Nechcem to tak na rovinu napísať ,ale myslíte že bude 3 svetová vojna? Čítala som že to hrozí , aj muž mi hovoril že čítal , nejdem tu rozpútať vášne , ja sa naozaj bojím, veď neviem kam by som išla..s deťmi ,dvomi malými ..nevenujem sa nejak politike, ale nechce sa mi verit,že Rusko by napadlo celý svet..či áno ?
@marsmykkok ja sa úprimne takýchto veci bojím , nie nejak žeby som umierala strachom ,ale toto je niečo čo neviem zmeniť..rozhoduje za nás niekto iný ,tak normálne som sa zlakla
Ale samozrejme, ak nebudeme pripravení, Rusko to urobí bez váhania.
@ivka225 to sa dá jak pripraviť🙈?
nič nebude...
nemyslim si, tak ako boli kolony na pasovom pred 2 rokmi, uz slovaci chceli utekat, tak nebude nic teraz, netreba sledovat vyhrotene media
@zobaka no ja ani noviny nesledujem nič , ale toto ma zasiahlo , a normálne som sa zamyslela ,že aké ja p.coviny riešim ,aby malej sedeli farebné pančušky so šatami ,že či to je vôbec dôležité
Ci si myslim,ze bude 3.svetova? Popravde, radsej sa spravam vyhybam a aj ked na mna vyskakuju na nete rozne clanky, snazim sa im nevenovat pozornost. Nechcem zit v strachu, ze "co keby". To ci vojna bude ci nebude je bohuzial vec, ktoru nevieme ovplyvnit ani nijako s nou nalozit. Uprimne ti poviem,ze hadam k tomu nedojde..ani nad tym radsej nerozmyslam.
Nie nebude
Nie, ja si to nemyslím a ani sa nebojím.
Ovláda ťa strach z tvojej nevedomosti. Ta najhoršia kombinácia - nič nevieš, nič nezistujes ale jedna babka povedala, čo počula od druhej, tak hor sa tomu veriť. Nekonečný je vesmír a ľudská hlúposť.
Tak to je ten problem ze nesledujes a potom vyvolavas paniku a bojis sa a nemas ziadnu mienku? To ti nevadi ako matke deti ze nemas paru o svetovom diani a nevies sa vyjadrit k nicomu tym padom?
Ja si tiez zacinam mysliet, ze daco sa chysta. Sice si nemyslim, ze by to bolo celosvetove, ale skor iba na nasom kontinente. Aj okolo Ukrajiny bol dlho sum, ale nikto to nebral vazne a neveril tomu vratane mna a pamatam si na moment, ked som sa rano dozvedela, ze Rusko napadlo Ukrajinu. Tiez mam z toho strach, ale nie je to v mojej moci, vyhnut sa tomu, odstahovat sa dakde do tramtarie, kde vojna nebude, sa nemozem.
Ozaj a čo sedeli jej so šatami? Verím, že si určite pekné vybrala. Radšej riešiť takéto veselé starosti.
Kazdy pricetny clovek ma obavy. Poviem ti zo svojho pohladu "husakoveho dietata", ze v 89.sme mali take to zadostucinenie, ze sme zavrhli to zaostale zssr a ideme zo zapadom, ktory nas chce, miluje a laskou prijima😂(akurat tak vydrancovat.)
Ten pocit v 89.,ze je akoby koniec dejin, zlo s totalitou a socikom skoncilo a zo Zapadom uz len dobre bude, oooo, svata prostoto...
Info dnes od Kamenickeho... momentalne je na svete 6 konfliktov, co nie je pre zapad "uzivitelne"... (na vojny treba peniaze, penize, penezi( 1000rocna🐝) ) tipuje sa Ukrajina, ze to vysumi do stratena, za cenu uzemnych strat a usetrenia zivotov na oboch stranach. Mozno aj dobre, ze elity tie udalosti buchaju jednu za druhou... C19, ukr., gaza, yemen, texas... Ze sa nemas kedy v tom prplat a bat sa. 🍄
Rusku mali dojst po mesiaci peniaze, nie? Kde na to beru ked je tam taka strasna chudoba? ( Nespochybnujem, ale nerozumiem tomu).
Sankcie nefunguju? Preco Putina niekto neotravi? Zaujimave...
Zajtra? Nie, nebude žiadny globálny konflikt. Tento rok? Nie. O 5 rokov? Pomerne málo pravdepodobné. O 10 rokov? Vcelku možné. Ľudia sú tak rozmaznaní, že nevedia čo od dobroty. Takže si pekne necháme rozložiť spoločnosť a demokraciu najprv kybernetickou vojnou a súčasne nebojujeme proti našej najväčšej hrozbe, necháme ju zbrojit, prepnúť ekonomiku na totálnu vojnu a potom sa budeme čudovať, kam sme sa za desaťročie dostali... asi tak ako Rimania zažili drastický úpadok svojej ríše v priebehu jednej generácie.
Rusko? Toho sa momentalne najmenej bojim. Ovela vacsia rozbuska pre 3. svetovu je Tchaj wan, alebo blizky vychod. Vsak tam to uz je poriadne napnute. Ale chcem verit ze nic take nebude, no obavy mam.
Vzhladom na aktualnu geopoliticku situaciu si myslim, ze ano, nasa generacia zazije vojnu. Nebude to hned, ale myslim, ze nas nejaky vacsi konflikt, bohuzial, neminie. A nemusi sa to nutne priamo tykat toho, co sa prave deje u nasich susedov.
Jasné že bude , veď si to zaslúžime
Ono v podstate už vo vojne sme, kybernetická. Na diaľku dokážu ovládať technológie,sme technológiami v každodennom kontakte,niektoré sú dôležité tak,že by to veľmi skomplikovalo choď krajín nejakým hacker.utokom.Bude to trošku iná vojna,ale na určitých miestach budú prebiehať aj boje. Ľudia sú v podstate stále jednoduchí,aj keď lietame už do vesmíru 😏. Skôr sa obávam,že nám naša krásna planétka Zem oveľa horšie naloží a všetko vráti 🙄
Najprv ze Pokrok a teraz kybervojna😀
Aj v tom je vlastne nadej, ked vojna, tak Vojna dronov. 🎮
@pink_lady Reálne je pre nás Rusko zďaleka najväčším bezpečnostným problémom. Totiž Čína Európu nevníma ako územie, o ktoré by mala záujem a najviac jej bude vyhovovať, ak budeme strkať hlavu do piesku... a možno by sme racionálne aj mali...
Šanca na to je dobrá, keďže politici z Európy sa práve nepohrnú do otvoreného vojenského konfliktu s Činou. Tam Európa nebude hlavným bojiskom, ak vôbec, hoci samozrejme, ekonomicky to bude katastrofa aj pre nás. Blízky východ je potenciálne väčší problém, ale zasa sa konflikt v najväčšej miere bude odohrávať v Ázii a súčasne problematické krajiny vnímajú ako najväčšieho ideologického nepriateľa Izrael a USA. Skôr než rakety z Iránu tu môžeme očakávať nárast terorizmu. Najväčšie riziko, že sa tieto konflikty prelejú k nám je prostredníctvom Ruska, ktoré bude spojencom kohokoľvek, kto bojuje proti NATO. No a potom tu máme hrozbu samostatné ruského útoku na európske krajiny bez toho, aby sa rozhorel nejaký potenciálne globálny konflikt v Ázii. Čím skôr by sme boli zastavili Rusko na Ukrajine, tým väčšiu šancu by sme mali odstrašiť iné krajiny od vojenských útokov... otázne je, či náš čas na odstrašenie nevypršal kvôli našej doterajšej pasivite.
@babulkomale zeby ropa, plyn, zlato a vsetko ostatne??
nie, nebude, iba ak "studená" vojna, ktorá teoreticky aj je...