Border kolia

zuzkaa1991
28. okt 2022

Zdravím
Máme prvýkrát border koliu chcela by som vedieť koľko vážia vasi psy 4m 5m chcela by som vedieť ci náhodou nedavam.mu vela papať 😊 poprípade v takých teplotach v noci ho zatvárat dnu ďakujem

strasko
28. okt 2022

Ahoj, ja osobne by som take "babatko" nenechávala vonku vôbec v noci, max cez deň vybehať 🙂 A čo sa týka váhy a kŕmenia, podľa mňa najlepšie spravíš, keď sa poradíš s MVDr. alebo si vieš pozrieť odporúčanú dávku krŕmenia na balení s granulkami 🙂)

zuzkaa1991
autor
28. okt 2022

@strasko zdalo sa mi ze vela vazi ale pozerala.som tabuľku tak je v norme 😁 krmenie ma podla tabuľky len som myslela ze davam viac......
Tak mame 12st v noci tak chce byt vonku ked bolo.menej tak bol zatvorený ale nechcr velmi ked je "teplo"aj ked muz hovorí ze moze ostat vonku len ja aj macku som zatvárala na zimu 🤣ja som taka citlivka .....

estrella5
28. okt 2022

Naša mala v 5m 11 kg 🙂 Ale ono pri borderkách je váha veľmi individuálna.. Kedže aj v dospelosti je to rozpätie veľké (dospelá BOC môže mať kľudne 14 kg, ale aj 24 kg 🙈).. Keď už tak porovnávať váhu s rodičmi a súrodencami vášho psa... 🙂 A ja mám v mobile uložený tento obrázok ako takú pomôcku ako zistiť v akej forme je psík 🙂

timing
28. okt 2022

Mame Borderku. Ma 3 roky a vazi 16 kg. Kolko ma mala ako take stena uz neviem. Pokial ma tabulkovu vahu, je v pohode neboj 😊
Pokial mu je teplo nechaj ho vonku spat. Fajny teplycky pelech a on sa zohreje,tak ako macka. Ak ma este aj búdu kde sa moze schovat tak jemu je naozaj teplo,neboj 😊 on sa potrebuje postupne pripravit na zimu aby to potom nebol šok. Našich sme zatvarali do dielne ked hlasili vonku -10 , fujavicu a take vyslovene hnusne pocasie.

karolinakr
28. okt 2022

A to mate vonku v bude? my mame na ulici tušim 2, to su bytove psiky a hrozne su pekne Jednu len namaĺovať na obraz a druhu som uz davnejšie nevidela.. S tou peknou chodi mlady chlapec a je radost ich sledovat, maju pekne priatelstvo Občas im zavidim

zuzkaa1991
autor
28. okt 2022

@timing budu ma skoro hotovu je otázne ci bude tam spat kocur alebo aj pes 🤣🤣spi na terase kde na nas vidi(francúzske.okna) takze ak budu mrazy ho.mam zatvoriť aj take šteňa?ako zvykla som ho zatvoriť okolo 21 22 vecer do pol6 ale.knucal.naposledy tak je vonku kym je 12st budu ma fajne zateplenu kedze manzel.mu robil

zuzkaa1991
autor
28. okt 2022

@karolinakr ano ano vonku obcas je dnu vdome ale.v byte si neviem.predstavit akoze.mame ho mesiac a pol ale strasne vela beha vkuse niečo robi to v byte sa nudil...minule som ho vystihla ze kde sa.flaka a on sa vadí s kohutom cez plot 🤣🤣

karolinakr
28. okt 2022
cacianka
28. okt 2022

@zuzkaa1991 borderky vydrzia nízke teploty, potrebujú veľa pohybu, veď sú to pastierske psy. Zateplená a tvarovo vhodná búda, plus podložka sú úplne postačujúce. Aj sama sa pýta viac von, iba keď sú fujaky ťa stačí na noc garáž, chodba, sklad, teplo v byte im skôr vadí. Veď uvidíš, aká bude osobnosť

zuzkaa1991
autor
28. okt 2022

@cacianka to je pravda u nas je teplo a vidim ako s vyplazenym jazykom chodi a to je par minut az polhodinu vnútri .....ano vieme ze je pastiersky pes pasie max sliepky 🤣🤣🤣 ale vieme do coho sme isli predtym sme si citali o psoch nez sme kúpili len mne je luto a myslim.si ze zima.mu je 😇 ....budu ma fajne zateplenu manzel spravil uz len dat vankus este deku 😁len pochybujem ze pojde dnu....doteraz nevosi.a to je este v garazi dnu....a spi len na terase....a bude bude dost daleko od terasy fakt som zvedavá kedy si uvedomí ze to je jeho dom 😁
Plus vybeh ma veľký na pozemku nie sme zástancovia ze v klietke aby bol pes...takze on ma slobody az az plus chodíme na prechadzky

cacianka
29. okt 2022

@zuzkaa1991 sliepky 👍neboj sa, ona nezamrzne, pudy ju povedú.
Či do búdy, alebo sa bude pýtať k vám dnu. A potom zasa von,

karolinakr
29. okt 2022

A nemaš foto? alebo nemusiš, len my tu mame nejaky druh border kolie vystavny, ona tak inač vyzera tak vznešene.Su vselijake odrody asi.Ja som si ich oblubila od filmu Prasiatko Babe, tam ako mali male šteniatka Tie boli rozkošné

zuzkaa1991
autor
29. okt 2022

@karolinakr "dvojčatá "🤣🤣

azzflo
29. okt 2022

radsej ako budu mu radsej dajte vankus/pelech na terasu pri okno kde vas vidi... vacsina psikov na sa taketo budy vykasle lebo radsej bude blizsie k ludom ako sama niekde dalej

karolinakr
29. okt 2022

@zuzkaa1991 jeho, to je zlaté.Oni maju rovnake kožušky 😅 to ste určite do zbierky kupovali..

zuzkaa1991
autor
29. okt 2022

@karolinakr ano ano najprv sme.kocura zachranili (cca 3m mal ked sme zbierali zemiaky na poli tam bol vyhladovany neprezil by)minulý. Rok a tento.rok sme kupili borderku ;) kvoli farbe 😁

karolinakr
30. okt 2022

@zuzkaa1991 najdúšik si našiel u vas kamošku.Mala šťastie 😸