Dobrý deň idem si k Vám po radu. Máme doma 4 mesačnú mačičku (takmer už 5 mesačnú). No pred pár dňami nám začala olizovať steny.🙈 V miske má pravidelne granulky, čistú vodu a dávame jej aj čistý bezlaktózový jogurt na odporúčanie veterinárky. Dostáva však aj kapsičky, z ktorých zje len to želé a zvyšok nechá a nedotkne sa toho. Toto sa deje cca 2-3 dni. Stalo sa Vám niečo podobné s olizovaním stien doma? Resp. či tým nám naznačuje, že sa niečo deje? 😶
Odporúčam kúpiť jej v chovprodukte mlieko pre mačky 😇
nasa teraz v lete tie olizovala steny boli sme na krvi (80€ skoro ma prekotilo) a vsetko ok, po par dnich prestala
Ale veď každý deň má biely jogurt bezlaktózový, niekedy ani ho nezje 😂
Moze to byt aj nuda, alebo stres. Alebo sa jej paci ta struktura steny na jazyku.
Skuste sa spytat dr., ale inak len pockat, ci sa to nezmeni. Robili ste krvny rozbor nedavno, ci je tam vsetko ok?
Medzitym ked bude oblizovat, skuste odputat pozornost inam, a ponukat rozne hracky, mozno si vyberie nejaku inu nahradu co bude bezpecnejsia 🙂
Aké granuly dávate?
@bimbambom Zalezi, ake. Nam vyslovene dr. ppvedal, ze su rovnakej kvality, granule i kapsicky, vlastne je to to iste len suche alebo mokre. A ze davat podla toho, co bude macka radsej zrat. Ale my teda davame Virbac, Purina atp, nie najlacnrjsie zo supermarketu.
@veselo_neveselo práveže mne veterinār vravel , že s kapsičkami opatrne . Zvyknú sa z nich odbabrať obličky . Tak si môžeme vybrať 🤷
Za mňa radšej mäso , ale zas to jesť nechce . Avšak má rad zeleninu veľmi a pod .
Kapsicku davame purina, iba ked si pýta jesť. Granulky máme royal cannin pre britskú modrú mačiatko. Granulky papá vo veľkom😂 tak počkáme snáď ju to prejde. Ked zbadáme, že olizuje tak jej vysvetľujeme, že nemôže hádžeme hračky. Občas ju to zabaví a niekedy sa vráti ku stene. Zatiaľ to robí tak 2 dni cca.
A kde ste mačičku kúpili ??? Ja po nej veľmi túžim no ešte mačku mám tak až po nej 🤷
Asik jej chyba vápnik. V čase rastu je fajn dopĺňať.