale to uz je o inom....kazdopadne trvaj na klucoch.
@babulka82 trvaj na klucoch a ak bude pan domovnik argumentovat ze sa tadial nosi spina, argumentuj vsak je za to platene 5 eur mesacne za byt...
ja beriem ze jemu sa paci ked sa ta spina nenosi kedze on je ten kto si privyraba upratovanim, ale to NIE JE tvoj problem.
treba to dorazne od neho ziadat a neustupit
skuste domovnika, ale toto som v zivote nepocula 🙂))))