Bojím sa zubárky, zubný koreň

majuskaa123
3. jún 2019

Ahojte,
Za 2 dni mám ísť k zubarke lenže sa celkom bojím pretože už som u nej asi 3 roky nebola lebo som počula že je už postaršia a nevie robiť zuby ako kedysi a u niektorých prípadoch nastali komplikácie atď . Najhoršie na Tom je že za tie tri roky sa mi stav chrupu omnoho zhoršil a stratila (odlomila) som už dva trvalé zuby sú to stoličky jedna v hornej časti a druhá v spodnej . Bojím sa že mi bude nadávať a neviem čo jej mám povedať. Bojím sa že ten koreň ktorý mi tam ostal mi bude vyberať čo asi áno a že ma to bude bolieť. Kebyže nie som hlúpa tak by bolo všetko v poriadku no teraz je už darmo to hovoriť. keby ste vedeli ako sa ten koreň bude vyberať tak mi prosím napíšte lebo ja s tým skúsenosť nemám
Ďakujem za vaše odpovede

viera1107
4. jún 2019

Neboj sa, aj ja som niekedy mala strach zo zubára.. Potom sa mi stalo, že mi odumrel zub a musel ísť von. Neboj, pichne ti injekciu na umrtvenie a potom už nič nebudeš cítiť.. Bude to dobré..

bagre
4. jún 2019

no čo ti povie, je už teraz celkom jedno,- zuby treba dať do poriadku. "zaživa" už dnes ťahá nerv málokto, mne 2 nervy vybrala tak, že miesto umŕtvila, vložila dnu vložku vďaka ktorej nerv za pár dní odumrie a potom už nebolí nič, - a normálne to vyplní, zaplombuje... ale ak ťa zub nebolí kvôli nervu, tak nemá dôvod ho vyberať... no a komplikácie... tie si nik nevyberie, a ani ich neodhadneš dopredu, akurát si tým vyčkávaním narobíš viac problémov. A či si počula to a ono /ľudia toho narozprávajú a všetko je na vine len oni nie a medicína je trochu zložitejšia ako prísť do obchodu a kúpiť si 10 rožkov... nerátam prípady kedy lekár objektívne niečo spackal- tak ok, nájdi lepšiu zubárku , ale dnes je zubárov tak žalostne málo, že je lepšie byť niekde, ako tŕpnuť čo ti povedia na pohotovosti, prípadne sa doprosovať aby ťa niekde vzali. Moja zubárka už 5 rokov nikoho neberie, bola som tam včera,- končia ďalší 3 zubári... treba na to pozrieť triezvo 😉

erienka
4. jún 2019

@majuskaa123 ved si daj pichnut injekciu a nic ta boliet nebude. Ja si neviem predstavit osetrenie u zubara bez injekcie. Tahali mi uz aj nervy, robili korenovu vypln a s injekciou to vobec neboli.

rainbow82
4. jún 2019

Keď si počula co si počula tak hladaj iného zubára.To že si tam tak dlho nebola si si uškodila len sama sebe 🤔.Neboj dá ti infekciu a všetko bude v pohode.Mozno použije dláto trošku možno nareže ale s inkeciou to zvládneš! Držím palce

majuskaa123
autor
4. jún 2019

@bagre Ďakujem za odpoveď aspoň som sa trocha upokojila😄

rainbow82
4. jún 2019

@majuskaa123 dajte vedieť ako ste dopadli u zubára 😉

majuskaa123
autor
4. jún 2019

@rainbow82 jasné