Ahojte 🙂 už niekoľko mesiacov mám panický strach z tmy ,musím spať pri zapnutom televízore ,pri svetielkach alebo pri lampe .Na TV mám aj časovač ale keď sa niekedy stane že sa vypne a ja spím tak som v momente hore a svietim si viem že je to spôsobené mojou psychikou ale nedokážem si pomôcť ,aj keď spím pri priateľovi musím mať nejaký zdroj svetla lebo akonáhle mám tmu neviem v kľude zaspať,buši mi srdce a bojím sa . Ma tu tiež niekto takýto problém?
Tak ale hádam nechceš aby toto bolo na trvalo tento tvoj stav či? 🙂 Verím že je to nepríjemné tak sa skús s niekým o tom porozprávať.
@meli888 mala som to iste, mam sem tam aj zlé sny a budím sa vystrašená, povedala som to kamarátke , ona je hlboko veriaca a poradila mi modlidbu Zdravas Mária, je to ochranná modlidba. Niekedy stačí keď ju odriekam raz, inokedy viac krát za sebou a všetko napätie a take to zlo, ktoré citim okolo seba sa rozplinie a citim príjemné teplo a strach zmizne. Skus to . Sila modlitby je zázračná.
@meli888 aj ja to mam..uz vyse roka spavam len pri malom svetle a ked priatel nie je doma, tak aj telke. 😀
Aj ked u mna je to sposobene divnymi vecami co sa diali, ked sme byvali este v najomnom byte....predtym som spavala normalne v tme, aj sama..no odvtedy mi to uz akosi nejde.