Bude verejné zasadnutie o odvolaní aj bez môjho právnika?

fix3
8. sep 2011

dobry den,
chcela by som poziadat o radu. som poskodena vo veci trestneho cinu pre precin usmrtenia a tazkeho posokdenia na zdravi a v marci 2011 OK sud odsudil obzalovaneho, ktory sa nasledne odvolal. v tychto dnoch sa uskutocni verejne zasadnutie Krajskeho sudu o odvolani obvineneho, na ktore uz nie som predvolana ako svedkok a poskodena. ja osobne pritomna nebudem, ale zucastni sa moja matka a druha poskodena -matka zosnuleho iba ako verejnost, co som KS pisomne oznamila.
chcela by som vediet, ci:
1. nepritomnost mojho pravnika moze nejako zasadne ovplyvnit toto zasadanie a rozhodnutie sudu, vzhladom na fakt, ze nebudem pritomna ani ja, ale len druha poskodena a moj rodinny prislusnik.
2. vyzaduje si priebeh takehoto verejneho zasadnutia, aby sa poskodeni, alebo ich pravny zastupca k nejakej veci vyjadrovali?
VELMI PEKNE DAKUJEM ZA VASE ODPOVEDE.

liz_lemon
8. sep 2011

podľa §292 odsek 1 Trestného poriadku 301/2005 v znení neskorších predpisov, predseda senátu predvolá na verejné zasadnutie osoby, ktorých osobná účasť na ňom je nevyhnutná. To znamená, že tvoju predchádzajúcu svedeckú výpoveď zrejme vyhodnotili ako dostačujúcu. Prípadne sa však poraď so svojim právnikom, či nie sú ešte nejaké okolnosti, ktoré je potrebné vysvetliť, záleží čo uviedol v odvolaní obžalovaný.