Ahojte, mohol by mi niekto poradiť aký bojový pes je vhodný do bytu?? Alebo nepoznáte bojové mini plemeno??
Ja nechápem, prečo ho nazývate bojovým? Veď nikde v popise plemena nie je písané, že ide o bojového psa. Bojový pes je taký, ktorý sa použije na boj (bez rozdielu rasy) a takého si snáď kupovať nejdeš.
Bojové plemená neexistujú 🙄
Kynologia nepozna pojem bojove plemeno...a inak som mala bulteriera a bol perfektny.kamoska ma zas stafbulla.ale nekupovali sme ich s tym ze chceme "bojove" plemeno.ak ti ide o to mat imidzovku na voditku skus plysaka...tie psy potrebuju cvicit,makat zamestnat fyzicky aj psychicky.miluju ludi takze potrebuju pozornost,lasku.venovat sa im nie ze aha ja mam bojove plemeno...
@misulka22 ach jaj, pravdu máš. Mám susedu, ktorá má pitbulla, krásny je, má 3 roky a vonku je na vodítku a s košíkom. Lebo je nevychovaný, necvičený, takže ako malé decko skáče na ľudí a iných psov. Je mi toho psa ľúto, že prežije celý život s náhubkom a na vodítku, lebo má sprostú majiteľku.
pojem bojove plemeno vymyslel kto?ziadne take plemeno nie je to len ludia ich tak nazvali kvoli tomu ze ich pouzivali na zapasy 😠
najprv si ujasni, načo toho psa chceš, či si schopná mu dať čo potrebuje. nie je to čivava, potrebuje pracovať, zamestnať hlavu aj telo. ak ho chceš len pre dobrý pocit, že máš takého psa (na imidž), pokazíš život sebe a hlavne jemu. na toho psa treba mať jak po fyzickej, tak po psychickej stránke. alebo vieš čo? keďže tvoja otázka stojí, že bojové plemeno, radšej si ho nekupuj. bojové plemeno totižto neexistuje, kynológia tento pojem nepozná.
Bojovy pes neexistuje. Existuje len ludska hluposť.
@ivkazba ono aj moj skakal a bol jak saleny.po tom tretom roku akoby utalo a na voditku isiel ako panko aj moja babka ho vencila.ale samozrejme sme s nim cvicili aj na cvicak sme chodili.ale pubertu mal hroznu :D agresivita vobec len on sa s kazdym chcel hrat ludi zboznoval on sa za kazdym tahal.taka trubka.ale super rodinny pes.dceru miloval ten by za nu zivot dal
@ninamiklasova po takto polozenej otazke ziadneho. Okrem toho bojove plemeno neexistuje. Naprv sa nauc nieco o psoch, potom si spis co od toho psa ocakavas, kolko nanho budes mat casu, penazi (ano aj to je dolezite, veterinar ani strava nie su lacne), ake mas podmienky. Potom sa poobzeraj po rase vhodnej k vasemu zivotnemu stylu. Ak zo ale chces ako imidzovku ze mas bojoveho psa tak na to radsej zabudni aby ten chudak pes neskoncil vyhodeny niekde v osade lebo ho nebudes zvladat. My mame krizenca stafforda a je to uzasny pes ale treba nanho tvrdu ruku inak si ide po svojom.
Žiadneho, okrem čivavy a Yorkshira by som do bytu nechcela. Pes, či mini, či veľký, potrebuje pohyb, výbeh, starostlivosť, výcvik.
@tosomja o veľkosť ani tak nejde, záleží od toho, čo človek dokáže a chce tomu psovi dať. ja som mala v byte kríženca NO a bol viac vonku a mal viac vyžitia ako niektorí čo sú na dome a za celý život poznajú iba dvor a nič iné. nemal čas sa nudiť. ale to je o človeku, čo je ochotný obetovať.
@ninamiklasova švagriná má čivavu,to je iný trhač gaťový. Keď ideme na návštevu tak prvého posielam muža 😁😁😁 . Pokiaľ hľadas psíka na stráženie, tak si kľudne zadovas akého chces, všetko je to o výchove 😁👍
@sirka9 to je tiež pravda. Ale na dvore aspoň nevadia chlpy 😄 a samozrejme, že aj pes z dvora potrebuje výbeh, záujem pána, režim. Môj známy mal psa v dome, bol neskutočne vychovaný, krásny, udržiavaný, inteligentný, nikdy nebol uviazaný, v koterci bol len keď prišiel niekto cudzí a sa bál psov. Pes neublížil. Za domom mali lúku, kde ho cvičil. To bol tak úžasný pes, ako jeho majiteľ.
A zase kolegyňa mala, možno aj má, doma troch psov, veľká ochrankyňa, zobrala z vonku najduchov, ako ok, chválim, ale v byte. Ona chodí do práce, ráno o 8 nej odchádza, večer prichádza, jedine, čo ich vyvenči. Nevychovani, zožerú od každého všetko, vykadia sa aj na stred obývačky, jej to nevadí. Spia s ňou v posteli, chlpy všade, koľkokrát prišla do práce od chlpov.
Žiadna autorita. Haraju sa jej a jej je to jedno, čo vtedy robia. Rozkusali jej dvere na obývačke, keď ich zavrela.
Atd. Nebudem ďalej rozoberať.
@tosomja hehe, práve preto som napísala, že ako niektorí 🙂 ale zas, mne nevadilo upratovat chlpy napriklad 🙂 vieš ako sa hovorí: domov nie je domovom bez chlpov 🙂 tam fakt ide o to, ze ak ti vadia chlpy, treba upratovat viac, ak ti az tak nevadia, tak staci menej. to správanie niektorých psov v bytovkach, to je uz iny level. ale vzdy je to v prvom rade o majitelovi. ci je to dom, alebo byt. bez ohladu na velkost psa.
Bojové plemená neexistujú psy sú také aké si ich vychovaš aj s ...bull môže byť ako mačiatko a s Čivavy horší pes ako ...bull . Pes potrebuje pohyb a potrebuje pracovať.
mini bulterier 😊