Veľmi ma trápi kam speje náš svet a ako sa neriešia vážne problémy ako klimatická kríza a vymieranie druhov. Naše deti budú žiť v nebezpečnom svete, bude nám hroziť nedostatok vody, jedla, migrácia...Máme ešte čas niečo spraviť, ale politici väčšinou nemajú záujem. Až na výnimky, ako napríklad pani prezidentka. Pozrela som si film "A life on our planet" a som smutná a znepokojená. Aj my matky by sme sa o tieto témy mali zaujímať, nemyslíte? Veď ide o budúcnosť našich detí!
Teraz je modelová situácii dokladajúca ako politici prijímajú skutočne účinné riešenia na národnej a globálnej úrovni. Je mi lúto.
áno máš pravdu aj matky by sa mali zaoberať problémom ktorý si naznačila...Lenže to by nesmeli byť zahltené inými problémami - problémami ktoré sa ich bytostne dotýkajú....A nielen ich, ale aj ich detí, rodičov... Samozrejme že potom nemajú čas a ani síl na riešenie problémov ohľadom klimatickej krízy, pretože ich úplne vycicajú iné problémy....
@deti95060810 Myslim, ze sa nas to dotyka aj bytostne, len o tom vela ludi nema dost informacii. Ale chapem, co myslis, ze ludia maju vazne problemy. Niekedy ma ale rozculuje, ked niektori ludia riesia nejake povrchne a absolutne zbytocne veci, ako napr. co si kupit na seba a ako sa zapacit okoliu...a pozeraju telku a bulvar a zabijaju cas hlupostami.
Mne hneva, ze najväčší znecistovatelia— Čína, India a USA to maju v paži.. Rusko neviem
@petkasaurus V pazi to maju skoro vsetci, pretoze to vyhovuje velkym korporaciam a politikom. Aj my sme velky znecistovatel, hlavne historicky. Ja to vnimam, ze sa to zacalo menit, ked sa verejnost zacala trochu zobudzat. Ved miliony studentov a aj rodicov protestuju, ale malo sa o tom hovori a media riesia niekedy nepodstatne veci.
@ivqa ano, treba sa spajat a okrem individualnej snahy o znizenie uhlikovej stopy, ktora az tak velmi ucinne nepomaha tlacit na politikov, aby prijimali skutocne ucinne riesenia na narodnej a globalnej urovni https://mimovladky.sk/2020/01/znepokojene-matky...