Ahojte, poraďte nejaké bojové umenie pre ženy 🙂
Judo, box, sebeobrana... napr. vo fitnescentrach zvyknu byť treneri ktori poskytuju osobne hodiny ...
Vsetky su aj pre zeny, podla mna taky balet v ramci bojovych umeni je aikido. Aspon mne sa najviac paci, kedze vychadza z umenia meca, ale bez neho. A nemas tam povolene kumite ( Lebo inak by to velmi zle dopadlo), cize to nejde spravit uplne naostro. V ramci toho mozes pribrat cvicenie koanov s bokken ( mec z dreva), to je podla mna pre zeny ako stvorene. Tam mas presne zostavy podla rocnych obdobi. Ale ak mas rada zase si love a dynamicke tak je dobre taekwondo, karate ( to uz su rozne styly), thaibox, kickbox. Zalezi skor ci mas rada naozaj kontaktny ten sport, alebo skor ides sama.
@kiki68 to práve neviem, či sama alebo kontaktný 🙂 skôr sa prikláňam k tomu boxu ale neviem ci sa chcem s niekym mlatit 😀😀
Mňa osobne neskutočne láka box. Potrebujem si na to ale vyhradiť viac času, nájsť niekoho, kto poskytuje takéto hodiny, no proste pre mňa je to dokonalá predstava vybitia sa po celom dni v práci 😀
Tak chod do napr taekwondo, to je taky kompromis, ked to ma byt aj aj 😃 Ja viem, ze pre mna Box nie je.
thajsky box, tam clovek vyuziva nielen ruky ale aj nohy... a netreba si to predstavovat ze sa velmi mlatis.. viac menej sa pouzivaju na treningy hlavne v zaciatkoch vrecia a lapy na rukach... ak sa sparuje tak jemne ziadna bitka do krvi...
v kľude zájdi na box/mma, tam nájdeš veľa žien