Budú otvorené obchody od 8.2.2021?

mias999
3. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako je to s obchodmi. Budú sa od pondelka otvárať alebo nie? Nikde som to totiž konkrétne nezachytila. Ďakujem za odpoveď.

jallka11
3. feb 2021

Čo som počula tak nie len škôlky a 1.stupeň škôl a konciače ročníky. Inak je stále zákaz vychádzania

mogaa
3. feb 2021

@mias999 sme v čiernej zone, čiže stále otvorené len potraviny a drogérie.....

hettinka
3. feb 2021

@mogaa asi Krajčí je v čiernej zone, vopchatý do zadnice Matelka ... naš okres je na tom už dlhšie super, incidencia nízka a stále len počúvame, že sme v čiernej zone. Už ma to poriadne vytáča. Sľubovali regionálny prístup, tak kde je?

pribinak
3. feb 2021

@hettinka Igor musel pristúpiť na otvorenie MS a 1. stupeň, otvoriť ešte aj obchody to je už na neho priveľa

veronikaszabova
3. feb 2021

@hettinka tiez som nechapala, ked dneska vraveli, ze par tyzdnov budeme vsetci v ciernej zone... ako wtf?

veronikaszabova
3. feb 2021

@pribinak to by uz nerozdychal

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
3. feb 2021

@veronikaszabova veď toto, je to pán už po 40tke, tak už infarkt nie je neznáme slovo 🤣🤣

hettinka
3. feb 2021

@pribinak A jeho nezaujíma, že už to je na ľudí priveľa?

@viestta však nech si kontrolujú hranice "čiernych" okresov, pre mňa za mňa Blavu s Nitrou a Trnavou aj oplotia, ak tam je kritická situácia. Veď keď bola "čierna" Orava a Bardejov, vtedy v Blave obchody nezatvorili, ani Kollárove lyžiarske stredisko.

pribinak
3. feb 2021

@hettinka To sa musíš spýtať Igora. Ale podľa mna sme mu srdečne ukradnutí, on si ide svoje. Cekni si jeho fcb čo rieši on a čo zvyšok národa
Normálne mu nápis na fcb, keď má náladu a bude tvoj príspevok považovaná na úrovni tak ti aj odpíše

hettinka
3. feb 2021

@pribinak nemožem na jeho slávny FCB, bo som mu tam raz čosi jemu oku nelichotivé naozaj slušným spôsobom napísala a blokol ma. Však asi v záujme môjho psychického zdravia chvalabohu, lebo stačí to, čo sa nejako šíri virálne a mam pocit, že "jdu blejt, velebnosti".

Nežijem preto, aby som nakupovala, zatiaľ nám nič nechýba, objednám si, čo mi treba ... ale už to je naozaj pridlho, čo počúvame tie klamstvá a sľuby. To si majú nechať koaličné strany na predvolebnú kampaň. V ich prípade asi už teraz zbytočnú, no...

pribinak
3. feb 2021

@hettinka tak vidím že ty dosahujes vyšší level, mna kollar dollar len vymazal 🤣🤣🤣

cookie29
3. feb 2021

@viestta presne tak, ale to ludia nechcu pochopit, kazdy mysli tak maximalne na seba...
@hettinka akoze ono je to privela na kazdeho, ale mozno mas lepsie riesenie? (a rozhodne nie som zastanca vlady alebo premiera, je mi z neho na grc) ... zijem v zahranici, restauracie, kina, sportove saly, zaujmove kruzky... to vsetko je uz skoro rok zavrete (az na par tyzdnov v lete) ... vela podnikov sa nepozbiera, ide to na mozog, mame zakaz vychadzania, okrem najnevyhnutnejsieho... a aj tak si hovorim, ze by som nechcela byt na mieste tych hore a niest zodpovednost, aspon teoreticky... a neviem co by som na ich mieste robila...

hettinka
3. feb 2021

@cookie29 ide hlavne o to, že neustále klamu a naťahujú národ. Pridajú ešte týždeň. Este 2 týždne... keby som 19.12. vedela, že sa ani vo februári neostriham, letela by sim ešte ku kadernícke. Ale povedali do 11.1., tak som to nechala tak.
Jeden povie, že školy otvoria za daných podmienok, na dalsi deň už otvoria za iných podmienok a nakoniec vôbec nie. Rozprávajú o regionálnom prístupe, odborníci hovoria, že cele SK nie je a nebolo čierne, ale politici stále melú svoje. Si z nás už robia asi srandu.

katkami123
3. feb 2021

@viestta 😂😂😂😂😂😂 👌🏻

katulienkax
3. feb 2021

@hettinka co viem kadernicky pracuju - nacierno kazdy musi z niecoho zit, nech si trhnu nohami aj rukami. A kopec profesii robi nacierno len vlada ma na papieri lockdown. Ludia toho maju plne zuby, Tu mutaciu mam pocit vymysleli aby nas mohli drzat v domacom vazeni. Vsimnite si - situacia sa zacala zlepsovat ta bac vymysleli britsku mutaciu, potom juhoafricku a nabuduce bude ukrajinska alebo ruska.

hettinka
3. feb 2021

@katulienkax načierno nemám záujem. Inak, moja nerobí, je to moja kamoška, tykáme si, ale nerobí.

cookie29
3. feb 2021

@hettinka ja viem, ze Ta to nepovzbudi, ale tu je to presne o tom istom a to sa Francuzsko povazuje za vyspelu krajinu 🙂 uz vyse mesiaca pocuvame "zarucene" spravy o tom, ze nas zavru definitivne ako vlani, okrem kritickej infrastruktury. Kazdy tyzden ma byt tlacovka, ci prezidenta, ci premiera, ci ministra zdravotnictva a nakoniec nic, kazdy tyzden ma byt vyhlasenie a na poslednu chvilu je zrusene... zatial mame zakaz vychadzania od 18h do 6h... ale uz od zaciatku sa hovori, ze pri zimnych prazdninach, ktore zacinaju v piatok nas zavru/nezavru/zavru... pred par dnami nakoniec zavreli len obchody... uznavam, ze radsej by som bola, keby vyhlasili a bodka a nie drzali ludi v napati... takze nielen slovenska specialita :(

@katulienkax a aj pre toto sa situacia nezlepsuje :( pretoze ludia nerespektuju a robia si co chcu. Nakupovat chodia cele rodiny, krcmy su otvorene nacierno, treba poznat zadne dvere a ako sama pises, kadernictva funguju nacierno... mozno keby boli ludia od zaciatku tvrdo respektovali a nehrali sa na frajerov, uz nas mohli kusok uvolnit...

hettinka
3. feb 2021

@cookie29 asi je to všade podobne. Ale je to vyčerpávajúce a komplikuje to život. Keby som vedela, že OK, 3 mesiace budem doma, tak sa tak nastavím, zariadim si veci. Ale toto je na nervy.

abbey1
3. feb 2021

Smutné je, že vláda sa na ekonomiku a hospodárstvo pozerá len cez veľké spoločnosti. Tam veselo stovky ľudí hlava na hlave fungujú. Drobné prevádzky, živnostníci musia byť zatvorení. A za nimi sú tisíce ďalších naviazaných ľudí a ich živobytie. To by bolo fajn si uvedomiť.

abbey1
3. feb 2021

@hettinka Naša kaderníčka to isté. Dobrá kamarátka, ale nerobí na čierno. Biznis jej stojí, všetko musí platiť, pomoc od štátu nepokryje náklady a už vôbec nie živobytie.

anickaaa6aaa
3. feb 2021

Inak by nebolo od veci keby aspon papiernictvo otvorili ak maju ist do skoly.. Potrebujem synovi dokúpiť pomôcky a nehodlám dat 5e za postovne..

hettinka
3. feb 2021

@anickaaa6aaa malé prevádzky u nás majú vydajne okienka. Nutne veci sa dajú objednať cez telefón a vyzdvihnúť. Len služby sa takto nedajú.

matabb73
3. feb 2021

@hettinka podľa mňa neklamú. Oni nemajú žiaden plán a tak nevedia, čo bude. Sledujem Rakúsko. Tam majú zavedený riadny systém a podľa toho idú. Tu sa všetko robí zmätočne, jeden nevie, čo robí a povie druhý a tak to vypadá. Chápem, že to ľuďom lezie na nervy. Ja nereptám na opatrenia, lebo sa corony bojím. Mám chronicky choré priedušky, tak radšej sedím doma. Skoro všetko sa dnes dá vybaviť cez internet. Nič iné, len obmedzenie stretávania nezaberá. Lockdown zaberá, len keď ho ľudia dodržiavajú, čo žiaľ neplatí. Stačí ísť do obchodu a určite stretneš ľudí bez rúška alebo pod nosom.

mogaa
3. feb 2021

@hettinka no náš okres je stále v prdeli😉ale pravdupovediac sa ani nečudujem, lebo všetci sa chovajú ako keby korona neexistovala.....s takýmto prístupom je sloboda v nedohľadne, najskôr v lete ak bude preočkovaných aspom50%ľudí a bude teplo😉

hettinka
3. feb 2021

@matabb73 tak klamu od leta o tom, ako mame pandemicky plán a covid automat. Nemáme. To čo majú, je nefunkčné a stále to menia.

@mogaa tu je mesto prázdne, pár ľudí chodí, čo sa deje v panelákoch, to neviem. A pekne bolo vidno, ako začal LD, ako mesto stichlo.

asia83
3. feb 2021

@viestta Určite sú aj také...ale 95 percent skutočne niečo z tohto typu obchodov potrebuje. Ja som teraz potrebovala sklenené dózy na bezlepkové potraviny (múky, škroby), keďže až teraz som ich začala konzumovať a sypať to stále z tých chatrných sáčkov nie je sranda. No a kde??? Pepco toho má na mrte. Tak som musela z Tesca posledné čo mali. Za viac eur, samozrejme. Takže nehádžte nás všetky do jedného vreca. 😉

europa778
3. feb 2021

@viestta a ty sa divis? Uz takmer 2 mesiace sa neda ist normalne nakupit.A teraz akeze budeme este dalsi mesiac kupovat len jedlo a nic ine nepotrebujeme? Lutujem ludi ktory nemaju pristup k internetu a nemozu si objednat zakladne veci. Rozrhne sa ti bunda a bez mobilu nemozes nic. Toto je uplny otras co sa tu deje v iních krajinach ziadne obchody zatvorene nemaju a a maju menej pripadov. A nie to nie je mentalitou naroda ale mentalitou vlady pardon bandy idiotov ktory nam vladnu.Jedina chyba naroda je ze sme pustili k moci dementov ktori nevedia riadit stat ani pandemiu. Z opatreni si sparvili dobry den a potom sa divia ze ich ludia nedodrziavaju ked nemaju logiku.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz