Bolesť hlavy a brucha 15 ročnej dcéry

vitez
21. sep 2017

ahojte...dcéra(15) roč,,,každý deň chodí domov zo školy s bolestami brucha a hlavy...čo môže byť príčina..(chodím s ňou na vyšetrenia kvôli št.žľaze) okrem toho nič vážne..poradíte,?

annazozelenehodomu1
21. sep 2017

@vitez Menštruáciu už má?

vitez
autor
21. sep 2017

@annazozelenehodomu1 áno...už vyše roka

annazozelenehodomu1
21. sep 2017

Stres v škole ? Má kamarátky? Nevysmieva sa jej niekto? Nie je nervózna ? Bolesť brucha a hlavy môže byť aj zo stresu.

vitez
autor
21. sep 2017

@annazozelenehodomu1 vysmievať sa jej nevysmieva nikto...no nervozna to zvykne byť(niekedy je výbušná)

stankadu
21. sep 2017

tiež si myslím, že to môže byť zo stresu alebo zo strachu. Pokial to má len v niektoré dni v mesiaci, môže to súvisieť aj s menzesom. Už je na strednej? Môže to byť aj novým prostredím. Moja dcéra (14r.) začala chodiť na volejbal a tiež ju preháňalo asi 2 týždne, kým si zvykla.

vitez
autor
21. sep 2017

teraz je na strednej prváčka..bolesti sú každodenné(mala to aj v minulosti)

annazozelenehodomu1
21. sep 2017

@vitez Vybušná je pre niečo, skús zistiť z čoho má "nervy". Možno ju niečo trápi.

stankadu
21. sep 2017

a v minulosti ste prišli na príčinu bolestí? Ak nie, asi by som to riešila s jej doktorkou. Moja dcéra mala odmalička bolesti bruška až do 10 rokov a teda viem, že to nie je sranda. Nikdy sa nezistila príčina bolestí, zrejme to bola psychika. Našťastie už to nemáva. Prípadne jej skús pár dní variť čaj z medovky lekárskej, môžeš pridať aj mätu.

vitez
autor
21. sep 2017

@stankadu pani dr...jej neprikladá nič vážne..ale skúsime ten čaj--dakujem

vitez
autor
21. sep 2017

@stankadu a tvoja dcéra to mávala tiež každý deň...bolesti hlavy aj brucha?

stankadu
21. sep 2017

nie len ju bolelo bruško. Podla mňa to pramenilo z toho, že ked bola malá často bola chorá a vtedy skoro vždy vracala a bolelo ju bruško. Toto si podla mňa zapamätala a už ked potrebovala na velkú tak musela mať aj vedro pred sebou. Ale tieto bolesti ju chytali aj v noci, 3-4x do týždna okolo 1 hod. v noci prišla "Mami velmi ma bolí bruško." Aj pol hodinu strávila na záchode. Nič jej však nezistili. Primárka na gastre si už nevedela dať rady, tak nám povedala, že bude mať menzes, lebo výšku a váhu na to má. Dcéra mala vtedy 8 rokov. 😨 Dávala som jej probiotiká a postupne to ustupovalo.

dajna8
22. sep 2017

Podľa mňa je tiež v strese ale skúsila by som ísť ešte na očné keď ju bolí hlava a žalúdok možno môže mať ľahko podrážditeľný. Ale najprv by som sa s ňou porzprávala o tej škole, či je tam všetko v poriadku.

namornicka
22. sep 2017

Odhadujem potravinovu intoleranciu. Na mlieko ci psenicu alebo ine potraviny. Isla by som patrat tymto smerom.

vitez
autor
22. sep 2017

dakujem každému...kto poradil