Mamičky, poradte mi , potrebujem nestranny nazor....mam dve deti, syn je prvak, dcera chodi rok do skoky ma 3,5 roka...som doma s nimi 6 rokov...rok som medzi detmi robila...teraz som doma, ako zena v domacnosti, ,,,ale som sa nahlasila do prace, že od augusta pojdem,,,,moja mamina mi slubila, ze mi s detmi bude, kym budem v praci...pracu mam velmi naročnu, na smeny, aj nočne....cista psychiatria...zarobok nie je zly, taky stred...moj mazel zarobi dost, stale je v praci, do 20 hodiny vecer, na deti a ucenie nema cas,,,kratsie sa mu robit neda...a to je ten problem,,,,moja mamina este nie je na dochodku a tiez robi, ae vie si pracu zariadit, aby mi s nimi bola---chcem jej to aj platit nejakou sumou. Lenže ja mam veeelku dilemu, ci mam do tej narocnej prace voec ist, deti pomaly ani nevidiet, byt stale unavena, ale zarobit a byt v pracovnom nasadeni, alebo byt doma , stratit pracvne navyky, nejaky ten kontakt s pracou, pozabudat a riesit dokola len domacnost a deti.....mazel chce , nech som doma...ale ja mam 35 rokov, a viem ze cim dlhsie budem doma, tym sa mi bude horsie vracat, a nebude sa mi chciet casom robit vobec nič......neviem fakt , prosim poradte a povedzte mi svoje skusenosti...s detmi by som bola pred nocnou, a po nocnejpoobede....problem je denna kedy chodim domov vecer o 20, to je asi 8 krat do mesiaca
Do práce jednoznačne...len by som zvážila, či do tej na smeny. Nevieš si nájsť niečo iné? A muž čo také robí, že je toľko v robote? Pýtam sa preto lebo pre mňa je nepochopiteľné robiť toľko denno-denne.
Ja chodim len na brigady...deti tak rychlo rastu...neviem si predstavit byt s nimi tak malo....oni nechcu vela penazi,ale nas cas,ak tvoj muz zarobi dobre,neries to,najdi si len nieco vhodnejsie..
neda as dohodnut so zamestnavatelom? ciastocny uvazok? alebo neviem, ci ako matka malych deti nemozes poziadat o upravu pracovneho casu? (neviem, mozno nie ...)
aha:
https://pravneprerodica.sk/uprava-pracovneho-ca...
@zuzulik280 Treba sa popozerať na profesii, odporúčam prácu napríklad v administratíve, kde vás bude viac pracovníkov . U nás to napríklad chodí tak, že keď má žena dieťa, žena nepracuje od 8:00 do 16:30, ale od 7:30 do 16:00. Tým pádom má čas ráno deti zaviezť do školy/ škôlky a stíha pre nich aj ísť poobede. Väčšinou sú s tým v pohode. Vždy sa treba dohodnúť so šéfkou/ šéfom hneď na pohovore. Nech sa vyjadria či by to bolo OK. V administratíve na západnom SK je väčšinou nástupný plat okolo 600-650, ktorý ti zvýšia po uplynutí pracovnej doby, takže zárobok stále nebudeš mať zlý a aspoň budeš mať čas na deti aj ráno, aj večer. Samozrejme ten spomínaný zárobok je iba cca, záleží to od firmy. Ale určite sa popozeraj po novej robote.
Možno by som zacala prácou na polovičný úväzok?
neda sa mi upravit prac cas....ani polovicne uvazky...praca v zdravotnictve
@zuzulik280 tak v tom pripade len ty, alebo manzel musite ustupit a pracu prisposobit detom, na tvojom mieste, ked mas dilemu ( malo casu s detmi) by som hladala inu pracu. mozno v ambulancii, ... menej casovo narocnu. alebo - ak si trufas aj mimo obor - tak niekde ciastocny uvazok.
Ja robim v zdravotnictve a robim na 25% zamestnavatel maximalne ustretovy
Súhlasím, ideálne nájsť časovo menej náročnú prácu. Deti máš ešte malé a potrebujú ťa ešte viac pri sebe. Ja som mala deti rovnako, jedna prváčka v škole, druhý prvák v škôlke a ja som nastúpila do práce. Bolo to dosť časovo náročné, lebo manžel odchádza z domu o piatej a prichádza tiež o piatej, čiže ja ráno oboch vychystať, vyprevadiť, potom behom do práce a nebyť mojich rodičov, tak neviem, kto by nám ich brával zo škôlky a školy. A to ani na smeny nerobím.
Do prace ano,ale nie na zmeny....ja by spm pri tak malych detoch na zmeny nesla....za mna ina praca rozhodne
Ja svoju prácu milujem, peniaze tiež, ale deti sú na prvom mieste. Čiže určite by som riešila prácu na čiastočný úväzok. Život nie je len o práci a účtoch. Roky rýchlo letia a čas s blízkymi nám nič nevynahradi. A ani našu pohodu a zdravie.
Aj v zdravotníctve existuje práca len na denné smeny..a na nich máš potom menej času pre rodinu ako na 3smenke.Ty máš pred a po nočnej voľno,však to je kopa času....a do práce určite ísť,deti sú už veľké,sú v škole,školke....inak budeš sociálne zakrpatievať a odborne tiež.
@zuzulik280 isla by som. Aj ked samozrejme zalezi od typu zeny. Niektore zeny su roky doma a vyhovuje im to. U teba mam pocit, ze ak nad tym premyslas, tak by si mala nastupit. Mozes tym len ziskat. Ked sa to nebude dat zvladat, tak skoncis.
Ostan doma dlhsie,narobis sa dost. Budes od 35r pracovat,prides domov s vyplazenym jazykom sa starat,stresovat. Kludne do 6r ostan doma,staraj sa o rodinku,ziadne pracovne navyky nestratis 😉 uzivaj si...
a co tak spravit teda nejaky ten kompromis a najst si menej narocnu pracu, mozno na jednu smenu, no bola by si aj s detmi a vedela by si tak normalnejsie fungovat. ako ak on zarobi dobre tak ty sa az tak do takej zlej roboty podla mna hnat nemusis