Ahojte baby.chystam sa cez vikend s priatelom do osviecimu.zaujimalo by ma ci tu nie je niekto kto tam nedavno bol. Co treba vopred zajednat vstup.alebo staci az tam kupit. Citala som ze vela ludi sa tam ani nedostalo do vnutra. Tak preto.a ci tam vobec su aj slovenski alebo ceski sprievodcovia. Chceme ist sami autom nie s cestovkou. Dakujem pekne
Ach jaj, ja by som túto návštevu neustála 😔.
My sme tam boli na konci marca, avsak cez cestovku- boli tam davy. sprievodcovia hovorili po cesky, dalo sa ist aj bez sprievodcu. v lete neodporucam, je to masaker na prejdenie a v tomto teple uz dost extrem. Ked, tak si vezmite dazdnik-slnecnik dost pomoze skovat s apred slnkom
My sme tam boli už dávnejšie ale pokiaľ si dobre pamätám tak nebolo treba žiadne nahlasovanie dopredu, veď doklady budete mať pri sebe takže by ste nemali mať žiadny problém dostať sa dnu, oni by si to tam mali vedieť tak zorganizovať aby ste dostali aj sprievodcu, ktorému budete rozumieť a aby ste nešli dnu dvaja ale s nejakou väčšou skupinou. Inak je to veľmi silný zážitok, mne idú slzy do očí zakaždým keď si na to spomeniem
No mi sme boli min. rok v lete autom....prisli sme tam asi okolo desiatej....a co ti poviem....bolo tam asi 300 ludi v rade...bol tam monitor na ktorom ti ukazovalo kolko vstupov a v akom jazyku je volnych....na slov. a ces. vyklad uz nebola ani jedna volna vstupenka a ostatnych bolo asi 50 volnych vstupov....cize bolo uplne zbytocne stat v rade....bol tam ale este pan co pomedzi ludi daval vsutenky na vstup bez sprievodcu ale tie zacinali az po 16 tej .....tak neviem ako je to tento rok ale urcite by som uz nesla len tak na blink....urcite si pozri aspon ich int. stranku a ak sa da listok si rezervujte...lebo to nie je az tak blizko a aby ste sa nehnali zbytocne.
Vstup do múzea je zadarmo, pokial nechcete sprievodcu alebo slúchadka s výkladom. My sme si dali tu námahu, vstali skoro ráno a prišli tam na 7.30. Prakticky tam skoro nik nebol, nebol problém s parkovaním a mali sme vyše polovicu prejdenú, kym sa tam nahrnuli davy turistov. Išli sme bez sprievodcu, lebo syn mal vtedy 6 rokov a rozhodne nemal toľko trpezlivosti stať na mieste a počúvať výklad
Boli sme v aug, povedali nam, bez jedla, len malu vodu so sebou, nakolko je to pietne miesto..boli sme cez ck..strasne horuco, vyklad super, ale na mna dlho..radcej si vyberte chladnejsie mesiace, umor chodit po slnku za davom ludi..
@rokka ale to sa potom.mina ucinku, ci nie? Uz len z ucty k tym, co si to tam odtrpeli. Aky efekt ma potom ta prehliadka, ked to clovek nepreciti?? Ci tie davy ludi tam.chodia len tak, aby mohli povedat,ze tam boli? Tym.nenarazam na teba,len to proste nechapem :( Tiez sa tam chystam ,ked.dozreje cas. Mam tuto temu celu nacitanu a teda zatial.si neviem predstavit na tu podu vkrocit.
@zupap presne si to vystihla! Tiez mam prejdenu literaturu...dost vela o tom viem. Ale boli sme tam s organizovanym zajazdom...ok...ale tam je neskutocne mnozstvo ludstva...skupiny so sprievodcom su po 15 ludi ...sprievodca hovori do mikrofonu, kazdy v jeho skupine ma sluchadla a pocuva ho. Ja neviem...tiez som si to inak predstavovala...a co sa tyka precitenia...tak fakt neni casu...mali sme v osviencime nieco vyse hodiny a potom v brezinke do polhodiny.
Prepáč, asi si to nemyslela zle, ale mna slová Osvienčim a " výlet " v jednej vete dvíhajú zo stoličky.
My sme boli v marci prisli sme tam o 12 a uz nas nepustili lebo mali prehliadky spanieli a ine narodnosti.tak sme sa isli ubytovat a na druhy den rano sme tam boli a vstup sme mali az o 11 ale z poliakmi
@martina7905 a myslite ze ked prideme napr o 8 9 rano pustia nas? Lebo snazili sme sa zajednat vstup aj so sprievodcom ale nedalo sa dakujem
@tinka2306 ano na druhy den sme uz boli skoro rano ale aj tak o 11sme isli ale len z poliakmi slovensky ani cesky sprievodca nebol
@tinka2306 my sme boli pred rokom ..ľudí bolo veľa ale myslím že každú polhodinu sa tam robia tie obhliadky..sú tam sprievodcovia rôznych národností..čiže aj Slováci .dostanete slúchadlá a počúvate o všetkom kam pôjdete..je to zážitok..