Dobrý večer prajem, dnes som 6 týždňov od sekcie... Piatok sme mali 1x s manželom sex.... Asi od 4 mesiaca tehu sme nemali, pretože som mala problémy....
Veľmi ma to Bolelo, bola som aj uvoľnená ale bolelo to, išli sme skúsiť aj včera ale zas ma to strašne bolelo 🤨 neviete prečo? Ak to takto bude ďalej, tak sa mi to zhnusi a to nechcem 🤨🤨
V štvrtok idem k Dr na kontrolu po 600nedeli, mam to spomenúť Dr?
Neboj sa, je to normálne a prejde to. Kamoska hovorila ze 2x a bude dobre. U mňa asi az po 5 to bolo super. Nebude to tak navždy 😉
Ano, prve kraty je to akoby "tenkrat poprve"
ja som sice rodila prirodzene, veelmi som bola pozasivana ale bolestivy sex som mala cely jeden rok po porode ☹ az potom to nejako ustupilo
@krisbar aj 2x keď sme skúšali ma to Bolelo 🤨
Preeesne toto som nechápala... ja som ju mala mozno 2 týždne takú citlivú, ze aj pri sprchovaní ma tam bolelo, aj pri malej potrebe. Nechápala som. Tiez to pre mňa ostava záhadou 🤷♀️
Vydržať. Naozaj to prejde . Nech je partner trpezlivý a citlivý
@maximilie áno je 🙂 aspoň zatiaľ 🤣🤣
Ja som si musela naliat pokazde aspon pol deci vína, aj pol roka to bolo bolestivé, ale lepšie po tom vine. Tiež po sekcii, oba razy.
Síce si nerodila spodkom, ale hormonálne si inde, posúva je suchá a po cisarskom sa tiež musíš dat do poriadku.
My sme prvýkrát skúšali po 5 týždňoch. Nebolo mi to úplne prijemne, ale veľa lubrikantu veľa predohry a pojde to. Po dvoch mesiacoch od pôrodu je všetko ako predtým.
Ak sa nemýlim, tak bolestivý sex po pôrode, či už po prirodzenom alebo po cisárskom, je spôsobený práve tým, že pošva je suchá a ženy majú aj menej estrogénu. A ak ešte aj dojčíš, tak aj to má na to svoj vplyv, ale všetko sa dá časom do normálu. V mojom prípade to boli 3 mesiace...
Trva to chvilu....je to individualne. Treba byt trpezlivy, jemny, pripadne lubrikant. Neviem preco to je, podla mna je to tym ze aj ked si rodila cisarskym, telo porod prilravovalo, dostalo impulz ze dieta ide von a hormony sa spustili.
@krisbar ďakujem baby už som si myslela ze problém je niekde inde ale ako čítam tak to má vela žien po pôrode 🙂
Sú rôzne situácie, ja si myslím, že to čoskoro prejde. Ja mam zase inú skúsenosť - tiež som mala sekciu, sex sme mali s manželom 4 týždne po pôrode a všetko bolo v poriadku, tak ma to prekvapilo tiež, že vlastne po sekcii to môže byť bolestivé. Držím palce, aby to co najskôr prešlo. ❤️
Aj mňa to dosť dlho po sekcii bolelo. Treba na to len čas...a dobrú predohru.