Ahojte,
Keď mám lyžiarky na nohe, strašne ma bolia chodidla, klenba, nemôžem vydržať v nich stáť. Cítim napätie bolesť, strašne nepríjemný pocit. Až mi je do plaču.
Nemáte prosím niekto nejakú skúsenost ako tomu predísť, alebo len to bol zly typ lyžiarok?
Mám trochu nizsiu klenbu, neviem či bol problém v tom.
Veľmi rada by som sa to naučila. Bola som sa lyžovať minuly víkend, ale teda neúspešne, chystám sa zajtra na lyže opäť.
Za rady vopred ďakujem 🙂
Lyziarky ta nesmú žiadnych okolnosti tlačiť. Na svahu by to bolo ešte 10x horšie. Iné lyziarky (skús v požičovni) resp ak planujes lyžovať častejšie - tak si kúp svoje vlastne v nejakom špeci obchode, kde si môžeš poskúšať viac modelov.
Jednoznačne vyskúšať rôzne značky lyžiarok. Každá značka má rôzne typy a tvar, a čo sadne jednému, tebe nemusí.
Určite skús vyskúšať iné druhy lyžiarok. Noha by nemala trpieť a lyžovanie je rekreácia, tak si to treba užiť bez bolesti 🙂
Lyziarky su problem kazda znscka inak sedi ... vyskusat iny typ, poradit sa, ja idporucam pre zeny Alpiny . Existuju obchody kde sa da odmerat noha a podla toho vedia vybrat lyziarku ( nvm ci na sk to funguje asi pri lyziarskych strediskach) .
Pravdepodobne su ti uzke. Tlacia sice z boku, no bolest sa prejavi zo spodu.
Po kúpe lyžiarok treba vnútorné papierové vystuženie vybrať 🤣
@kdemasrozum wau
Mam rovnaky problem - mam tiez nizku klenbu. Za mna pohama toto - nestahovat lyziarky uplne napevno - pokial si ich obujem a iba idem k vleku - idem s rozopnutymi, rovnako na vleku zaplnem co najvolnejsie a az pred lyzovanim zapnem poriadne. Ak citim chodidla, tak po zlyzovani opat rozpnem. Absolutne nemozem lyzovat v tych specialnych povystielanych ponozkach - idealne obycajne, co najtensie, aby noha stale co najprirodzenejsie. A teda osvedcili sa mi lanovky 🙂, chodilo si oddychne. Po prvej polhodinke ma uz nic neboli - je to vzdy len zo zaciatku a plati, ze ked zacinam citit bolest, nohu treba uvolnit, inak to potom dlhsie trva 🙂
@lemurko bozeee v tejto teme som sa nasla. Ja mam totalne chude a ploche chodilo, - padnuta klenba. Po chvili mam krce v nohach , vzdy sa prepcham magneziom
@ulicnalucka mam kvalitne drahe lyziarky, kde mi pri kupe vlozku z lyziarky nahriali v speci peci a potom som ich polhodinu musela v predajni nosit aby sa mi prisposobili nohe. No aj tak trpim, presne ako tu pisu treba si lyziarky uvolnit a ak sa da chodit viac lanovkou, presne teraz uvazujem, ci si nejake speci vlozky este nekupim aby mi bolo lepsie
Sem sa pripnem po rady. Tiež ma tlačia hlavne na začiatku. Potom to už je lepšie. Keď si nezapnem poriadne, lyže mi behajú hore dole....
Mňe začnú tŕpnuť, nedokrvia sa asi
Pravdepodobne ano. Skus zbehnut do pozicovne. Tam maju viac druhov poskusas, poradia. Mozno by bolo fajn aj ortopedicke vlozky .