Budúcnosť našich detí a klimatická kríza

ivqa
4. nov 2020

Veľmi ma trápi kam speje náš svet a ako sa neriešia vážne problémy ako klimatická kríza a vymieranie druhov. Naše deti budú žiť v nebezpečnom svete, bude nám hroziť nedostatok vody, jedla, migrácia...Máme ešte čas niečo spraviť, ale politici väčšinou nemajú záujem. Až na výnimky, ako napríklad pani prezidentka. Pozrela som si film "A life on our planet" a som smutná a znepokojená. Aj my matky by sme sa o tieto témy mali zaujímať, nemyslíte? Veď ide o budúcnosť našich detí!

meluela
4. nov 2020

@ivqa ano, treba sa spajat a okrem individualnej snahy o znizenie uhlikovej stopy, ktora az tak velmi ucinne nepomaha tlacit na politikov, aby prijimali skutocne ucinne riesenia na narodnej a globalnej urovni https://mimovladky.sk/2020/01/znepokojene-matky...

ckocka
4. nov 2020

Teraz je modelová situácii dokladajúca ako politici prijímajú skutočne účinné riešenia na národnej a globálnej úrovni. Je mi lúto.

deti95060810
4. nov 2020

áno máš pravdu aj matky by sa mali zaoberať problémom ktorý si naznačila...Lenže to by nesmeli byť zahltené inými problémami - problémami ktoré sa ich bytostne dotýkajú....A nielen ich, ale aj ich detí, rodičov... Samozrejme že potom nemajú čas a ani síl na riešenie problémov ohľadom klimatickej krízy, pretože ich úplne vycicajú iné problémy....

ivqa
autor
4. nov 2020

@deti95060810 Myslim, ze sa nas to dotyka aj bytostne, len o tom vela ludi nema dost informacii. Ale chapem, co myslis, ze ludia maju vazne problemy. Niekedy ma ale rozculuje, ked niektori ludia riesia nejake povrchne a absolutne zbytocne veci, ako napr. co si kupit na seba a ako sa zapacit okoliu...a pozeraju telku a bulvar a zabijaju cas hlupostami.

renab
4. nov 2020

@ivqa druhych ludi nezmenis a co nemozes zmenit, nad tym nema zmysel sa rozculovat a trapit. Kazdy ma moznost zacat sam od seba a davat tak priklad okoliu. To je podla mna jedine, co zatial mozme robit okrem osvety.

petkasaurus
4. nov 2020

Mne hneva, ze najväčší znecistovatelia— Čína, India a USA to maju v paži.. Rusko neviem

ivqa
autor
5. nov 2020

@petkasaurus V pazi to maju skoro vsetci, pretoze to vyhovuje velkym korporaciam a politikom. Aj my sme velky znecistovatel, hlavne historicky. Ja to vnimam, ze sa to zacalo menit, ked sa verejnost zacala trochu zobudzat. Ved miliony studentov a aj rodicov protestuju, ale malo sa o tom hovori a media riesia niekedy nepodstatne veci.

ivqa
autor
5. nov 2020

@renab ano, to sa snazim robit uz dlhsie, ze jeme menej masa, nelietam a nekupujem zbytocnosti a podobne. Len to je malo, pretoze uz nemame cas, a treba robit aj tie systemove zmeny. Spomenula si osvetu, chcem sa spytat, ze aky sposob by bol najlepsi?