Bojové lietadlá nad Oravou

oravese
19. aug 2014

Ahojte co si o tom myslite ti co byvate pri Sliaci. Za posledne tri dni nad oravou lietaju bojove lietadla typu V-22-Osprey. Zevvraj na Sliaci vykladaju bojovu techniku a vojakov Americania. Dakujem za odpovede k veci. Kedze vlada nedala nijake vyhlasenie chcela by som sa takto informovat a normalne mam z toho strach, naposledy ked tu lietali bola z toho vojna v Iraku.

sissy27
19. aug 2014

@oravese asi toľko že o pár dní budú letecké dni, zrejme to s tým súvisí, nemôžu všetci priletieť naraz 29.8....

zuzanockamt
19. aug 2014

@oravese hlavne treba sirit paniku a dezinformacie 🙂 ... bola som na Orave od minulej stredy do pondelka a ziadne lietadla neboli

lunedi
19. aug 2014

V spravach na markize bola teraz raportaz asi o tom. Kuk reprizu alebo na nete,ale aj tak je jedna vec to,co prezentuju verejnosti a druh a vec,pravy dovod...hmm

bejanka14
19. aug 2014

Nádherný dôvod na paniku 😀 posledný augustový víkend budú letecké dni na Sliači.
Ale pre istotu si upracte v bunkroch a skotrolujte zásoby potraví
n , lebo v Novom čase písali 😀
Naša krajina nie je pre nich zaujímavá.

ress
19. aug 2014

podla mojich info by tu Americania mali mat do 22.8. cvicenie, tusim tu maju 10 svojich lietadiel 😉

oravese
autor
19. aug 2014

@zuzanockamt byvam tu a nad mojim domom dnes a vcera a predvcerom leteli americke bojove lietadla mam aj foto, tak asi niesom mesuge a vidim co mi lieta nad hlavou.

oravese
autor
19. aug 2014

@bejanka14 nepanikarcim, pytam sa 🙂

adrika1704
19. aug 2014

Tie sli cez den aj vecer nad trnavou..tiez som googlila co to moze byt kedze letecky vik v sliaci je az o par dni..uplne ti rozumiem 🙂

lunedi
19. aug 2014

Na leteckych dnoch sa asi nezucastnia-teda aspon nie s tym lietadlom co vzlieta a pristava ako vrtulnik.
Asi zajtra s nim odlietaju domov. 😉

sissy27
19. aug 2014

@oravese no a máš to teraz aj v správach, tak si pusti tv...

oravese
autor
19. aug 2014

@sissy27 vdaka 🙂

zuzanockamt
19. aug 2014

@oravese ktora oblast na Orave to bola konkretne ?

oravese
autor
19. aug 2014

@sissy27 len TV nemame🙂 tak skusim v archive.

oravese
autor
19. aug 2014

@zuzanockamt Novot.

mawka
19. aug 2014

no, sme sucastou NATO, takze nic neobvykle. momentalne som v nemecku, kde vzdusnou ciarou nedaleko je obrovska zakladna amikov a tiez si tu lietaju jak na hodiny klavira. uz to kaslem. podla mna je ook, ked ich clovek vidi. horsie bude, ak sa nieco udeje, nikto nic neuvidi a potom nastane velke bum.
😉

lunedi
19. aug 2014

Inak 28.meho odchadzaju a 29.zacinaju letecke dni. Nemohli s tym spec.lietadlom ostat?

tortelinka
19. aug 2014

a čo má sliač s oravou?

zuzanockamt
19. aug 2014

@oravese ja chodim na dolnu Oravu ... takze to je dalej

sunshineka
19. aug 2014

Co vlastne hovorili o tom v spravach?

ilijanka
19. aug 2014

@tortelinka no vzdušnou čiarou to môže byť max.50-60 km,rak asi to to má spolocne,nežijeme v Kanade🙂

anatalia77
19. aug 2014

@tortelinka tiez cakam na rozuzlenie

oravese
autor
19. aug 2014

@tortelinka ved prave to ze nic a je to ten ako keby vrtulnik normalne ho vidno a lieta riadne nizko nad domami.

terezka1947
19. aug 2014

ked sa zacali na Ukrajine nepokoje,tak nad nami lietali bojove vrtulniky smerom na hranice s ukrajinou a tiez nikto nic neriesil....ale clovek sa bal....lebo ked sa nikdy nic nedeje a odrazu za par dni lieta stale nieco,hmmm...cloveka napadne kadeco

lunedi
19. aug 2014

Ze maju u nas cvicenie...

oravese
autor
19. aug 2014

Nieje mi to jedno, mam strach, pretoze nikdy predtym som tu take nic nezazila.

zita19
19. aug 2014

@tortelinka Sliac ma s Oravou tolko, ze ked lietaju, tak asi nebudu lietat v priestore oploteného sliacskeho letiska. Asi potrebuju manevrovaci priestor. Zo Sliaca na Orovu nie je vzdusnou ciarou ani 150 km, co tieto stroje preletia za par minut. Mozno az do Polska a Ciech chodia vyberat zakruty. Spytaj sa svojho tatu. Mozno porozprava par interesantných zazitov zo ZVS (zakladnej vojenskej sluzby) a mozno aj u letecstva sluzil, to potom budes mat relevantne infosky o leteckej technike

anatalia77
19. aug 2014

@oravese vsetko je poprvykrat..

terezka1947
19. aug 2014

@oravese pozri,vojna uz vlastne "je"....a teraz to nemyslim ako poplasnu spravu a bububuuuu

lebo to vsetko,co sa deje okolo ruska,ukrajiny...dalej islam,atd.....staci nejaka iskierka a moze vzniknut poziar 😒
skoda,ze si ludia nevedia spomenut na hrozy minulych vojen 😒

lunedi
19. aug 2014

Chudaci amici,musia trenovat u nas lebo oni v amerike nemaju prach a ani malo obyvanych oblasti-akoby im nestacila napr.Nevada...tak sa museli trepat ku nam. Lebo hadam ta Nevada je velka skoro tolko co cele slovensko...
Alebo zeby za tym bolo nase dokonale strategicke umiestnenie v europe?

kaktusik007
19. aug 2014

@oravese vsetko je "jednou poprve..." 🙂
pozri.. ak ma byt vojna, bude vojna. Ty, Ja, zeny tu na konovi, s tym nespravime absolutne, ale fakt absolutne, NIC. Nech Ta upokoji aspon jedna vec - prva svetova bola zakopova - najma osobne boje... druha svetova - to bolo sofistikovanejsie, japonci mali kamikadze - na jej ukoncenie pouzili neskutocny vynalez -- stiepili atom!!!

takze aka bude tretia svetova??? ano, spravne... A osobne, ked uz, tak by som to asi chcela vidiet - dnes uz sa nik s takou nizkou davkou, aka bola na hirosimu ci nagasaki zhodena, babrat fakt nebude. Takze to bude rychle a nemas sancu pred tym uniknut. Proste nemas, taka je realita.