Bolesť chrbta po pôrode - dotazník

adkafedorova
26. jan 2022

Milé mamičky,

som študentkou fyzioterapie na FZO v Prešove a v mojej diplomovej práci sa zaoberám vplyvom pôrodov na bolesti v driekovej časti chrbtice práve u vás, žien po pôrode (v období po šestonedelí do 18 mesiacov po pôrode).

Preto by mi veľmi pomohlo, ak by ste si niektoré z vás, ktoré máte malé detičky našli pár minút a vyplnili nasledujúci dotazník:

https://forms.gle/MWgzWsvvotPyfCSP7

Byť matkou je bezpochyby tým najkrajším poslaním ženy. Preto prajem každej z vás, aby ste si vaše ratolesti užívali v zdraví a bez nepríjmených bolestí chrbta, ktoré môžu byť dôsledkom zmien týkajúcich sa tehotenstva a manipulácie s dieťatkom.

Ďakujem pekne a prajem pekný zvyšok dňa.

Aďka 🙂

evkatk
16. feb 2024

V Michalovciach ordinuje fyzioterapeut, ktorý robí doslova zázraky (učil aj na VŠ). Konkrétne mojej dcére pri pôrode 2. dieťaťa došlo k posunu 3 stavcov po 1 cm. S pôrodnice došla zohnutá , nedokázala sa vystrieť, ľavá noha jej znecitlivela,... Skončila v nemocnici na infúziách a vyšetreniach. Po CT, MR a konzultácii lekárov na neurochirurgii, posledný verdikt znel - okamžitá operácia. S ňou však kvôli opuchu v okolí stavcov počkali. Stav sa trochu zlepšil a po 2 mesiacoch začala navštevovať 2x mesačne toho fyzioterapeuta, ktorého si nevie vynachváliť. Vraj to je úplne iné ako na bežných rehabilitáciách. Po 4 mesiacoch je relatívne v poriadku. Obnovila sa hybnosť , stŕpnutie sa znížilo na minimum v prstoch. Skúste ho nájsť a poradiť sa s ním. Určite sa z jeho skúsenosti hodne dozviete.