Ahojte, dúfam nebudem spamovať ale ak by vás to neobťažovalo dajte foto vašich domčekov 🙂 hľadáme a manželom pre nás ten pravý (pozn.budeme stavať)
Po prípade vaše postrehy rady názory resp skúsenosti ohľadom toho sa nám môžu hodiť 🏡👪👍
@zienka21 myslím si, že väčšina ľudí si svoje súkromie chráni a nevycapí foto svojho domu hocikde. Okrem toho, je ti to aj tak na dve veci, lebo sa musíš riadiť pozemkom, lokalitou, bolo by fajn aj orientáciou na svetové strany, životným štýlom, počtom členov rodiny.....je toho veľa, čo by mal dom spĺňať, aby sa v ňom fajn žilo. To, čo sa páči jednému, druhému nemusí vyhovovať a to, že sa ti dom zvonka pozdáva, ti je k ničomu, keď nevieš jeho rozmery, pôdorysy...keď si dáš do googlu dve slová - rodinný dom, vyhodí ti desaťtisíce domov a môžeš pozerať do konca roka.
@zienka21 no moj muž tvrdí, že stavať nikdy viac, že lepšie je kúpiť hotový dom už postavený, novostavbu, lebo stavanie domu je skúška nervov, hlavne na SK
@janickacrazy no a ja ako osoba čo som doteraz žila v novostavbe a aktuálne stavam dom hovorím že vždy lepšie stavať 🙂
@len_nig no vidíš, každý máme svoj názor 😀
@janickacrazy no veď hej :D len ty si tu ten mužov predostrela, akoby bol jediný správny :D
@len_nig nie, len viem, koľko nervov ho to stálo a to sa tak tešil, že budeme stavať, mne je to jedno, ja som panelákové dieťa, ja som do domu ísť nejak ani nechcela, ja by som sa kludne vrátila do bytu, len moj by to neprežil 😂
@janickacrazy ja to isté, panelákové dieťa a ťažko si budem teraz zvykať 🙂 ale tak už keď sme sa rozhodli :D
@janickacrazy
@len_nig možno sa časom do toho paneláku vrátite, aj ja plánujem o pár rokov. Keď deti odrastú, sú dospelé, rozutekajú sa po svete, je dom už viac na obtiaž. Sily ubúdajú, treba už čo to opraviť, no ja sa späť do nejakého pekného bytu s terasou nie ďaleko od prírody teším.
@zienka21 Foto domčekov? A to Ti je načo? Veď to máš to isté, ako keď sa pôjdeš poprechádzať niekam do zástavby rodinných domov, popozeráš a určite Ťa niečo inšpiruje. (My sme takto chodili na prechádzky po dedine, keď sme išli stavať nový plot.)
Ale ešte lepšie, než obzerať zvonka, je pozrieť si rovno katalóg rodinných domov. Tam hneď vidíš nie len to, ako dom vyzerá zvonka, ale máš tam aj vnútorné dispozičné riešenie.
@daganov no môjho muža už odtiaľto nedostanem, on je kutil, stále dačo vymýšľa okolo domu, jeho to baví
načo sa ti fotky? Kúp si katalógy, ale navštív architekta...ja som mala asi 4 katalógy a trvalo dosť dlho kým sme sa s mm zhodli na nejakom dome...postavili sme si sami za necelé 2 roky...
pozri https://www.prodom.sk/ napr. tento katalóg. My máme tiež odtiaľto. nie je dôležitý vonkajší vzhľad, ale vnútorná dispozícia aby ti vyhovovala. Samozrejme dôležitý je pozemok, aby si podľa pozemku mohla vyberať dom - rozmery, sv. orientácia...
Okey tak sa ospravedlňujem za spam, myslela som len že by sa našli nejaké vhodné tipy čo by nám mohli pomôcť ešte viac, napr skúsenosti, čo by ste si dali a čo už nie, po prípade výhody nevýhody ale jasne rozumiem a určite nechcem zasahovať do ničieho súkromia, ani tými fotkami k inšpirácii či povzbudeniu. Teda ďakujem za názory, vymyslíme si to inak, aby sme tu neobťažovali 😉
@zienka21 ja osobne by som nikdy by som nechcela spojenú kuchyňu s obývačkou, myslím v jednej miestnosti. Maximálne susediace miestnosti a otvor bez dverí. Tých, čo pozerajú TV by si rušila mixérom, hrkotaním z kuchyne, ďalej napr. keď príde návšteva a sedí na sedačke a príde niektorý člen rodiny z práce, zo školy a chce sa najesť...konzumuje jedlo ako vo výklade. Už pri troch členoch domácnosti sú fajn dve WC, čo najviac úložného priestoru, super je šatňa, kde sa dá strčiť aj vysávač, žehliaca doska a pod. Ak ma ešte niečo napadne, napíšem neskôr.
@zienka21 asi je lepšia na toto modrastrecha.sk 🙂