Vekom zistujem, ze mam vlastne hnusnu povahu.
Spätná väzba od ludi a hodiny premyslania o tom co sa stalo a ako som sa zachovala v niektorých situaciach ma doviedli k nazoru, ze napriek tomu ze som sa snazila niekomu poradit, pomoct, povzbudit, to zrejme vyznelo nakoniec povysenecky a hlupo. Lenze v tej situacii som o tom nevedela. Az ked sa mi nepodarilo najst si kamosky na novom mieste, zacala som sa zamyslat ci niečo robim zle. Je pravda ze nepijem a to mi zatvara dvere na vsetky oslavy a grilovacky ale teraz patram po inych pricinach.
Na druhej strane mam naozaj dobre vztahy s ludmi z detstva, dlhorocne kamosky, stale sa mame rady, dokonca s byvalym sa vieme aj po 20 rokoch porozpravat ako dobri kamosi. V novom kolektive si rozumieme, s jednou kolegynkou sa aj navstevujeme, vybavujeme si navzajom drobnosti, pomahame si.
Myslim si ze mam nejaky povysenecky hyperkriticky tik s ktorym jednam s ludmi a ktory odradil niektore nove kamosky.
Ale neviem kedy sa mi zapina, lebo vsade vsetko vybavim s usmevom a stretavam sa fakt len s ochotou a ustretovostou a taka som k ludom aj ja - pracujem s ludmi. Stale usmev, lebo praca ma bavi a ludi mam rada.
Uz som myslela ci mi pokora chyba alebo co, ale pracovala som s tazko chorymi, nerobi mi problem postarat sa o nevládneho cloveka komplet...rada pomaham.
Nechodim na spoved, tak aspon takto.
Dakujem za precitanie...
to, že nepiješ neznamená že nemôžeš chodiť na grilovačky. Hlavne je že si to uvedomuješ. Skús sa len v nejakej vypätej situácii zdržať (ako ja hovorím "mlčať je zlato") a premyslieť si odpoveď. Chce to veľa tréningu, nejde to zo dňa na deň .
Poznám osoby ktoré sú ochotné pomôcť a sú milé, ale na druhej strane napríklad vo vzťahu sa správajú k tomu druhému ako k handre a ani si tú neuvedomujú.
V určitom veku sa ťažšie hľadajú kamarátky tiež mám najlepšie vzťahy so ženami s ktorými som vyrastala, alebo zo strednej skoly.Potom som mala kamarátky, ktoré mali deti a trávili sme spolu MD niektoré sa rozviedli, odsťahovali,my sme sa odstahovali z mesta majú 3 deti prácu času je menej a vidíme sa sporadicky.
Prečo si myslíš, že máš povýšenecky hyperkriticky tik?🙂ja som tiež náročná a nie všetci si môžeme rozumieť.Mozno si na seba aj náročná.
Tiež nepijem a grilovačky a posedenia absvujem to nie je chyba.Chyba Ti dobrá kamarátka či prečo taký pohľad do svojho vnútra?
Ja som sa akurát zmenila, že nepomáham, nevybavujem v tomto som sa popalila, keď som výnimočne potrebovala ja pomoc nikto sa nenašiel.Potrebovala som sa naučiť byť viac Senecká a myslieť iba na seba a svoju rodinu
Hlavne si musis uvedomit, ze nikdy nevyhovies vsetkym ludom. A ked si taky typ ako ja, ze chces byt s kazdym za dobre, tak je to o to tazsie.
A dalsia vec....v poslednej dobe si vsimam, ze cim viac som ja spokojna, tym viac vidim kolko mam skutocnych kamosov a ktori sa len tvaria, lebo ked sa mi podari nejaky uspech, tak vzdy reaguju tak, ze "urcite to az take tazke nebolo, ked som to ja zvladla" a silou mocou sa snazia nejak to obkecat tak, ze to vlastne uspech nie je (aj ked oni nic z toho nedokazali 🙂 ).
Vôbec nemusíš byť hnusná povaha. Podľa toho, čo píšeš, ani nie si. Len vekom sa ťažšie človek otvára a ovela ťažšie je získať nových priateľov. S priateľstvom je to podobné ako s partnerstvom. Keď si nesadnete, nič z toho nebude. Ale tiež to neznamená, že je nutne jeden z vás zlý, divný alebo mimo. Nauč sa vážiť si sama seba, svoje predstavy, svoje hodnoty, svoj čas. Ta kamarátka sa potom nájde aj sama. Bez toho, aby si ju musela hľadať, meniť sa či meniť svoju "hnusnu" povahu.
Takto, ja pracujem s ľuďmi dlhé roky a keď sa snažím byť milá, tak si ľudia viac dovoľujú, vyžadujú, presviedčajú, majú akoby navrch, štýlom podám prst a zoberú ruku...keď nemám silu sa usmievať na ľudí, tak som pre nich nepríjemná krava...úprimne ti poviem, mňa ľudia vyčerpávajú a som rada, keď som sama, podľa mňa to na mne je vidieť...lenže ľuďom sa neviem vyhnúť, niekedy som taká vyhorená, že nemám energiu už ani rozhovory viesť s kolegyňami o nezmyselných témach...keď som doma na dovolenke, tam nezapínam TV, som v úplnom tichu a to je to, čo potrebujem...
Nemyslím si, ze si hnusná povaha, len si svojská, to že na sebe chceš pracovať je fajn, ale nebudeš sama sebou. Ja som až moc dobrý človek, a snažila som sa byť ešte lepším človekom, ale nešlo to, a bolo práve naopak. Neocenená, nevážená, nemilovaná.. nebola som to ja, žiadne sebavedomie, správanie ostatných ku mne ma doviedlo ist ku psychologičke a terapie. Bola som nešťastná, zacala som mať problém s príjmom potravy nenávidela som sa. Ale odišla som, nadobudla som sebavedomie, a teraz som taká aka som, mam sebavedomie, som na seba hrdá, odišla som od ľudí co ma ťahali ku dnu
Takže buď taká aka si.
Ahoj,ja ti to tu nechcem zaspamovat ale poslednu dobu sa nad tym zamyslam aj ja. Ja som asi tiez zla povaha i ked som si myslela opak..ak by si cchela pokecat napis mi. Tiez kazdemu pomozem so vsetkym, poradim poziciam,som ustretova, je na mna spolahnutie len mam asi v sebe nieco cim ludi odradzam. Nikto si na mna vobec nespomenie,nikto nenapise,nikto ma nezavola von.Inak si to neveim vysvwtlit. Tento rok sa mi zivot neskutocne zosypal..
@nifnea, to nie je tým, ze si zla. Zo je tým, ze vždy poradíš a pomôžeš. A ľudia sa začnú mylne domnievať, ze máš nekonečné množstvo energie a času a sily a keď budeš mat problém, vyriešis ho zatrasenim ľavej nohy ako tie ich. Proste si ta pevná skala, ktorá je vždy nad vecou. Takže nepotrebuješ pomoc, podporu a ani pozornosť, ved si skala, o ktorú sa vždy môže každý oprieť... Treba menej pomáhať a viac sa sťažovať. Hnusne, ale jedine účinné.
@nifnea, tým to nebude, som si istá. Nudná, otravná a nezaujímavá je aj taka Plackova a pozri, koľki z nej nepustia zrak ani myseľ. Podľa mňa skôr lovis kamošky v nesprávnych vodach a potom sa uzieras. Na toto potrebuješ skôr introvertne kamošky a tie sa veru hľadajú náramne ťažko a dlho. Ale chyba nie je v tebe, ubezpečujem ta 😉
Pre niekoho si zlá povaha, pre niekoho si super . Nemôžeš sa "páčiť" všetkým. Ale je pekné, že chceš na sebe pracovať, ale nechci sa všetkým zapáčiť, to sa nedá. V konečnom dôsledku na to doplatíš ty sama.