Ahoj prosím poraďte mi😥
Bývame v bytovke máme malú dcérku pol ročnú,
Vedľa náš je ďaľšia bytovka,(proste samé bytovky naokolo).Len jeden rodinný dom v strede,každú noc sa zobúdzame na brechot susedovho psa v dvore,už to trvá roky,s majiteľom sa nedá nijak pekne dohodnúť,
začne brechať aj o 3 ráno jak sa mu zachce,aj keď len prejde auto okolo, je to strašne veľký pes počuť ho brechať na opačnom konci mesta,prosím poradťe na koho sa mám obrátiť,už som zúfalá už som rozmýšľala že dačo tomu psiskovi urobím🥵
Neviem či mi v tom polícia vôbec pomôže,ale je to aj rušenie nočného kľudu.🥵😥😫
Pre lepšiu predstavu pripájam aj podobnú foto
@lucia841 si pri zmysloch, že niečo urobíš? Vieš, že je to trestný čin? Super, že to napíšeš verejné, nie je problém zistiť, keby niečo, najmä, keď je to problém celého mesta. Predpokladám, keď je toť aké zle, že sa viete sťažovať viacerí, spísať petíciu. Inak mi je úprimne ľúto majiteľov domu, predpokladám, že tam boli prví a bum, nastavali im okolo paneláky. Takže ak chceš niečo riešiť, rob to oficiálne a cestné a nie ako zbabelec, môže ta to dobehnúť. Nie je to problém.
@lucia841 neexistuje zle domace zviera iba zly majitel. Urcite to treba riesit s majitelom, obratit sa na obecny urad. Pokial to vadi vam, pravdepodobne to rusi aj inych susedov okolo, spojte sa a najdite vhodne riesenie, tak aby ste boli obe strany spokojne.
Pes je zviera a ak skutocne nezavyja 24/7 ale obcas zasteka tak to ziadne nasledky pre majitela mat nebude... Ty mas moznost kupit trojkomorove okna na odhlucnenie, funguje to 100%... sestra ma pred domom rusnu cestu a za tym rovno vlakovu trat (byva tesne pri stanici), trubenie vlakov a prejazdy standard, pri tych oknach nepocujes ani tuk...ticho ako v hrobe... mozno by to bolo riesenie bez toho, aby si toho chudaka psa sla otravit...
ahoj, náš sused mal takého spievajucého psa. Všetci susedia sme si kúpili antištekač :D fakt všetci susedia okolo sme mali horor z toho psa, lebo išiel od tej 2hej a do rána štekal takmer nepretržite. Prístroj fungoval, zrejme to bolo nepríjemné. Ale nefungovalo to vždy, keď niečo videl alebo akurát prišiel z poľovačky tak štekal. Nie veľa ale štekal. Majiteľ vedel o tých prístrojoch, sám chodil na psa kričať nech je ticho. Nakoniec ho aj tak sám majiteľ zastrelil, lebo mu nevyhovoval :( Smutný príbeh ale vydýchli sme si všetci. Ľudia by nemali mať zvieratko, keď sa oň nevedia postarať.
Ja toto poznám aj z druhej strany ako majiteľka kocúra. Susedom liezol na nervy :( lebo raz za čas sa k ním vybral na vandrovku a chodil im po aute. Ukázali mi fotky ako dôkazy. Nevedela som ho vždy udržať v dome a uz vobec nie na dvore. Sused mi kričal (poľovník) že ho zastrelí a aj ho strelil. Našťastie to kocúr prežil a uz na vandrovku nechodí :( prosím, nerob nič tomu zvieratku.
@dota6 dobrých susedov máš, mala si.... Našťastie toto nepoznám. Odbachnem psa lebo steká, snažím sa odtrwlit mačku, lebo beha po aute.... Vyborne👍👍👍. Dospeje možno do štádia, Odbachnem susedovi decká, lebo vrestia🤪choré toto.
@anjelicek26 chudák pes hlupák majiteľ.
@maciatkolulu áno je to taký divoký človek, kombinácia alkoholu, zvláštnej mužskej hrdosti, nadradenosti nad ženami (on sa so ženou nerozpráva, u nás sa bavil len s mojím ockom :D) som rada, že tam už nie som.
@dota6 hrozne..
Autorka si zrušila účet. Co sa dalo cakat
Moji rodičia mali 2 psy NO, vycvičení, poslúchali a boli to členovia rodiny. Ale určitý čas štekali celé noci. Suseda sa sťažovala na obecnom úrade. Kazali si s nimi spraviť poriadok, tak ich začali naši zatvárať do garáže na noc. Nakoniec sme prišli na to, že do obchodu a krčmy si chodili zlodeji zmapovať terén a preto psy štekali. A keďže už spinkali zatvorení v garáži, krčmu a obchod oproti vykradli v pohodičke bez rušenia 👌
no, autorka nemala napísať to, čo napísala v súvislostí s ulblížením, ale to čo ste tu vy predviedli tie komenty mi príde , že pomaly pes je nadradená rasa nad človeka a o spôsobe vyjdrovania niektorých , no dakujem pekne..
je prirodzené, že v noci pes zašteká, je to jeho funkcia strážcu a dáva najavo majiteľovi, že sa niečo deje, na strane druhej , ak pes šteká nonstop zopakujem ešte raz nonstop a je napríklad leto a človek potrebuje aj vetrať tak naozaj také noci sú na palicu(zažila som, našťastie som mohla spať na inej strane) a myslím, že v takom prípade je naozaj nutné a opodstatné sa obrátiť na niekoho kompetentného a neriešiť to spôsobom ako ti napadlo, ale riešiť to spoločne s ostatnými obyvateľmi, ak to všetkým prekáža. ... pre ostatných, žiaľ ja mám skúsenosť, že mnohokrát majitelia výrazne zlyhávajú pri výchove psa , nehovoriac ako nedodržujú pravidlá...
Aj u nás je takýto pes ale absolútne neviem odkial ten štetok ide asi dakde za záhradou na opačnej strane.Tiež taký ťažký brechot.Preto chápem aj autorku že od jedu povie hocičo ked je nevyspatá.Veru aj ja by som tohto niekedy niečim ovalila aj ked mám velmi rada zvieratá ale ked kvôli tomu nemôžte spať.Tento vie štekať aj 3 hodiny v kuse a teraz spite pritom.Našťastie že už šteká tak ráno ked je človek prebratý ale cez vikend ked by si chcel človek pospať otras.Preto som rada že ideme daleko od ludi,mimo zástavby domov na samotu.Tam už nehrozi ani pes,ani dedinský rozhlas nič
vobec ako nechapem, ako si nieco take mohla napisat, ze by si mu nieco spravila. ten pes, vies, tak ako ty sa tu vykecavas, tak tiez ma prav si zastekat zvlast, ak v noci strazi a nieco mu pred plotom pobehuje. chapem, ze je to neprijemne, ale nemas s tym co spravit ako prinutis totho psa aby bol ticho
@tribratri vážne? Snáď nie? Vieš koľko udretych ľudí je okolo teba? Co dávajú klince, či čo do pamlskov a ubližujú? Dávajú otravy a pod? Možno kebyže usije tebe, teda tvojmu zvieraťu, takýto vankúšik, tak pochopíš. Proste "urobiť" niečo zvieratu je chvalabohu už aj na SK trestný čin. Ci autorka zmazala účet, či nie. Je ľahko vystopovatelna. Keby niekto napíše, že susedovi decká höre dupocu, že im niečo niekto urobí, tak by to bolo asi čo? Kolíska?
Niečo tomu “psiskovi” urobíš ? Bože fuj . Kto ublíži zvieraťu ten nemá problém ublížiť cloveku . Rieš to láskavo s jeho majiteľom keď ten pes steká na celé mesto tak sa spojte celé mesto Ale ne ze ty mu niečo urobíš .