Brali by ste pozvanie na kávu ako pozvanie na rande?

28. apr 2022

Brali by ste pozvanie na kávu ako pozvanie na rande? Šéf mi povedal, že by ma rad pozval na kávu po práci a neviem ako to mam teraz vnímať… mam priateľa ale je mi hlúpe odbiť ho, že nie, lebo mam priateľa. Čo ak to nemyslí ako rande ale len tak, normalne posedieť a pokecať? :D nerobí mi problem prijať pozvanie, ale neviem či mu mam spomenúť že som zadaná (ak to fakt nemyslí ako rande)… čo by ste robili na mojom mieste?

a_alexandra_a
28. apr 2022

Choď a uvidíš, akým smerom sa to bude uberať. Ak sa bude šéf správať ako na rande, bude sa k tebe mať, tak mu povedz, ako sa veci majú. Ale nepovedala by som to hneď. Nevieš čo chce s tebou riešiť, nestrápni sa hneď tým, že mu povieš, že máš priateľa.

deti95060810
28. apr 2022

no asi by som išla... lebo šéf
sem tam by som spomenula napr. že si vyložím mobil, aby som počula zvoniť keď bude volať partner...

autor
28. apr 2022

@a_alexandra_a veď to prave, nechcem sa strápniť ze sa hneď budem hrať na nedostupnú ak má mozno úplne iné úmysly :D

lucia7933
28. apr 2022

tak ja som so sefom bola uz 2x takto..raz na obede a druhy krat len kava...a vzdy slo iba o pracovne veci 🙂

cervenaruza123
28. apr 2022

Ja by som povedala nieco v tom style, ze "jasne, rada pojdem na kavu, treba utuzovat pracovne vztahy" alebo ak mate aj inych kolegov "super napad utuzit pracovny kolektiv, zavolajme aj toho/tamtoto" alebo "rada pojdem, v predoslej praci sme casto chodili s kolegami von sa bavit, pacilo sa mi to". Nieco na ten styl, ze das jasne najavo, ze to beries ako pracovne stretnutie a das mu moznost celkom so ctou z toho vykorculovat, ak to myslel ako rande povodne. Pokial by si onho teoreticky mala zaujem, tak to by som zase sla a pockala ako to dopadne. Ale kedze mas priatela, tak predpokladam, ze zaujem nemas.

autor
28. apr 2022

@cervenaruza123 super komentár, dakujem, urcite to skusim nejak tak. Samozrejme, nemam oňho záujem keďže som zadaná.. keby nie mozno by to bolo iné :D

eeffka
28. apr 2022

no mna sef pozval na obed aj veceru pracovnu, uz pri pozyvani sa jasne vyjadril, ze by chcel prebrat mimo prace plany do buducna, len tak "kava" po praci? no asi by som isla, lebo sak sef ale by som sa opytala , ze na ako dlho to vidi, aby som dala vediet doma kolko sa zdrzim.

7lenka11
28. apr 2022

Išla by som, nemusí to znamenať rande. U nás v práci chodia kolegovia pravidelne na kávy, popracovné pivá či večere. Často ide tímlíder so svojou podriadenou/podriadeným alebo kolegyňa s kolegom a pod. Za posledných 10 rokov vznikol u nás na pracovisku jeden jediný vzťah, aj ten neskončil šťastne. Všetky ostatné stretávačky, kávy, obedy, večere sú výlučne pracovno-kamarátske...

balaskovae
28. apr 2022

asi nie 🙂 keby islo mozno o veceru alebo nieco podobne tak ano ale kava nie 🙂

solange7
28. apr 2022

Keby ma sef pozval na kavu po praci, moja prva otazka by bola, ci chce prebrat nieco pracovne. Keby povedal, ze nie tak by som sa ho spytala ci sa nieco deje, ci sa chce porozpravat. No a keby som na tej kave teda videla nejake naznaky naklonnosti, rovno by som vylozila karty na stol. Chlapi si nevedia domyslat, mohlo by to prerast do neprijemeho nedorozumenia.

a_alexandra_a
28. apr 2022

@balaskovae môžem sa spýtať prečo večera áno a káva nie? Káva môže byť aj o 16:00, večera už v čase osobného voľna, dajme tomu po 18:00, čo viac evokuje niečo mimopracovné

retatka
28. apr 2022

Normálna vec ,pracovne kávy ,obedy ,stretká.V západných krajinách úplne normálne utužovanie pracovných vzťahov .Nedistancovala by som sa z kolektívu .Pozvánka na kávu -nerovná sa vždy rande .Niektorí kolegovia ,kolegyne chodia pravidelne a nič zlé na tom nieje .Takže smelo do toho .Utužíš si pracovný vzťah s nadriadeným.

melanta
28. apr 2022

Nie, nešla. Bežne som chodila so šéfom na kávu či na obed. Riešili sme pracovné veci. Takže tie kávy boli cez pracovnú dobu. Po pracovnej dobe, iba vy dvaja, nie.

melanta
28. apr 2022

@retatka áno, my chodíme tak na večere bežne, muž robí v predstavenstve v nadnárodnej spoločnosti mimo SR a bežne chodíme na večere s CEO a jeho ženou, či inými ľuďmi aj s partnermi. Ale on si napríklad asistentku či referenta na kávu po práci nevolá, len oni dvaja po práci, to podľa mňa normálne nie je.

kozova87
28. apr 2022

Nie,ved mu povedz,ze ci to moze byt v ramci obeda,lebo po praci mas cas vyhradeny pre priatela a rodinu.. nemas co po praci chodit na kavy,pochybujem,ze to len taku kavu mysli...a to ze mas priatela ho tiez asi az tak nezaujima

mila23
28. apr 2022

..ja by som sa ho tiez asi spytala ci bduete riesit nieco pracovne ...aby som vedela...tazko takto povedat - moze to byt nieco pracovne a mozno nieco co sa sice tyka prace, ale nechce to riesit v praci..napr. ze mu kolegovia nieco vraveli alebo ze maju nejaky problem, mozno ze ci Ty mas nejaky problem....mozno nie je spokojny s Tvojou pracou a chce to prebrat 'neformalne' pri kave....tazko povedat, neviem ake mate vztahy v praci a pod. ja by som asi sla a uvidis ako sa to bdue vyvyjat...ci pracovne ci osobne....

balaskovae
28. apr 2022

@a_alexandra_a pretoze som sa svoj zivot doterajsi bola velakrat na kavach s muzmi ano aj v roznych casoch a nikto to nebral ako rande, ale ako take prijemne spestrenie toho dna.

ibrunova
28. apr 2022

Asi by som šla, možno ti chce dať nejakú pracovnú ponuku a nechce to riešiť v práci, ktovie.

a_alexandra_a
28. apr 2022

@balaskovae Tak si odporuješ. Teraz píšeš, že si bola veľakrát na kávach s mužmi a nikto to nebral ako rande. A so šéfom by si na kávu nešla, ale na večeru áno, podľa toho, čo si napísala prvý krát.

blevka
28. apr 2022

Išla by som, vôbec to nemusí myslieť ako rande a pracovné vzťahy utužovať treba. Ale postarala by som sa o to, aby sa k nemu čím skôr nenápadne v rámci konverzácie dostala informácia, že som šťastne zadaná. Pre istotu.

ifava
28. apr 2022

A ja by som sla, ved vobec nevies, co od teba chce. Ak sa to bude uberat smerom, ktorym nechces, je najmenej ho stopnut a povedat mu, ze niekoho mas

kandelabra
28. apr 2022

ja by som sa ho pri pozvaní hneď opýtala, či sa niečo deje buď ohľadom mojej práce alebo mňa ako zamestnanca čo treba prediskutovať. Aspoň by som sa vedela pripraviť na to, o čom chce hovoriť. Ešte by ma zaujímalo, či tak volá aj iných zamestnancov, alebo som to len ja (to by som samozrejme nezisťovala od neho, ale len tak medzi rečou od kolegov). Inak som za utužovanie pracovných vzťahov aj mimo práce, ale dobrovoľne. Takéto pozvania od šéfa mimo pracovného času by mi vadili, mala by som pocit, že tam musím ísť či sa mi to hodí alebo nie, lebo je to šéf. Tiež mám svoj osobný život a pracovné veci chcem riešiť len v pracovnom čase (samozrejme okrem prípadov, kedy sa to ozaj nedá).

mpg
28. apr 2022

@kandelabra To by bol správny postup, ale dá sa aj z celkového správania šéfa zistiť, či je to len spoločenský typ. Je to také, že ak by náhodou mal záujem o vzťah a ona povie nie, tak sa to môže odzrkadliť na ďalšej spolupráci.

veselo_neveselo
28. apr 2022

Ja by som napr. nesla. Keby to bolo nieco pracovne, moze to s tebou prebrat v praci. Jedine ze by som sa s nim chcela kamaratit 🙂, alebo by sme uz boli kamosi aj tak - ale to by si tu potom nekladla tuto otazku. Za mna slusne odmietnut, pokial ta nelaka skusat hranice. Lebo to bude skuska hranic (mozno osobnych, ale mozno pracovnych), ci sa to teraz zda, alebo nie.

cubo2
29. apr 2022

ist spolu na obed je uplne v pohode, ale pozvanie na kavu po pracovnom case - to nie je bezne a podla mna to je jednoznacny signal ze ma o teba zaujem. Keby chcel riesit pracovne veci, tak sa to riesi spolocnou kavou v pracovnom case napr v kuchynke alebo v zasadacke (tiez bezna vec).

gomak
29. apr 2022

No určite nemá na mysli pracovné záležitosti.

cacianka
5. nov 2022

Tak ako dopadla káva ?